Prečo bábätko ryčí?

25. jan 2022

Ahojte mamičky, mám 5 mesačného synčeka. Je to úžasné bábätko akurát má dní kedy ryčí. Nechápte ma zle prosím, jasné že bábätka plačú ale proste napríklad dnes. Od rána nie plače ale naozaj vydáva zvuky akoby ryčal proste. Viem, že to nie je bruško ani hlad. Vezmem ho na ruky, položím ho, hojdám ho, rozprávam sa s ním, spievam mu, dám ho pod hrazdičku,... Skratka čokoľvek skúsim tak začne. Znie to akoby plakal až na silu, neviem to úplne popísať ale proste to nie je bežný plač. Už som zúfalá, stretli ste sa s tým niekedy? Nepomáha ani mlieko :(

deti95060810
25. jan 2022

áno... naša dcéra bola tento typ... len tá revala deň - noc. Ani jesť, ani spať. Začalo to niekedy v 6 mesiaci a skončilo v 12 mesiacoch...chodili sme k lekárovi ako na klavír a dúfali že zoberú dieťa do nemocnice...my si s mm troška pospíme a pôjdeme hneď za bábom ....lekár nás schladil, že malej nič nie je , je to len taký typ. Keď dovŕšila 1 rok, všetko prestalo. Ale urevaná, umrnčaná, upišťaná bola stále - aj na ZŠ. Proste typ dieťaťa ...vydržať maminka.

ankare
25. jan 2022

Nemyslím si, že plače nasilu. Držím palce!

sono2
25. jan 2022

No nie nestretli🤪 každý sa stretol
Klasika. Chce byť u teba. Kúp si šatku nos ho.
Jednu mám aj ja v ponuke😁
Moja dcéra bola aj je hrozne kontaktná sú také deti
Môže to byť aj obdobie

autor
25. jan 2022

@ankare ani ja sú nemyslím, že je to nasilu, ale znie to až tak ukričane akoby

autor
25. jan 2022

@sono2 mám šatku aj nosič, plače aj v tom

dadis
25. jan 2022

@sono2 Moja dcerka bola taka, stale v satke chcela byt...neskor sa postupne osamostatnovala. Boze co som sa od svokry napocuvala, aka bude rozmaznana a ze ju musim ucit samostatnosti...som rada, ze som nedala na jej slova a ten cas, co som si ju mojkala mi uz nikto nikdy nevezme..zas by som si ju tak nosila obcas 😂, no uz ma skoro 13 a uz sa neda pomaly ani objat 😂😂 @autorka a nemoze byt unaveny? Skus ho zobrat von, nech sa dobre vyspinka...

janka_266
25. jan 2022

Nejdú mu zuby? Skúšali ste dať niečo od bolesti?

jaskolka
25. jan 2022

Keď si si istá, že to nieje nejakou konkrétnou príčinou (zúbky, bruško, zima, teplota, plienka, hlad) tak možno potrebuje viac kontakt
Alebo jednoducho ma taky silný hlas. Môj syn keď vieska (teraz ma také ukricane a upistane obdobie) tak ho počuť snáď v treťom dome. Vždy mal silný, ostry a prenikavý hlas. Na porovnanie jeho rovesnik, jeho bratranec, to bolo také mrnkanie, ani ho nebolo počuť a to údajne podľa jeho mamy plakal až veľmi (to asi nepočula nášho, štuple do uší treba😆)

selest
25. jan 2022

Moj prvy bol taky. Verim tomu ze to nie kazdy pozna pretoze druhe dieta mam zlaticko a len place ak mu nieco je a staci pomojkat a je dobre. A prvy syn neplakal on rucal a nepomahalo velakrat nic a presne nechcel ani nosic ani nic. Neviem preco to robil vtedy ale robo to aj teraz😅a touz ma 3

nevenka
25. jan 2022

No nasa dcerka taka bola, ale ona mala dovod - brusko. A ked aj najmladsieho synceka brusko boli, neryci tak. A dcerka je taka temperamentna aj dnes, proste sa viac prejavuje od babatka.

petraj122456
25. jan 2022

Pozrite si na nete pojem: witching hour

zuzika8512
25. jan 2022

Ahoj úplne ta chápem.. prešli sme si niečím podobným a bola som suca na psychiatriu..ú nás to trvalo roka 3 mesiace a ci veríš ci nie s manželom sme sa už modlili nech to skončí...ú dr všetko v poriadku dokonca som bola aj u luecitelky....do 4 mesiacov mal kolíky a potom to začalo. Nebol to rev bolo to také rycanie/mrncanie..bol napápaný vyspany ci som ho nosila ci čítala mu..vkuse mrncql..bolo to neznesitelne..kto nezažil nwpochopi....dodnes si to neviem vysvetliť co mu bolo..co to mohlo spôsobiť...lebo ani liečiteľka nenasla chvalabohu žiaden problém...nepomohlo nič len CAS...ale trvalo to fakt dlho..dnes má malý 2roky a 5mesiacov..dnes je to úžasný chlapček.. Sinter ale nemruci od toho roka a 3 mesiace...ale ak ti to tvoj robi ako môj.. ze len vstal a bez ohľadu na aktivity ci na saniach ci knižka...proste mrucal...a ako píšem pomohol len čas.. verím že ú teba to nebude trvať tak dlho...poradím ti len jedno vydržať a raz sa dočkas tichého dňa...ale bolo to NAROCNE doslova som unikala na jumping aby aspoň ta hodina bola tichá bez toho mrncania...teš sa z tohoze je zdravý.. tým som sa ukludnovqla...ale opakujem kto nezažil ten nepochopí.. dnes sa už len pousmejeme nad tým všetkým.. a tešíme sa nesmierne ze ho mame🙂

zufa18
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elalala
20. sep 2023

Ahoj, viem, ze je to staršia diskusia, ale zistila si príčinu? Naša pri tom napína aj nohy...a len sa jeduje...kedy to prestalo?