Ahoj maminy,
malej sa za posledné mesiace asi 3x praskla žilka v oku. Mala tam malú krvavú škvrnku, ktorá zmizla do dvoch dní. Za doktorkou pôjdeme bud. týždeň, ale zaujímalo, či s tým máte niektorá skúsenosti.
nám se to stalo jednou,když prděl a moc u toho tlačil 🙂 ,do druhého dne to zmizelo
U nás sa to práve stáva bez zjavnej príčiny.. len tak na prechádzke ju nemá a o dve minúty tam je...nechápem 😒
môj maly to ma momentálne tiež, od včera... ☹ zatiaľ tiež k lekárke nejdem, uvidíme čo bude..
A nemôže to byť z prievanu?
také se nám to občas stává. Hlavně když mu berou z hlavičky krev,rozčílí se tolik,že má v oku krvavou tečku a někdy je mívá i po obličeji,ale další den to zmizí
tomasko to mal raz a doktorka povedala ze to nemusi ale aj moze nieco znamenat. Asi pokial nema dieta ine tazkosti tak o nic nejde. 😉
matinka • 1d • 15. okt 2008 o 22:23
Dnes sme si vsimli, ze nas drobcek ma na ocnom bielku krvavy fliacik. Viete mi poradit, z coho to moze mat a co s tym robit?
annag • 3d • 15. okt 2008 o 22:54
matinka, mohlo to byť pri tom, ak napr. silno tlačil, ak mal koliku, alebo veľmi plakal. Lekár s tým pravdepodobne nič neurobí, ale určite zájdi k lekárovi, nech vylúči nejaké ochorenie či komplikáciu
matinka • 1d • 16. okt 2008 o 10:10
idem prave k lekarovi
mywiel • 1d • 16. okt 2008 o 10:12
Ahoj Mati, aj moja mala mala cervene ocko, pichla si nechtom do ocka, ale fliacik nemala len cievku a zmizlo to same. 😕
matinka • 1d • 17. okt 2008 o 09:18
nam to uz tiez mizne, ale boli sme pre istotu na ocnom, dostali sme kvapky sanorin-analergin. Moze to vzniknut aj od tlacenia alebo to moze sposobit vraj aj necistota v ocku
skalnicka • 1d • 25. feb 2009 o 09:05
ahoj, chcem sa opytat, ci niektora z vas spozorovala, ze mrnatu praskaju zilky v ockach... 😒 nas malicky sa rad jeduje a ked tlaci, tak az tak, ze ocervenie a robi pri tom neuveritelne grimasy, ufffka, ochka...a potom mu niekedy praskaju zilky, doktorka povedala, ze je to normal, ze sa to upravi, lenze ono to je uz treti mesiac a trochu ma to zlosti...dakujem...
katka72 • 1d • 25. feb 2009 o 09:46
ahojky aj nasa mala to robi a hlavne pri kojeni sa tak zlosti, tiez ma sem tam cervene zilky v ociach, spytam sa na to dr. uvidim co mi povie potom dam vediet. ale trva to uz asi od 3 mesiaca.... a mame dni lepsie a dni horsie 😒 tak dufajme ze to nie je nic vazne
scharfinka • 1d • 25. feb 2009 o 12:26
aj nas maly to miva, vztekat se totiz opravdu umi a ja to nijak neresila....
lienka79 • 1d • 25. feb 2009 o 18:22
ukludnim ta..nas maly to maval tiez pomerne casto....boli skme s tym u ocneho a vsetko ok..mal to z toho,ze vela sa jedoval a plakal a silno tlacil pri kakani
bihan • 1d • 25. feb 2009 o 20:31
teraz som si spomenula, že Sári mala asi 2x prasknutú žilku v pomerne krátkom čase, ale potom už nič.. asi ako prišlo, tak odišlo 😅 ani nemám pocit, že sa nejako viac zlostila alebo čo... jednoducho jej zrazu praskla žila a ja som netušila z čoho.
Lucka mala tiež minulý týždeň červený fliačik na očnom bileku. Neviem doteraz, z čoho, či silno tlačila, alebo si pošúchala očko...O 2 dni jej zmizol, tak som to neriešila. Veď aj mne občas z únavy popraskajú žilky v očiach...
ahojte dievcata, chcela by som sa s vami poradit tiez mame cerveny fliacik v ocku ale nemizne ☹ v stvrtok ideme k lekarke ale to uz to bude mat tyzden ☹ mali ste to niekto aj dlhsie ako dva dni?.....a zda sa mi ze sa jej to posuva blizsie k duhovke......mali ste niekto nieco podobne a co to moze byt?mam sa obavat?......uz z toho nemam dobry pocit ☹
ahoj zanka16.Aj náš malý máva často prasknuté žilky v očku, ale väčšinou sa hneď strebali. Včera mu ale praskla zase a tiež to vyzerá tak, ako to popisuješ ty. Má to rozliate na celej jednej strane a nechce sa to vstrebať. Neviem, či to nesúvisí s tým, že dostal vysoké horúčky, vraj má angínu. Volala som na očné, a povedali mi, že to môže byť zápal spojiviek, a ak to nezmizne do zajtra máme prísť.Predtým sme boli na očnom, ale doktorka nič nenašla, tak neviem. Ako ste dopadli vy?
ahoj ženy...aj moja 3.ročná dcerka ma prasknutú žilku v v pravom očku...myslím,že praskla keď sme jjej chceli odsať hlieny z nosanku,velmi plakala a asi mala velký tlak v hlave... 😕 ma to 3.deň ,a zdá sa mi že to nemizne a nejak sa to zvačšuje!a ako bonus mala včera teploty a nádchu..zatial sme u DR.neboli,mali by sme??? díky vám 😉
aj nám sa to stáva občas,tiež sa to vstrebe a je oki,to hlavne ked je uplakaný a sa jeduje ta mu to tam praskne