Ahojte! Mám trojmesačné bábätko, v sobotu sme boli na prechádzke a bolo škaredo, pršalo, ale malá si najlepšie oddýchne, keď si pospí poobede na vonku, tak sme boli aj v tom nečase. Oblečená bola dobre, zima jej byť nemohla, lebo nebola vôbec studená, ale do rána chytila nádchu - teda má plný noštek, soplíky jej nestekajú. Už dva dni sme neboli vonku. Chcem sa vás spýtať, či chodievate von aj keď je dieťa choré... Či jej to nemôže viac uškodiť (myslím, že ani nie, ale po týchto skúsenostiach sa už bojím... ) alebo jej tento studený už zimný vzduch pomôže? Ďakujem za každú odpoveď veľmi pekne.
ahoj, mojim detom sopliky najlepsie prejdu tak, ze im vonku vymrznu 🙂 ak nema zvysenu teplotu, nasa pediatricka nas posiela von aj s kaslom
aj ja som zástancom toho,že s dieťatkom vonku za každého počasia,samozrejme ked nemá teplotu a vonku nie je -20 😀 ja by som šla aspoň nachvíľku 🙂
dakujem, ani neviete, ako ste ma potesili 🙂
moje deti maju 6 a 4 roky a za svoj zivot mozno 2-3 dni dokopy neboli vonku.
najlepšie na soplíky je čerstvý vzduch a to platí aj doma.žiadne zavreté okná.moja dcéra je od 27.9 chorá a každý deň sme 2x vonku
@dadynka355 .. pokial dieta nema teplotu von ist moze ... nasa pediatricka nam praveze pri nadche prechadzky vonku doslova ordinuje 😀 na cerstvom vzduchu sa dutiny vycistia najlepsie ... nemusis ostavat velmi dlho taka 2-3x hodinkova prechadzka urcite neublizi 😀
@dadynka355 aj my chodievame vonku stale, a za kazdeho pocasia, nevydim preco by dieta nemohlo ist vonku aj ked by malo teplotu,,, moj aj ked chory je, tak mi nespi viac ako obycajne, je zivy akurat je mrzuty a musi byt po jeho, takze musime vonku 😀
ja chodím s malým tiež von so soplíkmi Keď som bola aj maličká mojej mamine doktror nedal na soplíky žiadne lieky ale jej kázal ísť dva krát za deň von aspoň na dve hodiny, vraj to vduch vyťahá a takto liečim aj ja malého a zaberá to.
aj my chodíme. Dokonca mal kašel asi 1týždeň, keď sme boli vonku tak nekašlal. No keď sme boli vo vnútri tak kašľal. V pohode nám to prešlo bez nejakých liekov. 😀
my sme tiez chori. maly ma 4 mesiace, ale von chodime. ked je zly aj dva krat denne 😀
my sme boli cez víkend tiež soplíkový ☹ v sobotu keď lialo sme neboli vonku, v nedelu len pri otvorenom balkone a včera a dnes sme sa boli prechádzať a malinký vyzerá, že je už v poriadku 😉 dávali sme iba slané kvapky a stále odsávali 😔 chudáčik, keď som dnes spratávala vysávač, tak mu krivilo pusku do plaču(odsávame vysávačom) 😨
my chodíme za každého počasia, aj so soplíkmi, von sa jej lepšie dýcha)))
Moj nazor je taky, ze pokial ma dieta len nádchu, von jasne, ale nie velmi dieťa zaťažovať / starsie dieťatko nemá príliš behať a pod./ a primerane obliecť. Je však dôležité pred odchodom von soplíky odsať a použiť kvapky, aby dieťa vonku mohlo správne dýchať nosom, nie ústami, lebo studený vzduch by mohol dieťaťu uškodiť
Male babo spi vonku v kociku, ak je primerane oblecene v pohode a v niektorých kocikoch su ochrany, tak ze dieta skutocne studený vzduch nemusí dýchať, možno postačí ísť v čase obeda, keď je teplejšie alebo pobyt vonku len skrátiť, ak je veľmi zima.
@dadynka355 Ahoj, pokial nema babatko teplotu, moze - aj by malo - ist von za kazdeho pocasia.