Prečo 10 mesačnú dcéru stále napína na zvracanie?

tinki
19. dec 2011

Ahojte, moju malú už pár dní stále napína. Nezvracia, nemá teploty, normálne papá. Len stále ju napína, keď jej dám jesť, musím jej dávať len malilinké sústa úplne rozmixované na lyžičke. Napína ju, občas aj keď ju dojčím, aj keď má cumlík. Aj keď pije čaj. Skúšala som jej aj vytierať pusinku, či tam nič nemá. Stretli ste sa s tým? Ak to neprejde, tak pôjdem k lekárke, aj keď veľmi sa mi nechce. Ja chodím k lekárke len vo fakt nevyhnutom prípade. Ale pýtam sa, preto, či niekto s tým nemal tiež skúsenosť. Dcéra má 10 mesiacov. A pomaličky jej rastú zúbky. Ešte ale žiadny nevyšiel..S tým to asi nie je spoločné. hmm?

sisaha
19. dec 2011

ja by som sa neznepokojovala, aj moju dceru casto napne, ked dostane do ust viac ako zvladne. Sleduj ju, alebo iba zavolaj pediatricke. Pokial jej nic nie je, asi by som do ambulancie v tomto obdobi zbytocne nechodila. Mozno ma iba citlive usta, jazyk na podnety.

vefi89
19. dec 2011

mne toto nikdy nespravil, ani ako novorodenec nekrckal... ale ak sa ti to nepáči, skúsila by som Smectu, tá akoby "obalí" žalúdok a zabráni vyvráteniu... hoc teda nekrcká, aspoň by som to asi skúsila 😅

oskorusa
19. dec 2011

@tinki ja by som sa na tvojom mieste obrátila na pediatričku, nemusí isť o nič závažné, ale kľudne môže mať aj nejakú poruchu pažeráka, zvieračov medzi žalúdkom a pažerákom, držím palce

bellablonde
20. dec 2011

moze byt, ze ma dcerka zvacsene mandle a to jej brani v normalnom prehltani... zrejme preto aj vyzaduje, ze jej musis davat malicke susta.
Moja znama mala s dcerkou podobny problem