Prechod na umelé mliečko a následná zápcha u novorodenca

12. máj 2023

Ahojte, mame akurat mesiac. Postupne sme UM pouzivali len ako prikrm k mojmu MM. Lenze ja uz mliecko nemam a asi posledne 4 dni davame uz len UM, toleruje ho podla mna vcelku pekne akurat stolica je malinko, po 1vej pouzitej rurke nam sam krasne kakal 3 dni az vela ale od stredy zas sa nam nejak nechce. Nerada by som rurku pouzivala na kazde kakanie a zaroven neviem ci je to hned dovod na zmenu mliecka. Mozno si len zvyka z vodnateho materakeho na sunar.
Mate s tym niektora skusenosti?

ibrunova
12. máj 2023

Moje deti pri umelom mlieku mali stolicu väčšinou raz denne.

liloastitch
12. máj 2023

U nás sa to strieda raz má zápchu aj týždeň inokedy kaká po každom kŕmení. Počas zápchy dávam piť vodu a rurkou vždy pred spánkom pomôžem vykakať. Je to na slučku, raz tak raz tak..

autor
13. máj 2023

@liloastitch vodu u novorodenca?

ibrunova
13. máj 2023

Ak pije umelé mlieko, dáva sa aj voda, prípadne feniklový čaj.

liloastitch
13. máj 2023

Áno vodu. Však to mu neublíži 😀 samozrejme dojčenskú alebo prevarenú, prípadne slabý čaj , ale ja učím skôr na vodu . Kojené deti vodu nepotrebujú v podstate ani deti na um ak to nevyžadujú. Naša vodu dostávala už na detskej jirs po narodení, keď ju kŕmili umelým mliekom. Nestačil jej prísun tekutín z umelého mlieka

autor
14. máj 2023

@liloastitch normalne mesacne babatko? napriklad feniklovy caj, ze dve cajove lyzicky za den mozem dat povedala lekarka 🙈

liloastitch
14. máj 2023

Naša má už trošku viac , ale aj ako mesačná pila vodu. Ako píšem od už pár dní po narodení jej dávali v nemocnici. Stačí pár glgov / lyžičiek denne , nie zase liter.

autor
14. máj 2023

@liloastitch normalne prevarenu alebo dojcensku?

liloastitch
14. máj 2023

Buď alebo je to jedno. Ja dávam dojčenskú.

autor
14. máj 2023

@liloastitch som z toho troska nesvoja slo kakat aspon za pomoci rurky ale od vcera nejde nic ani s rurkou 🙈😒

ibrunova
14. máj 2023

A dala si tú vodu alebo čaj?

autor
14. máj 2023

@ibrunova dnes feniklovy za 3 glgy a troska po jedle sa pozvrackal viac x ako som zvyknuta 🙈