Prečistenie očného kanálika u 16 mesačného dieťatka

bilko29185
3. jún 2019

Dobrý večer, je tu nejaká mamička, ktorá podstúpila so svojim dieťatkom zákrok v celkovej anestéze v detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici? Jedna sa o prečistenie očného kanálika a zaujíma ma, ako sa detičky preberali a či im tento zákrok aj pomohol.

ovaaa
3. jún 2019

@bilko29185 Ahoj malemu to robili dva krat nakolko mal po porode hnisave ocka.Robil mu to ocny v ambulancii ziadne uspavanie ...sestricka mu drzala hlavku a doktor precistil kanaliky.Dlho mal s tym problem...pomohla napokon bylinka ocianka.

bilko29185
autor
3. jún 2019

@ovaaa a koľko mal Váš synček keď mu to robili? Moj maly musí byt v celkovej anestéze, nakoľko je už starší. V pôrodnici chytil daku baktériu a od narodenia ma problém s očkom, dosť často sa mu zapaluje, potom 3 mesiace nič

janinah
3. jún 2019

@bilko29185 vášmu budú robiť sondáž,kdežto bežne na amb. sa robí preplach,to je rozdiel,ale ni etaký,že by st etoto museli ako rodiť podrobne ovládať,laicky povedané asi tam treba viac sa pošprtať v tých slzných cestách,preto ho uspávajú...nebojte sa,je to krátky zákrok a deti dobre znášajú CA,preberanie je individuálne,nič dramatické,možno trocha plaču zo strachu,nie z bolesti...nie som laik

ildiko36
3. jún 2019

@bilko29185 mojej dcere ako 2 mesacnej robyla to dr tyzden ..a bez anestezy..na prve 2cistenie ma pustili potom uz nie

ovaaa
4. jún 2019

@bilko29185 prvy krat par tyzdnou po porode, druhy krat okolo 7 mesiaca...

mushkaa
4. jún 2019

Naša malá problémy s očkom od narodenia. Ale dala mi dr kvapky a akosi to prešlo. Potom sa to ukázalo cca keď mala 3 mes. Zas kvapky a zas pokoj na 3 mes. Až potom neskôr nás poslali na očné. Boli sme nakoniec v Po. Tam mi povedali, ze sa to robí bábätkám do 3 mes, potom sú detičky veľké a silné a ťažko sa to robí, tak preto detičky dávajú do narkózy. Naša malá rok a pol keď jej to robili. Robili to nakoniec bez narkózy ale bolo pri nej 5 sestričiek a mňa tam nepustili. Očko je našťastie ok, už by som to nechcela zažiť.

1gabriela13
4. jún 2019

@bilko29185 my sme boli tiež v CA kvôli operácii oči 2x,mala 1x znášala anestezu veľmi zle, 2x ok, závisí aj od toho s čím ju uspavaju a ako reaguje nato jej organizmus.

lubika39
4. jún 2019

@bilko29185 moja dcerka bola v BB, cistili jej kanaliky. Prebudzanie bolo horsie, asi hodinu sa nevedela ukludnit, vkuse som ju mala na rukach. Ale kazde dieta to zvlada inak.

nikikik
4. jún 2019

Kocky, moja mladšia sa budila 8 mesiacov s úplne zapepenym jedným očkom. Vyskúšali sme všetko, ATB, kortikoidy kvapky, ocuflash, materské mliečko. Nič nepomohlo. Strašné som sa chcela vyhnúť prepichovaniu, jedna kocka mi poradila bunkové soli (silicea). Ako neverila by som, keby to nevidím na vlastné oči. Do 24hod bolo po probléme. A už sa jej to nikdy nevrátilo. Odporúčam vyskúšať

37373
4. jún 2019

@bilko29185 Ahoj, môj mal hnisavé ocka, tak sa mu to očná snažila prečistiť so sestričku, veľmi sa metal a po niekoľkých minútach, povedali, že mám ísť na kramare. Dlho plakal a bol vydeseny. Na Kramároch to trvalo úplnú chvíľku bez anestezy, nestihol ani plakať. Bola som milo prekvapená.

paskolinka
4. jún 2019

nas maly to mal tiez na jednom ocku, skoro od narodenia hnisalo, chvilu lepsie, chvilu horsie, ATB zaberali len na chvilku. ked mal asi 8 mesiacov isli sme k ocnej a ta nam vynadala, ze kde sme boli doteraz, ze len do 6 mesiacov sa to precistuje bez narkozy. nechali sme to ale tak a ked mal asi 14 mesiacov, preslo to same. inak z mojej skusenosti dost pomahala taka ta masaz (na internete sa daju najst videa)