Ahojte,
prosím o radu. V nedelu sme mali krst a malý sa rozplakal chcel sa prisať na prsnik(aj keď predtým som ho dlho dojčila aby bol napapaný) kedže sa nedalo na pol hodku ho ísť dojčit. Ponúkla som mu prsník aspoň na 5min a odstavila. Nasledne pri krste spustil plač a až do extremu strášne plakal a po celý čas potom znunavy zadriemkal asi na 5min a potom znova. Celé to trvalo asi pol hodku cely čas som ho mala ja na rukach a snažila utíšiť. Nikdy predtym som ho nenechala takto plakat. Odvtedy každy večer medzi 18:00-19:30 chyti znova taký istý hysterický plač ale až je fialovy. Skúšala som všetko možne na utíšenie ale zaberie to na chvílku a potom znova strašný plač už neviem čo robit. Laskam ho,rozpravam na neho jemne,hojdam,dam ho bez plienočky pocvicime potom si ho pritulim,davam mu prsník kedže keď prestane nachvilu plačkat tak ho hlada a ked sa prisaje zacne znova extremne plackat a kope nozkami.. Mame aj.koliky ale prave teraz je to už lepsie a nechce sa mi verit.ze by to.bola kolika.. myslite že to.ma suvis s tym stresom z krstu ? Ako to mam z neho odburat?
Ďakujem
@bucpika aj moj plakal asi od 1m do cca 3m ako besny kazdy vecer, pocula som ze to ma suvis s dozrievanim nervovej sustavy a spracovanim podnetov z dna. To, ze ked s tym zacal a akurat mal vtedy aj krst, je skor nahoda. Prejde to. Nam pomahalo hojdanie na fitlopte a v satke v kojo uvaze, preslo to rychlejsie. Ked ani to tak zapnut fen, zapocuval sa a potom uz zaspal.
Bud spominana nervova sustava alebo kolika
Ak plakáva pravidelne od 18.00, porozmýšľaj, čo robievate pravidelne pred tým, či nájdeš nejakú súvislosť. Netreba byť moc ustráchanou maminou. Zbytočné je to spájať aj s krstom. Plačú pokrstené aj nepokrstené deti a všetci z toho časom vyrastú. 🙂
@loliki ako s krstom to nespajam že niečo zle len s tou situaciou že sme ho tak strašne nechali vyplakať.. už som rozmyšlala a včera ho cely čas mala pri sebe nezložili sme ho od seba ani na chvílu podarilo sa mi ho utišíť ze to nebolo take suvisle dlhé plakanie resp.krik ale podelil si to na etapy jednoducho do 20:00 pokial neprišiel tento čas. A väčšinou v tomto čase sme boli niekde vonku alebondoma len tak na telke a on sa kojil a pod. Lenze teraz ked v tomto.chce prsnik a.mu ho dam sa prisaje a potom extremne sa znova rozplace a nechce ho..a dookola
Dakujem za vsetky rady...nakoniec ak zaspinka v satke pred tym casom nic sa nedeje , zobudim ho len na kupkanie a spinka dalej...no dnes zacal rano ale to je kolika tak som zapla biely šum hojdam a kojim a to nakoniec zabera
@bucpika zabudla dom dopisať je to 2mesačne babatko