Ahojte všetci, máme doma 6 týždňovú dcérku a po každom kojení zvracia. Aj keď si odgrgne tak skoro vždy väčšinu z toho čo spapá vygrcká von. Robí to už asi tretí deň po sebe, samozrejme, že aj v noci je nepokojná. Viete nám niekto poradiť čo by to mohlo byť.
Bolo by fajn zavolať laktačnej poradkyni, nech sa pozrie, či to nie je z veľmi rýchleho toku mliečka. Ak by to s tým nesúviselo a vrackanie trvalo dlhšie alebo sa zhoršovalo, tak spraviť USG bruška, či je tam všetko, ako má byť, prípadne vyšetriť krv na zápal, ale to by nebolo iba vrackanie, ale aj teplotka a celkovo by bola malá iná, ako obyčajne.
Najskor reflux, bezny problem... poradte sa s lekarkou.
tiež si myslim že by to mohol byť reflux, vtedy je najlepšie zahusťovadlo mliečka na reflux ktory sa da davať aj do MM aj do UM.
ale tiež by som išla s tym k dr. aby to potvrdila či to tak je alebo nie a ona hned aj poradi čo na to treba, lebo ak je to reflux vo velkom štadiu tak sa na to dava potom špecialne mliečko, ktore chuti fakt prišerne čo som počula kedže kamaratka to tak mala u synčeka a musela davať nejake špecialne mliečko na tom, u malej stačilo davať zahusťovadlo 🙂
držim palčeky aby to nebolo nič horšie a bol to len ten reflux to ma skoro 80% babätiek a rychlo aj zmyzne my sme sa tym trapili tak asi 1,5m potom bolo dobre 🙂
ja len pridam jednu skusenost, svagrina ma mesacne babo a ked bola prvykrat na poradni u pediatra a povedala mu, ze maly ma asi novorodenecky reflux, tak doktor na nu prekvapene: A TO JE CO??
@pali1401 nam takto vracala malika ked mala iba 10 dni vyvracala komplet vsetko co sme do nej dostali a v nemocnici jej zistili zapal mocovych ciest.. aky to mal suvis spolu to neviem ale po infuzkach s ATB to preslo