Prasknutá lebka polročného bábätka po páde z postele

drobaja
30. máj 2022

Dobrý deň
Prosím Vás pekne, je tu niekto, kto prešiel niečím podobnym?
Malička nam pred 18timi hodinami spadla cca zo 60cm postele na hlavičku. Po RTG a CT nam vraveli, ze ma prasknutu lebku no zatiaľ nevidieť žiadne krvacanie do mozgu a mozog ako mozgovy aj mozgovy mok je zachovaný. No tiež vraveli, ze sa môže stať, ze praskne cievka a krvacanie spustí. Chcem sa opýtať, stalo sa už niekomu, že krvacanie nastalo až nasledne, po nejakych hodinach od urazu? Veľmi sa bojim, ze sa to zhorsi, aj ked teraz je to (az na ru prasklinu) fajn
Prežil niekto niečo podobné?
Dakujem a za každú skúsenosť Vám buden vďačná am

dievcacitajucelist
30. máj 2022

@drobaja Ja som ležala s drobcom kvôli CT hlávky na neurochirurgii a bola tam aj mamička s takým drobatkom, ktore malo prasknutu lebku...spadlo z postele...bola s ňou 2x na RTG a asi po 3dňoch ju pustili domov...

lindusss2016
30. máj 2022

@drobaja nam sa to nestalo, ale boli sme uz po uraze hlavy na sledovani, moj mal ct v poriadku, ale mali podozrenie na nejake krvacanie, nastastie sa to nepotvrdilo. Len sa chcem opytat, ze asi si vas tam nrchali, ze? Ak ano, neboj sa, doveruj lekarom, urcite si s tym poradia, ak by nieco.

nique
30. máj 2022

mne maly spadol ako 10tyzdnovy z asi 40cm. Detaily RTG si nepamatam, lebo som bola v totalnom soku. Ale viem, ze mal podsunutu jednu kosticku pod druhu. Zasadalo konzilium, ale zhodli sa, ze to este ma asi z porodu. Nakoniec dopadlo vsetko dobre.
Drzte sa!

drobaja
autor
30. máj 2022

@lindusss2016 ďakujem za skúsenost.
Áno nechali a vraveli, ze cca 4-5dni tu budeme. Neviem prečo tak dlho. Snažím sa im veriť. Môžem sa opýtať prečo mal drobec podozrenie na krvacanie? Nam z ct krvacanie hned vylúčili, len sa bojím, či sa to este nemôže spustiť.

20erika07
30. máj 2022

@drobaja ahoj, nemam vlastnu skusenost ale kamoskin maly tiez bol takto s prasknutou lebkou, krvacanie sa mu nesputilo ,museli ale davat velky pozor na neho aby si hlavku nikde neudrel

drobaja
autor
30. máj 2022

@dievcacitajucelist ďakujem! Tak verim, ze to je ak náš pripad a vsetko dopadne dobre🙂

stanulienkat
30. máj 2022

Keď vás pustia domov, tak mu kúp takú mäkkú prilbičku na hlavu. Predávajú to pre detičky, ktoré často padajú.

yanni
30. máj 2022

@drobaja to ie je dlho. Polrocne je este velmi male, tam je vesto este flexible, musia dlhsie pozorovat. Mne spadla v septembri dcera z postele 1,5 m. Mala cerstvych 6 rokov. To je uz velke dieta a prensa sme boli v nemocke takmer cele 3 dni na pozorovani. Mala otras mozgu, nastastie nijake praskliny atd. Cim mensie dieta, tym, sa viac a detailnejsie pozoruje.

drobaja
autor
30. máj 2022

@20erika07 prosím Ťa a ako dlho sa mu davalo dokopy? Tu mi nato nevedia odpovedat, ze za aky čas sa taka lebka zrastie.
Dakujem

drobaja
autor
30. máj 2022

@stanulienkat ďakujem za radu. Vyskusam🙂

ctrl
30. máj 2022

@drobaja áno stalo sa nám to iste presne tak ako tebe 60 cm postel. Prasklina na lebke . 3 dni sme boli na pozorovaní všetko v poriadku po 3 dňoch nás pustili .

mauduska
30. máj 2022

môj otec spadol ako polročný z toho stolíka na prebaľovanie u lekára na dlažbu. Má vyše 50 rokov a problém s jediným krčným stavcom, ktorý sa prejavil až teraz. Inak je zdravý, silný, veľmi inteligentný. Držím vám palce! ♥

ibrunova
30. máj 2022

@drobaja mne spadol syn, keď mal rok z tej vysokej stoličky dozadu na hlavu na kachličky. Mal otras mozgu a prasknutú lebku. Boli sme na rtg a povedali nám, že sa to zrastie. Na žiadnej kontrole sme už neboli, iba na detskej neurologii. Nás ani nenechali v nemocnici.

laucia
30. máj 2022

@drobaja bud rada ze ta tam nechaju aj tych 5 dni...radsej tam...keby sa cokolvek stane si na mieste a pomozu...ale verim, ze to bude dobre, drzim palce.

chiara_elle
30. máj 2022

@ibrunova Uch, pripomenulo mi to pad mojej dcery, ked mala 1rok, z jedalenskej stolicky dopredu nejako, na podlahu z laminatu. Vyska sedacej casti cca 75cm.

Pad som nevidela, iba rachot a ked som dosla, lezala na chrbate, plakala.
Nastastie RTG a ani neurologia nic neukazali, poslali nas z pohotovosti domov a mala som ju sledovat. Nevracala, ktovie ci tam fakt nebolo nic. Nechcelo sa mi verit, asi anjel strazny.

Uz ma 2.5 roka a stale si to vycitam. Nastastie doteraz klop klop vsetko ok. Tak pevne dufam, ze to nenechalo nejake nasledky.

ibrunova
30. máj 2022

@chiara_elle to sú hrozné momenty, ja som bola pri ňom, to bola fakt stotina sekundy. Môj vracal prúdom, takže to bolo jasné. Ale už v ten večer vyzeral v pohode, ale ja som nespala celú noc, čo som sa bála. On má už 17 rokov a nemá žiadne následky.

kiki68
30. máj 2022

Musite 48hod sledovat dieta. My sme po pade vo vani dostali lajstro s instrukciami

lindusss2016
31. máj 2022

@drobaja jemu najskor ct nerobili, iba rtg, zlomeny nos. Na treti den nas chceli pustit, mal vsak zle vysledky krvi, preto si mysleli, ze niekde krvaca. Ct to potom nepotvrdilo

basska_b
31. máj 2022

Prasknuta lebka sama o sebe sa neda ani nejako operovat ci liecit, treba vsak odsledovat spominane komplikacie, krvacanie, neskor vyvinove a neurologicke poskodenia. Je mala sanca, ze nastanu, ale stat sa moze :( verim, ze bude vsetko ok! Kamoska bola s malym na kramaroch, robili mu plastiku lebky, to mal vrodene, narodil sa s deformitou lebky, nemal fontanelu. A vraj tam bolo vela deti s prasknutou lebkou po pade z prebalovacieho pultu ci kocika (!)

mirka1988
31. máj 2022

@drobaja moja dcéra spadla neteri ako 8 mesačná , mala prasknutú lebku ( dosť veľká prasklina ) a otras mozgu. Dva dni ležala na JIS ke , potom nás presunuli na normálnu izbu. Robili 2 x CT ,našťastie vsetko dopadlo dobre . Boli to moje najhoršie dni , neopísateľný strach o ňu . Vtedy som mala 22 rokov a ako sa správal ku mne doktor na prijme na izbu, nikomu neprajem . Pritom som ju strážila ako oko v hlave , ale stačila minúta (doslova) neter ju zobrala z postele , kde bola obložená a spadla s ňou . Drzim palce🤍

drobaja
autor
31. máj 2022

@mirka1988 a prosím Ťa na základe čoho vieš, že mala aj otras mozgu? Lebo mne toto nepovedali a teda ani som sa nato nepýtala 🤔
Takze 2x CT? No ja mam z toho CT strach, predsa len je to silne žiarenie... ale malicka ma nejaku vypuklu fontanelku sa mi zda, taj neviem, ci by som fakt nebola spokojnejsia, aj by jej CT urobili este raz.

mirka1988
31. máj 2022

@drobaja keď tak rozmýšľam , neviem , či to bolo ct , ono to bolo prenosné a myslím , že akoby sono a aj ju na niečo napajali… otras mozgu som vedela hneď , že má , nakoľko 10 minút po páde ju začalo nadrapovat na zvracanie a už som vedela , že je zle… prasklinu mala od vrchu ucha až skoro po krk , naozaj veľkú . Ste v nemocnici , robia isto všetko , čo je najlepšie , nebojte , mala bude v poriadku .

drobaja
autor
31. máj 2022

Mile mamky, dakujem za Vaše skúsenosti!

Mam však ešte jendu otázku, malej trosicku napuchla fontanela, takze ideme este raz na ct, aby vylúčili krvacanie.
Zažil niekto aj toto!

Ďakujem

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
henrieta2022
3. jún 2022

@drobaja od kedy si napisala neviem na vas prestat mysliett. Ako je natom malicka? Dufam,ze vsetko v poriadku🙏🍀

drobaja
autor
3. jún 2022

@henrieta2022 ďakujem krásne 🙂Vážim si to.
Maličkej sa polepšilo, len ma na hlavicke velky opuch, ale vyzerá, že všetko je fajn
Už ani neteplotuje, takze dnes nas prepustia. Zrejme dostala 6tu chorobu.
Dakujem ešte raz za opýtanie 🤗!

iwesska
3. jún 2022

Aj kamoskinmu malemu sa to stalo,tiez v pol roku,bol aj na RTG,aj CT,ale okrem praskliny mu nebolo nic, ma uz 8r.a je v poriadku.

henrieta2022
4. jún 2022

@drobaja velmi sa tesim🙏malicka je bojovnicka🥰prajem vam vela zdravicka a uz len kludne obdobie bez takychto stresov🍀🍀🍀🙂