Pozitívny test, dieťa bez príznakov- Môžeme vyjsť osamote von?

28. aug 2022

Ahojte, dcérka má pozitívny test. Pár dní mala horúčky, nič iné. Už jej je druhý deň dobre, no test je stále pozitív. Už nevládze ležať a byť doma zavretá. Nemôžeme ísť samé niekam von? Mimo ľudí samozrejme. Nech sa trosku prevetra? Ja som očkovaná a negatívna bez príznakov. Ona pozitívna, ale tiež bez príznakov. Už je to na nevydrzanie. Vonku je pekne, nečudujem sa, že je doma zlá.

xena0
28. aug 2022

Jasné že môžete ísť von niekde mimo ľudí

eliska105
28. aug 2022

Kolky den od pozitivneho testu mate?

janinah
28. aug 2022

na vlastný dvor áno,akonáhle by ste mali ísť vo výťahu či cez panelákovú chodbu a stretnete ľudí,alebo kýchne covid na spoločné klučky,tak je to nezodpovedné....

ankare
28. aug 2022

Choďte vonku mimo ľudí. Ak pôjdete cez verejné priestory ( chodba, vytah,...), dajte si respirator, rukavice. Skoré uzdravenie!

larazivago
28. aug 2022

@ankare respirátor pochopím, ale načo rukavice???

xena0
28. aug 2022

😁😁ako nepreháňajte ľudia, veď píše že pár dní bola teplota a už nemá príznaky... Ok, pochopím respirator keď ide teda cez verejné priestory ale teda zase rukavice hádam mať nemusí 😁 normálne choďte na vzduch určite to viac prospeje ako sedieť doma zavretý.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
larazivago
28. aug 2022

@beata_k prosím si vysvetliť, v com rukavice pomôžu zabrániť prenosu. Nie je v tom za mak logiky.

xena0
28. aug 2022

@beata_k píše že už je bez príznakov.. prešlo niekoľko dní, píšem aby išla na verejné miesta??? Nie, píšem aby išla niekde do prírody mimo ľudí a keď teda ide verejnými priestormi tak teda respirator ok....čo viac ma spraviť? Akože sedieť doma určite pre ňu není lepšie, nemá príznaky kľudne môže vyjsť z domu

luliu
28. aug 2022

Záleží ako dlho nemá príznaky a ako je dlho od prvého pozitívneho testu. Ak je v karanténe nesmie ísť mimo dom, na dvor jasne že hej, ak bývate v byte, tak až po skončení karantény mimo byt

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luliu
28. aug 2022

@xena0 ak trvá karantena, nesmie ísť von, treba brať ohľad na druhých, nielen na seba

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
larazivago
28. aug 2022

@beata_k lebo nemáš argument.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xena0
28. aug 2022

@luliu mimo ľudí vyjsť môže, ideálne na svoj dvor

larazivago
28. aug 2022

@beata_k ďalšia samozvana epidemiologička😃

katulienkax
28. aug 2022

@larazivago rukavice je strasny hnus 😭

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
larazivago
28. aug 2022

@katulienkax rukavice na verejnosti nosia ti, co za dva roky nepochopili túto pandemiu. Napríklad @beata_k

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luliu
28. aug 2022

@larazivago načo tak útočis? Ona má svoj názor, povedala si ho, ty máš svoj, tak to respektuj a nestrapnuj sa zbytočnými utokmi

matabb73
28. aug 2022

Ak je ešte v karanténe, ktorá trvá 5 dní od nasledujúceho dňa po teste, nemala by ísť von. Potom s respirátorom. Tak hovorí vyhláška. My sme mali covid na začiatku leta keď bolo vonku 35 stupňov a vydržali sme to doma. Ja by som nešla aj preto, že ešte môže byť nedoliečená a príznaky sa môžu vrátiť.