Poznáte diagnózu mentálna a rečová retardácia?

llenka3004
27. okt 2013

Moja mala ma 4 rocky ale nerozprava ...snazi sa opakovat ale ide jej to slimacim krockom...jej celkovy vivin je spomaleny...neurologicka jej dala diagnozu mentalna a recova retardacia....

minnie55
27. okt 2013

Ahoj 🙂 no ak vám bola určená diagnóza, tak snáď bude nasledovať aj liečba, že ? Myslím, že pri týchto diagnózach je liečba individuálna, v závislosti od stupňa oneskorenia vývinu. V súčasnosti už existuj naozaj vynikajúce pracoviská, kde sa detičkám venujú špičkoví odborníci a dokážu s nimi naozaj divy. Držím palce, aby bola vaša liečba úspešná.

luciahromadkova
27. okt 2013

Ahoj, toto je diagnoza neurologa, kto vas k neurologovi odporucil? Ma aj ine diagnozy uz urcene inými odbornikmi? Chodi dcerka do materskej alebo specialnej materskej skoly? Boli ste uz v specialno-pedagogickej poradni? Navstivili ste logopeda? Je dolezite urcit, ci jej psychicky vyvin len spomaleny, alebo spomalenie je sposobene nejakou inou pricinou- ochorenim, vrodenym ochorenim a pod. Ak nemate podrobne vysetrenia bolo by vhodne navstivit na zaklade odporucania pediatra a neurologa aj specialno-pedagogicku poradnu, kde urobia dalsie vysetrenia a odporucia vam dalsi postup. Tieto poradne, su podla typu a druhu diagnozy, takze pre chybajuce informacie, neviem presne napisat do ktorej Vas odporucit. V poradni vam zaroven odporucia, co vsetko mozete urobit, aby dcerka mohla napredovat a rozvijat sa, odporucia Vam matersku skolu, mozete sa stretnut s rodicmi, ktory maju podobny problem s dcerkou ako vy. Drzim palce.

mandm
16. máj 2016

Chcela by som trosku obnovit tuto temu. Mame podobny problem ako zakladatelka. Dcera ma 4 roky, nerozprava, ma poruchu pozornosti. Celkovy vyvoj je od zaciatku oneskoreny. Chodime po lekaroch... neurolog, genetika, logoped, ma za sebou MR mozgu a ziadna pricina sa nenasla. Chceli sme ju dostat do logopedickej skolky ale psychologicka ju zamietla s odovodnenim, ze je mentalne retardovana a odporucila nam specialnu skolku. Nema s tym niekto skusenosti? Ako sa vyvijalo vase dietatko? A je vobec mozne stanovit taku diagnozu uz v 4 rokoch?

noemi125
10. dec 2023

@mandm ahoj napisala by si ako ste na tom dnes vy?