Ahojte 22 mesačná dcéra utorok vodnaty sopel, v noci teploty 38,5 dávam kaloba kvapky od teploty som dala nurofen, včera už vyzerala byť ok bez teploty ani netiekol soplik no dnes už pokasliava a soplik síce netečie ale počujem je zahuhňaná tak dávam morskú vodu odsavam a nasivin a tri krát denne kaloba kvapky. Čo mám ešte spraviť? Doktorke som dnes volala a povedala že s nádchou k nej nemáme chodiť som bezradná bojím sa aby jej to nesadlo na priedušky. Poradíte niečo či robím správne? Koľko toto môže trvať dni? Mám pondelok trvať na vyšetrení?
Toto je inak ine scifi co sa deje na svk ze k doktorovi sa nedostanes… neviem si to predstavit zeby som isla s chorym synom ku ped a ten ma posle domov alebo mi povie ze ani nechodte! No kaloba je podla mna prd nepomaha. Nasadila by som sinupret , fenistil ak mas a odsavat. Tie spreje do nosa pozor aby si nepouzivala viac ako 7dni
@sapetka ďakujem za radu, zajtra pôjdem kúpiť. Je to moje prvé dieťatko od narodenia je prvý krát chorá preto si neviem rady a stresujem. Mám doma junior angin sirup ten môžem dať? Či to nie je na vykaslanie?
@sapetka ale mala nemá nejaký kašeľ dokopy 5x do dňa zakašle tak sucho
Kalciovy sirup. Na suchy kasel.
Ahoj my riešime presne toto isté akurát teda bez teploty tiež dcéra od utorka len vodnaté sopliky ale už včera husté žlté/zelené .. dnes som teda volala lekárke a dala nám ATB do nosika pamycon a dávala som jej 3x denne fenistil sinupret kvapky a na kašeľ mucosolvan v tom pokračujeme... ale môžeš dať stoptusin alebo ambrobene uvidíš čo ti poradia zajtra v lekárni ✌️🙂 Držím palec nech ste skoro fit 🍀✌️💪🙂
Asi nepoviem dáku múdrosť, ale kašle zo zatekajucich soplov. Fenistil určite uz od začiatku (ten vám mala dr. predpísať uz ked ste je povedali ze malá ma sople🤔) suchý kašeľ- stoptusin alebo tussirex junior, C, D, bronchipret alebo sinupret, kaloba, na spánok nasivin na uvoľnenie nosa. Pravidelne vetrať, vlhčovať vzduch (najme na noc stačí ku postieľke dať vlhký uterák), na noc dať ku postieľke nakrájanú cibuľu (uvoľní dýchanie je to super mám odskúšané aj na sebe). Keď kašeľ prejde do vlhkého nasadiť solmucol (pre menšie deti odporúčam sirup v práškovej forme nemusí vypiť celú davku). A to že vás dr. nevzala je pochopiteľné neberte to osobne sopel je nepríjemný a unavený ako pre deti tak i rodičov, ale ak dieťa nemá teploty nepotrebuje CRP, vziať výter, krv... Zbytočne by ste tam chodili. Len mala vám povedať ako postupovať a akú domácu liečbu nasadiť. Mňa minule nevzala a to syn dostal záchvat ze som skoro záchranku volala našťastie zvladli sme to vyriešiť po telefóne.
Ak malá vyrastie odporúčam naučiť na čistenie nosa konvickou 👌 syn mal pravidelné infekcie horných dýchacích ciest, sledovaný aj na plucnom uz som bola zúfalá nebol ani jeden zimný mesiac od malinka zdravý 😭 a môžem povedať že je to lepšie. Choroba má úplne iný priebeh dostane všetky sople z nosovej dutiny von a niekedy sa zaobíde aj bez ťažkých liekov čo je pre mňa veľké plus. Uf hádam všetko z mojich 5rocnych sopľovych skúsenosti 🤭 držím palce a malej skoré uzdravenie 💪
K tomu kaslu neviem poradit. Moj terat kaslal produktivne zo soplov. Ked kaslas sucho nikdy to nebolo nic dobre. Nasadila by som najskor nejaky sirup na suchy drazdivy kasel? Kasle aj v noci? A ak by nepresla teplota urcite by som volala v pondelok dr
Nadcha 7dni, kaslat podla nasej dr. Moze dieta aj 3t...pokial uz nema horucky, tak sa nemusis bat. Sirup na kasel...treba vediet ci je suchy, ci vlhky.
@mayast 👍👏👏 super rady. Ja si to rovno vypisem na chladnicku 🤷♀️🤦♀️ lebo sa v tom od septembra tocime aj my.
A este ak sa mozem opytat, vyskusali ste aj inhalator? Lebo dnes som ho objednala a moj manzel ma sprdol, ze haraburda do domu....
Ja sa aktualne liecim na zapal stredneho ucha a modlim sa, aby mi nemuseli prepichovat usny bubienok.....
@andrea_ff tak hádam moje rady pomôžu aj keď ja som robila všetko tak malý dopadol stale zle. To záleží od veľa faktorov. Dcére stačí fenistil ,C, D sinupret a je do 3dni uplne ok syn to taha aj 3tyzdne😓. Máme inhalator ja ho vyuzivam ako zvlhcovač vzduchu na 20minut ho nechám fičat s vincentkou v izbe pred spaním. Davala som aj s maskou obom deťom no nevidela som v tom až taký efekt ako v tej konvicke. A plus strašne to hučí 🤭
Moj mal tiez nedavno nieco podobne, tiez ako 22m. Nam to trvalo az 2 tyzdne. Pomohol ten Fenistil, no je iba na predpis. Evidentne po nom odpuchol, zredukovalo sa zahlienenie. Trvalo to sice dlho, ale na dolne dychacie cesty to nesadlo.
@marianarem ako zistím keď to sadne na dolné dýchacie cesty?
Hlavne nedramatizovat.Na suchy kasel Stoptussin,na produktivny ked uz vykasliava Hedelix alebk Mucosolvan podla davkovania.Na spanok vecer Fenistil kvapky-2 kvapky na 1 kg vahy (bud podat spolu vecer alebo rozdelit pocas dna,ako vyzaduje situacia.Ten je na ukludnenie ak zatekaju sople nech ho nedusi.Kvapky do nosa pred spanim nech sa dobre dycha bud nasivin alebo vincentkove.Soplik a kaslik nic jinke su.Od horucky nad 38,5 nurofen cipok.Len pozor lebo od 12 kg sa kupuju silnejsie 125 mg.
Tam by uz mala byť zvýšená teplota, sťažené dýchanie, to je na dietati vidieť únava, a hlavne to by kaslalo nepretržite. Bežný kašeľ je aj na 2-3 týždne.
Tak ja som sa orientovala podla kasla. Moj obcas vlhko zakaslal, no prislo mi to, ze proste vykasliava zatecene sople. Bolo vidno, ze sa viac rozkaslal v momentoch, ked mu odpuchol nos a povytekali mu odtial hlieny, napriklad ked bol vonku. No tak intuitivne mi neprislo, ze by bol problem uz nizsie, nejako ho nedusilo, nemal zachvaty kasla, nebol ani zachripnuty a ani sa sam na ziadnu nepohodu v krku nestazoval (on uz pekne rozprava). Tak nejako podla svojich skusenosti som sa orientovala, ze ako to vyzera, ked mam nieco v hrtane alebo v prieduskach ja.
Nasadte kvapky/ sirup na podporu vykasliavania. Moze to trvat aj 2 tyzdne .