PPP u detí - prejedanie - hospitalizacia

adka89bb
9. okt 2022

Ahojte, dcére 11r bola odporučenia hospitalizácia z dôvodu prejedania sa. Je to s nou už zle, a neviem to zvládnuť sama. Ale mam strach z hospitalizácie. Niekto skúsenosť? Ako dlho to trvá? Bojím sa, či ju také odlúčenie nezdepta ešte viac a ci neskončí na dákych psycho liekoch. Ci ma bude nenávidieť keď ju tam dám, či sa jej nepokazila vzťahy v škole, tým ze vymeska. Neviem co mam robiť.
Ďakujem za vaše rady

lasoli
9. okt 2022

@adka89bb a neda sa jej to vysvetlit?Alebo ma odmietavy postoj?Na ako ,dlho bude hospotalizivana,zalezi aj od toho.Njskor by sim jej to vysvwrlila preco,mozno to pochopi,i ked verim tomu ze si to uz urobila.

elizabet173
9. okt 2022

@adka89bb ak ste to nezvládli v spolupráci s psychológom ambulantne, tak si myslím, že jej hospitalizácia pomôže. Jej prejedanie z niečoho pramení, treba zistiť príčinu.

lizwer
9. okt 2022

@adka89bb Nemá v škole nejaký problém? Resp. neublížil jej niekto, a ty nemáš o Tom vedomosť? Väčšinou sa prejedajú ľudia, čo majú emocionálne problémy, resp. zažili nejakú traumu a jedením zažehnávajú pocit viny, strach, atď. Potom nastáva závislosť od jedla. A je to potom začarovaný kruh a človek si sám nedokáže pomôcť. Hovorím ti to z vlastnej skúsenosti.

deti95060810
9. okt 2022

to bude hosp. na psych. klinike? ak áno, tak veľmi rýchlo prídete k psych. tabl.

luccija
9. okt 2022

@adka89bb nemate inu moznost, takze by som ju tam dala.Predpokladam, ze uz chodila k psychologovi na terapie?Lieky nie su zlo a ano na psychiatrii sa vacsinou lieci liekmi.Raz je chora, tak nepremyslaj teraz nad vymeskanymi hodinami, ci sa bude hnevat...aj zvracia?
Ver lekarke a daj ju liecit.

adka89bb
autor
9. okt 2022

@lasoli ahoj, samozrejmä.... Práve to ze nemá uvedomenie a dlhodobo žiadny posun, tak jej psychologička odporúča hospitalizáciu. Je co čerstvé, neviem to spracovať, neviem to prijať, bojím sa toho. Na piatok sme sa s dcérou dohodli ze sa o tom porozprávame a ze nech si po premýšľa aj ona. Viem ze sú za tým psychické problémi, a to co ju trápi sa nezmení. Nevie pracovať s emóciami, dáva to do prejedania.

adka89bb
autor
9. okt 2022

@elizabet173 príčina je známa. Áno, práve že si neuvedomuje ani co robí ani ako ani prečo. A aj keď sa prišlo na to prečo, tak viem ze je jasne ze sa nič nezmení. Žiaľ. Nevie s nou psychologička viac pracovať práve pre to že dcéra má pocit ze nič sa nedeje....

adka89bb
autor
9. okt 2022

@lizwer jasne ze problém tam je, aj vieme aký, a aj vieme ze sa nezmeni....

adka89bb
autor
9. okt 2022

@deti95060810 prave toho sa obávam, velmi. Napr že bude smutná za mnou, plakať, tak jej supnu na upokojenie, že bude hladná nervózna alebo nahnevaná, sup ďalšia tabletka.... Proste toto nechcem....

deti95060810
9. okt 2022

@adka89bb a kde bude hospitalizovaná?

elenita
9. okt 2022

@adka89bb a aky je tam problem/pricina? S tym sa neda pracovat?

adka89bb
autor
9. okt 2022

@luccija chodila k psychologicke, boli sme tam 5x, raz na hodinu, a 3x cca 30-45min,obe na prestriedanie a raz obe na záver keď písala sptavu... S tým ze ona ma plno a sedenia jej nedá, a ze s nou nevie pracovať pretože si neuvedomuje ze je veľká, že veľa je, že zdravie, že je to psych problém.... Ze nemá chtic vyzerať pekne, chtic byt zdravá,....

adka89bb
autor
9. okt 2022

@deti95060810 to netuším kde, zatiaľ sme len vo fáze ze dostala odporučenie, lebo inú cestu tam nevidí. Kým si to neuvedomuje, a ze čakať 2,3 roky kým bude si to uvedomovať by bol premarneny cas

adka89bb
autor
9. okt 2022

@elenita otec nemá o ňu záujem, berie si ju 2x v roku na prázdniny a to je cele, inak sa jej ani neozve, a keď aj je u neho tak sa jej nevenuje, on ma novu rodinu.... Bol viackrát konfrontovaný ze ju to trápi ze sa neozve, no nič sa nezmenilo

elenita
9. okt 2022

@adka89bb to je velmi smutne ☹ aj som si myslela, ze to je nieco podobne. Mozno len vstepit jej, ze Ty ju velmi lubis, je hodnotny clovek a jej hodnota sa neodvija od spravania jej "otca". Ale viem, aj dospely clovek moze mat problem sa s tym vysporiadat, nieto dievca na prahu puberty.

jovanna83
9. okt 2022

A co tak vyskusat ineho psychologa? Mozno skusenejsieho, ktory sa specializuje na tuto oblast? Nedavno som zahliadla uputavku na iniciativu zaoberajucu sa PPP. Myslim, ze sa volaju "Chut zit". Mozno oni by ta vedeli lepsie nasmerovat. Zelam vela sil.

lalenka33
9. okt 2022

Extrémne priberá? Zvracia po prejedaní sa? Kolko važi a meria? Je blbosť, že sa s tym nedá pracovať a musí byť hospitalizovana. Lieky jej problém nevyriešia. Skús nájsť inú psychologičku, ktorá jej dá sedenia prípadne navštív psychiatričku, poraď sa s ňou. Môže skúsiť ambulantnú liečbu. Nájdi združenia, ktoré pracujú s detmi s ppp. Skús viacero odborníkov než dcèru zavrieš na psychiatriu.

lasoli
10. okt 2022

no skus este ineho osychiloga vyhldat,alebo ak klinika tak nech alw poriadna,vcera som akurat pozerala dokomunet o tej znamej anorekticke co umrela,tiez ju dali v 12 n osych a ze to tam bolo hrozne a nic sa nezlepsilo.
Oni tam akurat ustrazia to jedlo.
Inak ty nevies doma jej ustrazit jedenie?ked nebude nic mat,nwbude co jest.Mas doma zasoby alebo tak,?J by som kupovala asi len to co sa zje ,ziadne zasoby max jablko navyse.Skus aj na tom porozmyslat ,nedavaj jej peniaze do skoly len desiatu a to co potrebuje.

marianeta
10. okt 2022

@adka89bb no neviem..Skôr by som hľadala psychiatra a skúsila to ambulantne..Ak si uvedomuje ,že otec o ňu nejaví záujem a trápi ju to natoľko že sa prejeda, tak keď ju dáš na hospitalizáciu,poľahky si môže zas vsugerovat, že ani ty ju nechceš a preto si ju tam dala.. Aj keby som mala ísť dva krát v týždni 100km k tomu psychiatrovi,tak to pre ňu urobím .Ani ten psychiater neposiela hneď na hospitalizáciu..Prv sa problém snažia riešiť terapiami bez liekov, potom prídu lieky ak to ani tak nie sú výsledky k lepšiemu,tak až potom hospitalizácia... Ležať okamžite po 5 tich sedeniach u psychológa posielajú trošku iné prípady..

adka89bb
autor
10. okt 2022

@jovanna83 keby to bolo také jednoduché.... Psychologicku ktorú mala dcéra, tak tu sme zohnali zázrakom po vyše polroku, sú plné, a práve táto bola z tých skúsenejších aj so skúsenosťami deti s PPP, čo bolo šťastie
Tiež ale uvažujem nad "druhým názorom od psychológa" hoc to co je problém je jasne, a to co ju ťaží je tiež jasne, akurát co s tým by možno mohla byť aj iná varianta.
Dostala som aj od našej viac variant, na jednej sme polroka pracovali bez úspechu a druha-liečba s dochádzanim nemá význam lebo vijde a zje koho prvého uvidí.... Ostala preto len ta hospitalizacia

luccija
10. okt 2022

@adka89bb tak nevahaj.Stratite cas a dovtedy to bude este horsie.Ako dlho sa prejeda?
S otcom nie je ziadna rec vie o tych problemoch?
Kazda mama sa boji, ze ublizi dietatu, ked ho da na liecenie, ale doma nic nevyriesite.Ked tato psychologicka zhodnotila, ze sa nikam neposuniete ver jej.Ked tam dcera zazije ostatne pripady mozno si uvedomi co robi.A lieky asi dostane antidepresiva ci lieky na ukludnenie nie su zlo.Treba s otcom porozpravat bez emocii mozno by pomohlo, keby jej on dohovoril.

luciazahornadska
10. okt 2022

@adka89bb Ak neviete ako ďalej, skúste kontaktovať Chuť žiť. 🙂 Majú tam svojich psychológov a ďalších odborníkov, ktorí sa venujú poruchám príjmu potravy. Bežne sa stretávajú s takýmito prípadmi, vedia adekvátne poradiť. 🙂 Držím palce.