Moja dcera bude mat 17mesiacov, chodit zacala dost neskoro, na 14mesiacov, ale s istotou a pekne. V poslednej dobe, som si vsimla, ze stale pada. V byte na rovnej zemi, 8x za hodinu sa tak rozplesne na podlahu az strach. Vsimla som si, ze zacala akoby naslapovt na spicku pravej nozky. Nikdy nebola v choditku, nikdy sme ju nenutili chodit. Manzelovi sa dokonca zda, ze ked vonku chodi dlhsie, popri kociku napriklad, tak akoby na nozku krivala. Co to moze byt? Stretli ste sa s niecim takym? Za akym lekarom by sme mali ist, na ortopediu? Dakujem
a neodkladajte to,môže to byť zapal klbu a treba liečbu
nas maly zrazu krival, mierne, bez bolesti a bol z toho zapal bedroveho klbu. To sice znie strasne vazne, ale bez akychkolvek liekov a bolesti to aj odislo. Treba to ale dat skontrolovat lekarom, lebo krivanie moze byt aj z ineho. tak odporucam ist k lekarovi, kludne najskor k detskej a potom na ortopediu, vsak detska vas uz posle kam treba. Mozno aj krv budu brat, my sme sli hned dalsie rano na odbery.
Urcite k pediatrovi on vas uz odporuci dalej ak bude treba
Ahoj,aj môj syn určitú dobu našlapoval na ľavú špičku,potom krýval na pravú nohu.deti to občas robia len tak,ale aby si mala istotu,treba ísť k lekárovi.Moja detská lekárka mi raz povedala:Radšej sa prídite 10 krát zbytočne ukázať ako prídete a bude neskoro.A určite má pravdu,a nikdy mi nenadala že otravujem.Čo sa tebe javí ako vážne,môže byť maličkosť a čo naopak ako maličkosť,môže byť problém.Ja ak niečo postrehnem,tak to pár dní dobre odsledujem,aby som dokázala dať lekárovi čo najviac informácii,a potom idem k lekárke.Malého vtedy poslali na ortopédiu tam som ho vyzliekla od pása dolu,a mal chodiť po ambulancii,napokon to nič nebolo.ale pre tú istotu,chodte.Držím palce.
ahoj,v prvom rade hádam k pediatrovi 😉