Pravdepodobná infekčná mononukleóza

simona966
18. máj 2023

Dobrý deň mladšia dcérka má potvrdené z krvi že ma infekčnu mononukleozu... Staršiu dcérku to začína chytat asi tiež veľmi jej opuchom krk konkrétne krčné uzliny na oboch strach boli ju hrdlo, kašle , sopli, je zachripnuta , jednu stranu mandlí má zapálenú má tam taky hnis , horúčku nemá ak mala tak len zvýšenú .... Cíti sa aj unavená ... Boli sme na krvné testy ale čakáme čo povedia ... Prosím vás kto mal alebo má skúsenosti kedy sa začali uzliny meniť na správnu veľkosť a neboli tak opuchnuté desí ma to viem že sme len na začiatku s tým ale chudá je mi jej ľúto veľmi

elia9
18. máj 2023

Nedávno sme si tým prešli..pomohlo až preliečenie antibiotikami a pobyt v nemocnici 😕 prajem skoré uzdravenie

zuzankkaa1
19. máj 2023

@simona966 ahoj. Môj syn práve dnes- bola som s nim u Dr lebo od pondelka je zahlieneny, chvilu ho bolelo pod uskom na jednej strane, trosku vacsia uzlinka, kašle, vracal, boli ho bruško, v noci teplota a brutalna unava....zatiaľ mame len výsledok z KO kde ma zvýšené monocyty, a pečeňové ešte len čakáme...tiež ma podozrenie na mononukleozu...😑😑

beata_k
19. máj 2023

@simona966 Mne to trvalo asi mesiac.