Dobrý večer. Vie mi prosím niekto poradiť, prečo ma moja 11mes.dcerka neustále zapchy? Do 6mes plne kojena. Teraz kojenie a prikrmy... ma niekto skúsenosti s týmto problémom? Nedávno dokonca prekonala 11dni hnaciek a teraz opäť zápchy... na Gastro ma hneď odbili ze mám asi malo mlieka a mam dat umelé...
Kolko davate mrkvy? Ta vie deti zapekat.
Mojmu robila le ryza ked som ho kojila.odsleduj i co mu robi zle len tak zapchy a hnacky urcite nema
@ruzasipova Mrkvu minimalne aby nezapekalo ešte viac
uplne vynechat mrkvu, banan ... a veľa veľa veľa tekutín. 11 mes dieťa už musí piť vodu, neviem koľko presne ale podľa mňa pol litra určite.
@lucana82 veľmi dobre to poznám.. syn ma 16mesiacov a dodnes mi nepije. a to už som vyskúšala všetky fľašky, cumle, hrnček, poháre,striekačky, lyzice, čaje, ovocné šťavy... proste všetko. asi tak pred mesiacom začal piť ž pohára ale tam polovica vody ide vedľa takže nič moc. a za studena nepije nezje vôbec nič. ráno a večer vypije 250ml mlieka a cez deň možno tak 100ml. snažím sa mu dávať veľa ovocia tak jablko hruška melon tam je viac vody.
Možné sú potravinové alergie, intolerancie. Ak nič nezaberá nechať dieťa vyšetriť - celiakia, laktózová intolerancia, príp. iné. Základné testz vie urobiť aj pediater. Hovorím z vlastnej skúsenosti.
@lucana82 moja mala tým prešla ale pri prvých prirmoch v 7mom mesiaci. Myslím, že sme mohli počkať s prikrmami, že ten tráviaci trakt nebol dostatočne zrelý. Dávat vodu a velmi pomáhal ľanový olej do prikrmu, vývar domáci, proste mastné a premastit crievka.