Ahojte,mam 3 mesacneho syna a dnes sme mu pri kupani objavili na nohach popraskane zilky alebo fliacky(aspon si myslim,ze su to).
Vie niekto poradit,co to asi je?
Dakujem.
@12macka34 ahoj asi petechie, nás máva na nozkach ale len pár ako ste dopadli?
@dadadadula Sú to petechie, zajtra ideme na hematologiu, takže uvidíme
@biba1111 malej zobrali krv, výsledky mala v poriadku. Doktorka povedala, že má slabšie cievky, ale že to sa do dvoch či troch rokov upraví. Vraj ak sa to neupraví, vtedy to treba riešiť. Hneď ako jej brali krv, tak sa jej pod škrtidlom v priamom prenose na rúčke urobili petechie. No a kazala nám užívať cebion, ktorý pomohol. Na kontrolu nám nekazala ísť, jedine v prípade, že sa jej znovu urobia po tele vo väčšom množstve.
@biba1111 môjmu 4 mes keď sa spravili som volala lekárka a vravela ze ak ich bude mať aj na druhej nozke, alebo ak by bolo teplotaísť na pohotovosť, neviem kde to ma tvoj, no teplotu nemal ale keď sa objavili na druhej nozke šli sme, tam vzali krv a všetko v poriadku, potom sa mu asi mesiac robili ale len na nozkach tak povedali ze z nosenia, teraz už nemava a nosím ho, no on aj dosť silno kope
@dadadadula teplotu nema a dnes bol v nosici tak som aj rozmyslala ci to neni z neho.Ale aby toho nebolo malo tak sa vyhodil po tvaricke a neviem z coho. :(
@biba1111 a volala si lekárke? Ma to len na nozkach?
@dadadadula Zaktra idem volat.Jj na nizicke na tvaricke to nema tam ma nejake vyrazky.
@biba1111 držím palce nech Vám to dobre dopadne
@biba1111 ahoj prosím ta ako ste dopadli? Len ma napadlo neboli ste predtým na očkovaní.?
@dadadadula No bolo to pravdepodobne z nosica uz mu to myzne. A na to vyhodenie povedala doktorka ze to vyzera na ATE zacinajuci ze ma suchu kozu tak mastickujeme sucha koza sa napravila ale aj tak ma po sebe na hrudi a brusku jemny vysyp.A to sa spustilo asi 4 dni po ockovani ale uz to je mesiac a stale to ma.Je na UM od prveho mesiaca a prikrmujeme no myslim ze z prikrmu to nieje lebo to by bol alergicky na kazdu zeleninu.
@biba1111 no tak asi z toho očkovania, ja sa len bojím lebo malý ma odložené a majú ho očkovať v decembri no v pribslovom letáku píšu ze ak sú problémy so zrazanlivostou treba byť opatrní ak sa tvoria modriny a jemu petechie, teraz sa mu zas 2 vyhodili, ale dosť ho nosím
@dadadadula A nemozes mat zle nastaveny nosic ze mu to skrti nozicky?Preco mate odlozene ockovanie?Cakam kym mu to uplne zmyzne a pojde do nosica zas ci sa to nezopakuje. Ale poriadne ho pokukam ci je dobre v nom usadeny. Chapem ta ze sa bojis mna ani nenapadlo ze nieco take sa mu moze stat.Tak ti drzim palce aby to bolo ok.
@biba1111 ďakujem dobre ma ten nosič, už sa mu to nerobilo, ale on tak silno kope, ja neviem, na kontrole povedala ze to nevadí, očkovanie som odložila po polroku lebo mal pri narodení rozšírenú panvičku na obličky, ale už sz to upravilo, lekárka vravela ze to není prekážkou očkovania, ale ja som nechcela a teraz toto
@dadadadula Drzim palce aby vam to ickovanie dopadlo dobre ;)
Žienky ako ste nakoniec dopadli.? Môj ma to isté
@kamilka95 teraz sa mu to nerobí, maval len na nozkach, krvný obraz na pohotovosti ôk, a potom už nebrala pediatricka ale očkovaný zatiaľ nebol, teraz nemá asi mesiac tak uvidíme a tvoj to ma kde?
@dadadadula aj môj ma krvný obraz v poriadku. Ale ma to na nozkach par aj na rukách a zopár aj na brušku.no dnes som bola aj u doktora a povedal ze to je len nejaká pigmentacia lebo ze babatka mávajú slabšiu kožu no mne sa to akosi nezdá. Napr.mal aj na usku to mu zmizlo. Ale prekonal covid a čítala som ze to môže vzniknúť ako parainfekcia.
@kamilka95 aha no tak to neviem ako je to s covidom môj mal petechie po za tlačení to nezmizlo, vravela lekárka že z nosenia veľa ho nosím a len na nozkach a ze ma slabšie cievy že sa to upraví, skus ešte napísať zdravotníci na MK sú tam aj lekári ci nemajú skúsenosti
@dadadadula a po akej dobe to zmizlo?
@kamilka95 asi po týždni potom pár dní nič a spravili sa nové stále som volala lekárke a ona ma upokojoval ale len 2 až 3 na jednej 3 na druhej nozke a teraz co mesiac nemáva neviem z čoho, nosím ho stale
@dadadadula a nebol predtým chorý?
@kamilka95 nie nebol
@dadadadula no hádam to zmizne aj môjmu lebo už som z toho na prášky... Ale tak doktor to videl tak asi mu musím.verit
@kamilka95 no aj ja som bola z toho na nervy, držím palce nech mu to skoro zmizne a veľa zdravíčka
@dadadadula ďakujeme aj vám 🙂
@katka81 Zdravotníci na MK, pridaj sa ,su tam aj lekarky