Prebudenie trojročného dieťaťa z narkózy

luciasisi
15. jan 2018

Dobry vecer moj 3syncek bude pod narkozou chvilku idu mu robit ocko ako to zvladali vase deticky po narkoze

kajulna
15. jan 2018

Ahoj dcéra mala 5 rokov keď je vyberali nosné mandle v celkovej narkóze a úplne dobre sa zobudila po nej :D

anketkarka
15. jan 2018

@luciasisi moja bola starsia, ked jej operovali obe naraz, ale bola velmi agresivna. Zalepili jej ocka rozstrapksnou vatou, to ju aj svrbelo na nose a chcela si to strhat. Musela som drzat rukyruky. Nastasie skoro zaspala a ked sa prebudila, uz bola kludnejsia. Operovali ju v 6 rokoch a uz bola rozumna na vysvetlovanie, ale personal si nedal namahu ku nej pristupovat ako k dietatu. Aj ja ked som sa na nieco pytala, tak ma odbili, ze vsetko mi vcas povedia, a potom mi vsetko chceli povedat, ked mi ju doniesli zo saly a musela som ju drzat a ukludnovat.

mimik35
15. jan 2018

No my sme mali vyberane nosné mandle. A po narkoze des a hruza. S muzom sme mali co robit aby sme dcerku 3r. udrzali a nevytrhla si kanilu. Metala sa kricala ako posadnuta. Dufam ze vas to zvladne lepsie.

babatkoo
15. jan 2018

@luciasisi syn bol ako 17 mesacny na operacii slznych kanalikov. Preberanie trvalo asi 4 hodiny. Najprv spal v postielke a ked sa prebudzal zacal byt uplakany. Tak som si ho dala v sede na seba. Na mne este driemal a potom uz bol o.k. Boli sme na Kramaroch a tam maju fajn detsku hernu. Skore uzdravenie

erickatt
15. jan 2018

@luciasisi v pohode, rehotal sa ,aale na sestričku štekol, nedotýkaj sa ma!! On ale nemal a nemá rád dotýkanie

nikolete81
15. jan 2018

Pre povzbudenie,malý mal 1,5r.keď ho operovali na herniu.Okolo stvrtej rano mi ho doniesli na izbu ráno o osmej uz behal po chodbe.Sestričky neverili vlastným očiam,stále ma upozorňovali že sa mu môže rozpadnúť šitie.Takže u nás dobre.😉

zviz
15. jan 2018

Moja dcera mala dva roky ked ju operovali (mocovy mechur). Po prebrati z narkozy velmi plakala, bola omamena, chcela si vytrhnut infuziu z rucicky a vyvod z mechura, dali jej nieco na ukludnenie, pospala este cca 2 hodiny a po prebudeni uz bola v pohode.

sardinka32
15. jan 2018

Moja mala 3 roky, ked jej vyberali nosne mandle pod narkozou. Zle sa preberala, dlho plakala a bolelo ju hrdlo. Nie je to vsak nic, co by sa nedalo zvladnut a nema z toho ziadnu traumu, ani si to nepamata velmi. Kym som tam bola, tak doviezli este jedneho chlapca, uz starsieho, a ten sa z narkozy preberal tak, ze ani poriadne neotvoril oci a zacal chrapat - schrupol si hodinku a bol fit. 🙂 Je to fakt velmi individualne.

jarmilafilova
15. jan 2018

My sme mali 3tyzdne ked nam robili punkciu v plnej narkoze a mala vpohode bola. To skor ja som bola na pokraji zrútenia. Drzim palce, dobre bude.

prabinka
16. jan 2018

neboj sa, zvládne to a detičky na to všetko zväčša aj zabudnú

dagaz
16. jan 2018

10 mesacny. A uplne krasne. Do sirokeho usmevu

luciasisi
autor
16. jan 2018

@luciasisi dakujem vam dievcata mamicky velmi sa bojim.. Tak to aj my zvladneme...

luciasisi
autor
16. jan 2018
luciasisi
autor
16. jan 2018

@babatkoo aj my ideme tie kanaliky jedno icko strasne slziii stale

luciasisi
autor
16. jan 2018

@mimik35 juuj aj ja dufam.. Tiez

babatkoo
16. jan 2018

@luciasisi moj syn s nimi mal problem od narodenia. Vkuse boli upchate. 4x bol na preplachoch u Mudr. Fischerovej v jej sukromnej ambulancii. Pomohl iba kratkodobo. A ona nas presvedcila aby sme isli na zakrok. A nic lepsie sme nemohli urobit. Od vtedy uz je tomu rok a stvrt nema ziaden problem. Lutujem jedine ten cas co sa trapil. Mohli sme tam ist skorej.nam to teda velmi pomohlo

luciasisi
autor
16. jan 2018

@babatkoo aj u nas tak isto v kuse upchate jedno ocko ma strasne slzi tak nam povedala na ocnom pani dr aby sme sli na ten zakrok.. Tak aj ja dufam ze vsetko ok uz ziadne slzenie nebudeme mat... A ta narkoza tiez budeme v pohode po vsetko😊

anonymka11
16. jan 2018

@luciasisi ahoj môžem sa ťa opýtať to slzenie očká je stále alebo len niekedy? Malej slzy jedno očko ale doma nie len keď ideme von a druhé vôbec tiež už som rozmýšľala čo to môže byť ale ešte som nebola u očnej lebo nestáva sa to zas až tak často len som sa teraz vystrašila keď si napísala že kvôli tomu vám idú robiť zákrok

luciasisi
autor
16. jan 2018

@anonymka11 my ho mame stale slzave aj doma aj vonku my problemy od mala teda od pol roka sme stym stale chodila prepich kanalik a nic ano musime ist na zakrok inak sa neda uz ma 3.5roka uz velky tak musia nam ho uspat. Ale ked ti slzi dost casto ocko treba ist na ocne alebo k pediat a ta vas tam posle ale ked vam malo slzieva nie je to problem u nas ako pisem od malicka sme st mali problemy..

miskooo1987
19. jan 2018

Bola si niekedy ty na operácii? Ono prebudenie a reakcia človeka je veľmi individuálna. Niekto sa prebudí prakticky v plnom vedomí, ini sa zobudí už vo fáze keď prakticky funguje na autopilota a jeho reakcie nemusia byt úplne predvídateľne. Je to individuálne a mali by s tým rátať. Ja napr(v dospelosti) som sa vraj snažil baliť sestričku. Až potom ako som sa vyspal následne som bol plne normálny. Tiež keď som bol dieťa a operovali ma, tak si živo pamätám ako som sestričke hovoril že som strašne hladný pred operáciou, ale z obdobia po operácii si nepamatam nič, až vyberanie stehov.

mata919
20. feb 2018

@kajulna ahoj.Chcem sa ta spytat,co predchadzalo rozhodnutou dat vybrat nosne mandle?Byvalq casto chora?Mam 18 mesacneho syna a od decembra stale sopliky a kasel.ORL odporuca vybrat nosne mandle,ale neviem....rozmyslam....je predsa len maly...bojim sa toho.ATB zatial nemal,stale len ten kasel a soplik.Dakujem ti

luciasisi
autor
20. feb 2018

@mata919 my sme mali problemy z ockom nie nosne mandle

mata919
20. feb 2018

@luciasisi aha.Prepac

kajulna
25. feb 2018

@mata919 stále mala sople a z toho kašeľ, tak som prosila doktorku ona nás poslala na krčné a po rengene prišli na to že skoro vôbec nepočuje a to sme si mysleli, že nás naschvál nepočúva, problémy s dýchaním mala, museli sme ju každú hodinu kontrolovať či dýcha v noci a od operácie úplne super žiadne sople ani chorá skoro vôbec bola 1 za rok a pol a po narkóze sa postavila a hrala sa akoby nič