Ahojte,
chcem sa spytat, ci ma niekto podobnu skusenost ako ja...2,5 rocnemu synovi diagnostikovali pravdepodobne epilepsiu - nemame este vsetky vysetrenia hotove, ma za sebou EEG a o tri tyzdne ma ist este na magneticku rezoznanciu mozgu, krv a znova EEG - po uzivani liekov. Stalo sa, ze uz niekolkokrat spadol z postele (asi 45cm vyska) - moze byt epilepsia sposobena aj takymito padmi z postele?
Nemyslim si, ze padom z posele moze vznuknut epi...ja som sa napadala ako decko viac nez dost, moja dcera detto a nic...
Neviem este dokopy nic presne...presnu diagnozu sme sa este nedozvedeli, vraj az po dalsich vysetreniach.. on totizto zle v noci spaval - zobudil sa po 4-5hod. vyspaty a akoby sa mu nieco predstavovalo, alebo s niecim/niekym komkunikoval...a to dokazal robit aj dalsie 2-4hod. trva to uz takto rok, tak nas detska dr. poslala k neurologicke a ta ma uplne odrovnala, ze su to zachvaty (po ukazke videa) a pravdepodobne ma epilepiu... nemyslim si, ze je namesacny, pretoze reaguje na mna aj na manzela... robi to aj cez den, nie len pocas uspavania alebo po prebudeni... od narodenia sa kazdu noc budieval, ale pripisovala som to aj tomu, ze som ho kojila do 21.mesiaca, no toto som necakala... mam hrozne vycitky svedomia a idem sa zblaznit, ze sa dozvieme, co je vo veci az o tri tyzdne...
áno, epilepsia môže vzniknúť sekundárne z častých pádov na hlavičku alebo pri ťažkom úraze hlavy ,môže sa prejaviť u niekoho skôr a niekoho omnoho neskôr, avšak treba počkať na výsledky, lebo primárna príčina môže byť aj úplne iná, držím palčeky nech všetko dobre dopadne, najlepšie sa ako sa dá
@mia817 ono to nebi namescanost urcite...zachvat moze byt v priebehu dna aj noci...zalezi aj aky zachvat mava..maly ,velky ci len myoklonicke zasklby ktore si clovek co ho nepozna ani nevsimne....
Nas zivot s epilepsiou - lezim na nemocnicnej posteli s mojim synom a rozmyslam, co vsetko nas caka....Pred par dnami nam po viacerych zachvatoch stanovili tuto diagnozu. Popravde, mam o nej par informacii ale viete ake sme my mamy, chceme vsetko lepsie ako sa to len najlepsie da. Preto som prisla s napadom vytvorit tuto skupinu, kde by sme si mohli povymienat rady, informacie a pozitivnu energiu v boji s touto diagnozou. Spolubojovnicky, rada vas tu privitam 😊
https://www.modrykonik.sk/group/9776/
@mia817.mohla vzniknut aj sekundarne...aj ked si skor myslim,ze je primarnou epi....a aky typ epilepsie mate?