Prdkanie - koliky u mesačného

sheryla
29. aug 2018

Mamičky je tu niektora z vas ,ktorej mesacne babatko (chlapček) ma bolestive prdiky,hlavne ked spinka a budi sa nato s placom kym si prdne? Doltorka povedala ze to prejde ,len ci som neni sama alebo ak si stym nejaka mamička prešla ,ze kedy im to prešlo ,nech som spokojmešia 🙂 dakujem 🙂

marvin1234
29. aug 2018

@sheryla ahoj, nas to mal, robili sme teple obklady a masaz olejom z dm. A vela nosili v klbku. Preslo to v asi dvoch mesiacoch.

pininka
29. aug 2018

To ma vacsina deti, skus davat castejsie za den kvapky sab simplex, to mozu aj malinke deti a bude lepsie. A este ked je hore, casto davat na brusko.

sheryla
autor
29. aug 2018

@pininka moze sab simplex aj ked su od teoch mesiacov? Je to hrozne ked vidim ze sa mu ani spat neda a zacne plakat :( neviem uz ako mu pomoct :(

sheryla
autor
29. aug 2018

@marvin1234 a spaval ti v pohode? Lebo nas zaspi a z nicoho nic zacne nohy krcit a kopat az kym si neprdne :( a dokola stale :(

marvin1234
29. aug 2018

@sheryla aj nas to robil. Tak sme pred spanim hlavne cvicili a masirovali a davali na brusko

sheryla
autor
29. aug 2018

@marvin1234 a spaval ti v klude? Nas hruza,pekne zabuva a potom zacne krcit nohami a kopat az kym neprdne a place ,uplne vidiet ze ho to boli :(

zuzka38
29. aug 2018

@sheryla mojim.pomahali masaze a nosenie v satke

tanyan
29. aug 2018

moja to mala keď som jej začala dávať Vigantol. potom som vymenila za Baby-D a už bolo dobre.

marvin1234
29. aug 2018

@sheryla aj na nasom bolo vidno ze ho to boli. Aj teraz to obcas ma...ked vidim ze sa zo spanku puci a pritahuje nozky k brusku tak unava neunava ho beriem do klbka a nosim kym sa nevyprdka alebo nevykaka. Samozrejme sa tak zobudi, ale zas nechat ho trapit, to si radsej zopakujem uspavaciu torturu. Ja som mu robila tie masaze a cvicila pri kazdom prebalovani. Aj v noci...

evalin88
29. aug 2018

Maly to robil do 3 a pol mesiaca cca, potom to preslo same.. v noci sa krutil az sa posuval po postielke

sheryla
autor
29. aug 2018

@evalin88 a plakaval pri tom?

sheryla
autor
29. aug 2018

@marvin1234 a plakaval pri tom?

marvin1234
29. aug 2018

@sheryla to ani nie, ale zacal plakavat zo sna teraz ☹ ale zas niekedy naval vecer aj 3 hodinovy zachvat placu

evalin88
29. aug 2018

@sheryla tak mrnčal ale nezobudil sa. Často som mu masirovala bruško počas dňa. Palcami okolo pupka kružive pohyby... vyzeral ako žaba maval hrozne velke gulate bruško. Masaže pomahali. brali sme probiofix ale nemam pocit že fungoval.

pininka
29. aug 2018

@sheryla moze kludne aj ked je taky maly, mne doktorka kazala pri kazdom papani.

eririka
29. aug 2018

Vyskúšajte rektálnu rúrku !!!

simonahra
29. aug 2018

vraj na to pomáha keď sa bruško jemne masíruje a aj tie teplé obklady sú vraj fajn 🙂

henka123123
29. aug 2018

Ja som pouzivala feniklovy caj a klop klop ziadne problemy 🙂 a rurka ani neviem ako vyzera 🙂

biela_sova
29. aug 2018

@henka123123 Ahoj Henka, mozem sa spytat, v akom pomere si ho pripravovala? Ja som kupila feniklovy caj vo vrecuskach. Na ake mnozstvo vody su pouzila jedno? Od akeho veku a v akych davkach si to babatku podavala? Dakujem 🙂

lula313
29. aug 2018

Daj probiotiká, niečo na prdkanie napr. Espumisan a vigantol náhrad iným dckom. My sme tieto bolesti brucha mali 4,5 mesiaca a skoro cely deň nám plakavala.. teraz mame úplne vymenene dieťa

henka123123
30. aug 2018

@biela_sova ahoj vies co neviem ten sackovy ja som od zaciatku pouzivala sunarek fenikel od ukonceneho 1.tyzdna a davala som ho jednu malu cajovu lyzicku do 60 ml.ale to zo zaciatku mi pil pred papanim tak par hltov toho caju kym si zvykol na tu chut a tak ale aj tak sme klop klop nemali ziadne koliky ziadne zastavene vetry nic a pouzivame ho dodnes 🙂 ale samozrejme uz to striedam aj s inymi cajmi od sunarku ale uz ma skoro 8 mesiacov 🙂

henka123123
30. aug 2018

A vigantol som ani nenasadila.rovno som dala vitamin D3 od generica (prirodny) na baze olivoveho oleja 🙂

alexmar
30. aug 2018

Mne pomohla toto:
https://www.pilulka.sk/espumisan-l-emu-por-1x30ml
ucinkuje dost rychlo a je super. ak budes kupivat cez pilulku i viac veci tu je typ na zlavu:
https://www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/

pusinka263
30. aug 2018

Skuste espumisan L.kvapky

ekobio
21. sep 2018

mám rada prírodné veci, kamarátka mi radí "Spokojné bruško" , ktoré jej namiešali v Prírodnej lekárni. My sme boli úspešní masážami akupunktúrnych bodov a reflexných zón na ploske nožičky.