Hľadám mamičky, ktorých deti maju pravostaranny obluk ,prípadne aj cievny prstenec, na zdieľanie skúsenosti.
@veronikao84 zatiaľ sa mi nikto neozval. Ty? 🙂
@martinuccia ja som bola na ultrazvuku v 21tt a mi to dr. Oznámil, za mesiac mám kontrolu u kardiologicky. Snažím sa nájsť níake info ale nič som nenašla:(
@martinuccia ak by ste prosím mala níake info , dajte mi vediet . Ďakujem veľmi pekne
@veronikao84 Nasmu synovi diagnostikovali pravostaranny obluk hned na prvom 3D ultrazvuku. Potom sme boli v BA, kde identifikovali, ze vytvara aj cievny prstenec. Chcela som nejake realne skúsenosti ostatnych pozistovat. Teraz ma syn necelych 5 mesiacov a vsimla som si ze pri pretacani sa na brusko alebo obcas aj len tak z nicoho nic zakasle - taky suchy kasel. Pri krmeni vytaca hlavicku vacsinou do lavej strany a obcas mu aj zblnka v bruchu alebo hrudniku alebo ktovie kde. Ani to neviem identifikovat. Neviem, ci si to velmi vsimam preto, lebo viem, ze ma tuto diagnozu, ale jednoducho sa mi to nepozdava.
@veronikao84 Niektorí kardiologovia tvrdia ze pravostranny obluk v 95 %pripadoch nijako neobmedzuje, len cca. 5 %ma symptomy ako hikanie, piskanie, chrcanie, alebo problemy s prehltanim a z nich len niektoré pripady treba riešiť operaciou.Nam kardiologicka na dvoch kontrolach povedala, ze to, co sa da pozriet ultrazvukom a tie prietoky, co sa meraju, vyzeraju v poriadku, ale uplne presny 3D obraz sa da pozriet len na ct, kde by museli babatko uspat a vpichnut mu kontrastnu latku. To asi ziaden rodic nechce pre tak male dieta. Skoda, ze syncek este nevie rozpravat, aby mi povedal ako sa citi a ci mu to robi problem.
@veronikao84 drzim palce, aby vam vsetko dopadlo dobre a nemali ste ziadne symptomy 🙂
@martinuccia to ma veľmi mrzí, tiež dr. Také niečo podobné spomínal, že môže nastať. Ja idem ku kardiologicke až 23 marca tak sa obávam čo mám povie . Aj ste to riešili tu diagnózu s lekárom?
Po porode mu robil kardiolog echo, viac ho sledovali na poporodnom a po 4 týždňoch od prepustenia z porodnice sme boli zase na kardiologii, kde vyzeralo všetko v poriadku vramci diagnozy, kedze nemal typicke prejavy ako piskanie a chrcanie. Minulý týždeň sme boli zase na kardiologii kvoli tomu kaslu hlavne, no kardiologicka povedala, ze prve priznaky su to piskanie a chrcanie, co nema, takze zatial to nie je potrebne riešiť
@martinuccia nasla ste niake odpovede ?