Prasknutá kľúčna kosť novorodenca

ejmi25
28. apr 2013

pri porode vraj praskla klucna kost mojej bambulke.informovali ma o tom az nadruhy den,vraj ma byt rucka v klude,ze sa to zrastie.pri prepustani z nemocnice tato udalost nebola zapisana v lekarskej sprave dietata.pri navsteve pediatrickysom to oznamila a ta bola na nemocnicu nahnevana,ze to tam neuviedli.teraz neviem,ako ci podat staznost,nestretli ste sa s niecim takym.?

xenicka13
28. apr 2013

ja som pocula, ze sa to stava, detom to v pohode zrastie

ejmi25
autor
28. apr 2013

xenicka ked som to od lekarky pocula,som sa rozplakala ako male dieta,vraj sa to stava,len nechapem preco to tam neuviedli.boli sme na sone,a dr,ju tak otacala,ja si doma davam pozor,pri kupani musim davat pozor,a oni to schmatnu ako babiku 😠

lejlla
28. apr 2013

Aj moj syncek mal zlomenu klucnu kost.lekar mi to oznamil hned po porode a malickeho mi neviazali s ruckami do perinky,ale ich mal volno...
ja som to ale v prep.sprave mala napisane lebo ked som prisla k nasmu dr. tak som ho na to neupozornila no on mi sam o tom povedal ze sa to velmi rychlo da do poriadku.

mummy01
28. apr 2013

@ejmi25 ano,stava sa to ale v prepustacej sprave to uvedene byt malo a aj by som teda od nich v nemocnici ziadala vysvetlenie preco to v sprave nieje...len tutlaju co sa da...klasika 😖

katya133
28. apr 2013

Aj moja malá to mala. Stáva sa to pri prechode pôrodnými cetsmi keď sa ramienko niekde trošku zdrží a rýchlo sa tlačí. Nič, žiadne následky by z toho nemali byť. Musela som ju len obliekať opatrnejšie. Teraz ma opravte, ja blbá si neviem spomenúť, ale asi logicky do košielky najskôr boľavá strana a potom zdravá. A tiež som ju asi 1-2 týždne ukladala na zdravý bok a len na chrbátik aby sa nezaťažovala tá kostička. Naša Dr. ma upokojovala, že je to OK a nemusím robiť paniku, čo sa prvorodičke "ľahko" vysvetľuje, ale teraz s odstupom času a aj so skúsenosťami viem, že netreba z toho robiť drámu.
Záznam v lekárskej správe by ale nas..l aj mňa určite. Ale myslím, že zaoberať sa s nejakou sťažnosťou na Úrad pre dohľad nad zdrav. starostlivosťou....MMMMMmmmmmmmmmmmmmmm...Asi nie!!! Radšej si šetri energiu pre bábenko a nestresuj sa zbytočnosťami.

ejmi25
autor
28. apr 2013

ano Katya najprv bolava strana sa oblieka,a ja judavam na zdravy bok lezkat..nechcem to piplat,len ci to mam ist dat zapisat aspon..

katka1981
28. apr 2013

moj brat mal zlomenu klucnu kost, maminka mala tazky porod, nasledky z toho nema ziadne. Nedavala by som staznost, zaklad je, ze si bola informovana, mohli zabudnut, podla mna to nie je az taka strasna chyba. Mne do prepustacej spravy napisali, ze som pocas tehotenstva pravidelne pila alkohol, nasla som chybu, oznamila im, tak to perom skrtli a bolo. Len som sa zasmiala, taketo chyby sa stavaju casto, lebo naraz vypisuju kvanta sprav a treba, aby si ich mamicka skontrolovala, lebo snad kazda tam najde chybu. Netrap sa tym, najdolezitejsie je, aby bolo babatko zdrave a neboj kost sa zahoji.

katya133
28. apr 2013

🙂 Len pipli, pipli !!! Koľko sa len bude dať!!!! Tým pokaziť nemôžeš nič. A zapísať by ti to mohla asi aj det 🙂 ká Dr 🙂 . Myslím, že by si nemusela frčať do nemocnice kvôli tomu. Máš toho teraz dosť. Brnkni doktorke a vysvetli jej, že by si t 🙂 o tam rada mala uvedené a uvidíš čo ti povie. Podľa toho sa zariadiš. Teda ja by som to takto urobila.
A neboj, všetko bude OK!!!TFUJ TFUJ TFUJ!!!!!!!!!!!!!!!!!

martinano
28. apr 2013

@ejmi25 zial stava sa to niekedy, bola som pri takych porodoch, ked praskne normalne to pocut, bohuzial, treba opatrne s rucickou a urcite sa vratit do nemocnce na detske oddelenie dat to tam zapisat

ejmi25
autor
28. apr 2013

dakujem baby ste zlate,idem za drobcom,nejak sa uz prebera, 🙂

katka1981
28. apr 2013

@ejmi25, vies preco to mozno neuviedli? Oni to mozno povazuju za uplne beznu vec. Samozrejme, ze ty ako mamicka to vnimas celkom inak, ved to je samozrejme. A co sa tyka s manipulaciou s babatkami, tak mne muz povedal, ze ked videl co pocas porodu s nou robil porodnik, ze tak sa uz ozaj nemame coho bat, ze prezije vsetko 😀 A to som mala idealny super porod. Este ze som to nevidela 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinkar
28. apr 2013

Aj nám sa to stalo, malý mal 4500 g a 54 cm, takže možno preto. Ale tiež mi to len tak mimochodom oznámili, akoby nič. Ale malý bol naozaj v pohode aj pri kojení, aj pri obliekaní, tak som to neriešila. Aj keď vtedy mi tiež nebolo všetko jedno. A myslím, že tiež to neuviedli do správy. Asi keby s tým trebalo niečo robiť, tak isto by napísali. Nedávno sme mali 2 roky a všetko je OK 🙂.

stefi8786
28. apr 2013

Ja by som napísala sťaznosť jednoznačne!Od toho tam ti lekári sú aby do lekárskej správy dieťaťa napísali VŠETKO!!!Potom na teba ostatní lekári ked s malou pojdes na pediatriu jak budú pozerať?jak na nezodpovednú matku a ty pritom za nic nemôžeš! Napis sťažnosť,všetko má byt napísané v lekárskej správe,nepodstatné je či sa to malej perfektne zrastie hneď alebo neskôr proste má to tam byt napísané!

lilitela
28. apr 2013

@ejmi25 To zalezi od toho aky si typ, a ci planujes este nieco v uvedenej porodnici riesit - myslim druhykrat rodit a pod., alebo ci mas moznost ist do inej, ak by trebalo. Ja by som staznost na to, ze to tam nie je uvedene, podala.

soldi
28. apr 2013

@fidka79 analgetika??? ako pre to babattko???

kingstonka
28. apr 2013

moje dieta som nemala davat na brusko 6 tyzdnov...

joannas
28. apr 2013

@soldi a čo si ti misliž že babetko to neboli?že sa diviš že analgetika 😠

soldi
28. apr 2013

@joannas pise sa, ked uz tak " Ty myslis" 😉

a predstav si, ze moj maly mal zlomenu klucnu kost pri porode a ziadne analgetika nedostaval. a nie, nevyzeral, ze ho nieco boli.
aj kamoskina dcera mala zlomenu klucnu kost pri porode a tiez nedostavala ziadne analgetika a tiez nevyzerala, ze by ju nieco bolelo.

takze preto nechapem, ze preco
@fidka79 napisala, ze analgetika. ci ma nejaku skusenost, alebo to napisala len tak stylom jedna baba povedala

trnka77
28. apr 2013

mj druhý syn mal zlomenú kľúčnu kosť a kýmmi to nepovedala pediatrička u nás doma (7 dní po pôrode)tak o tom ani neviem,malý bolkľudný,pekne spinkal aj jedol,nič nenasvedčovalo tomu,žeby ho niečo bolelo.....

anjelik0907
28. apr 2013

môjmu krsniatku sa to stalo a potom hlávku dával stále na jednu stranu :( museli cvičiť vojtovu metódu, to bolo vraj všetko pre tú zlomenú kľučnu kosť ...

soldi
28. apr 2013

@anjelik0907 tak to ale asi na zaciatku nieco zanedbali, alebo to mal komplikovane 😒 , lebo inak to zvykne zrast behom 7-10 dni.

anjelik0907
28. apr 2013

@soldi no neviem, ale lekári ti toho veľa nepovedia ☹ ono si myslím, že mu bolo lepšie keď mal hlávku na tej jednej strane a nedal si ju nijako otočiť ani podložiť,plakal ako tur... tak musel potom cvičiť vojtovu a sestrička povedala, že to pre tú zlomenú kostičku tam dával hlávku ,ale všetko je ok teraz je už z neho veĺký chlap 🙂

joannas
28. apr 2013

@soldi a ako vieš že ked plakal tak cho to nebolelo?určite ked plakal tak si to pripisovala niečomu inemu len nie že cho to boli 😉

soldi
28. apr 2013

@joannas asi Ta sklamem, ale moj maly ako babatko vobec neplakal 😉
a okrem toho, matka vacsinou pozna, preco jej dieta place

soldi
28. apr 2013

@anjelik0907 aj nas preferoval jednu stranu, ale 10 dni po porode som ho uz normalne davala na oba boky, takze sa to upravilo.
a poznam vela deti, co si ukladaju zle hlavicku a nemaju zlomenu klucnu kost.
hlavne, ze je vsetko v poriadku 🙂

sabiatko
28. apr 2013

Nam zase zamlcali krvacanie do hlavy ☹ Ja berem lekarov uz dlhsiu dobu s rezervou...

jatamido
26. jún 2013

@ejmi25 ahoj...môjmu synovi pri pôrode náročky zlomili klúčnu kosť,bola som vyčerpaná a nevládala som vytlačiť...mal 4,5kg 😀 ...ručičku mal pripevnenú o perinku a za pár dní sa krásne zrástla a po nejakej zlomenine ani stopy...a to bude mať už 13 🙂