Praskanie a vŕzganie v kostičkách 10 mesačného synčeka

lukihomamina
2. jún 2012

Ahojte milé maminky,
chcela by som sa Vás opýtať, či nemáte niektorá náhodou skúsenosti s praskaním a vŕzganím kostičiek Vášho bábätka. Mám 10 mesačného synčeka a v poslednej dobe sa u nás vyskytol tento problém. Hlavne, keď ho beriem na ruky alebo keď lozí. Na najbližšej poradni sa chcem na to opýtať pediatričky ale chcela by som sa poradiť aj tu. Neviete v čom môže byť problém?? Dúfam, že to nie je nič vážne. Dosť ma to vystrašilo. Ďakujem za každú informáciu.

stastickooo
2. jún 2012

my máme to isté. pýtala som sa lekárky, povedala, že to je normálne, že kostičky sú ešte také voľné. aj ja dúfam, že to je teda v poriadku. ale som zvedavá čo povie tebe.

stastickooo
2. jún 2012

@lukihomamina my máme to isté. pýtala som sa lekárky, povedala, že to je normálne, že kostičky sú ešte také voľné. aj ja dúfam, že to je teda v poriadku. ale som zvedavá čo povie tebe.

lukihomamina
autor
2. jún 2012

@stastickooo
ja sa obávam toho, že ma odpíše lekárka s tým, že je synček trošku bacuľatý....aj som rozmýšľala, či by to nemohlo byť tým......môžem sa opýtať, či je Tvoje bábätko tiež trošku pri sebe?

stastickooo
2. jún 2012

@lukihomamina práveže nie, my máme malú váhu. napr. môj sa chytá aj za hlavičku. to tiež neviem či je normálne, ale tak isto povedala, že hej. toto som sa pýtala neurologičky. ale kedže puká obom, tak je to asi bežný jav.

wewus1234
2. jún 2012

nam povedali to iste,ze je to normalne a casom to prejde..a je to naozaj tak,teda v nasom pripade.maly ma uz 2,5 roka a nepraska mu nic..a tiez si myslim,ze to u nas zacalo esteskor ako u tvojho maleho.

magali
2. jún 2012

aj my to mame, ja si myslim ze to nebude nic hrozne

lukihomamina
autor
2. jún 2012

@stastickooo
no aj môj malý sa často chytá za hlavičku a niekedy si aj po nej trochu búcha (ale len tak slabučko), tak som mala aj obavy, či mu niečo nie je, ale lekárka povedala, že je to OK......juj ale nás tie deťúrence vedia vyľakať....

lukihomamina
autor
2. jún 2012

@wewus1234
ďakujem za povzbudzujúcu info, že by to časom malo normálne prestať

stastickooo
2. jún 2012

@lukihomamina no to hej. my momentálne chodíme cvičiť. lebo máme 8 mes. 3 týž. a nelozíme po štyroch. ☹

lukihomamina
autor
2. jún 2012

@stastickooo
vieš čo, podľa mňa nemusíš mať z toho veľké obavy (aj keď Ti rozumiem).....my sme tiež dlho nemali vôbec snahu loziť...začal až v 9 mesiaci, dovtedy boli len nejaké pokusy......a zrazu ho to pochytilo a teraz ho už nevieme zastaviť, už by som niekedy aj pristala, keby občas nelozil.....nelozí, len keď spinká.......takže myslím, že ešte stále máte čas 🙂

stastickooo
2. jún 2012

@lukihomamina tak dakujem teraz za tvoje ukludnenie. 🙂 no som zvedavá ako budeme napredovať. tak super. toooolko problémov a nakoniec sme ich poriešili za chvíločku. 🙂

lukihomamina
autor
2. jún 2012

@stastickooo
tak Vám prajem veľa zdravíčka a veselé lozenie 🙂

jkadankova
2. jún 2012

@stastickooo Náš syn začal loziť jeden deň pred prvými narodeninami 🙂 Na Vojtu sme sa vykašľali a nechali sme to naňho. Chodiť začal ako 15 mesačný a to tak, že som ho postavila, pustila a on to vzal rovnou čiarou do Tesca :D dobrých dvadsať metrov. Žiadne, že prvý krok, dva kroky, tri kroky 🙂 Rovno na nákupy sa vybral, heh.
@lukihomamina praskanie a vŕzganie je v pohode, tiež sme to mali a tiež som stresovala. Lekárka ma ukľudnila a ani neviem, kedy to prešlo.

kerynka87
3. jún 2012

@lukihomamina pýtala som sa na to ortopéda, tiež sme to mali a povedal že je to ok. deti rastú, vyvýjajú sa a kostičky majú voľné, pružné tak to preto pukajú.

lukihomamina
autor
3. jún 2012

@kerynka87
dakujem 🙂

graceful9
3. jún 2012

@lukihomamina my to máme asi posledné 2 mesiace,,,,