Ahojte, dcérka má pozitívny test. Pár dní mala horúčky, nič iné. Už jej je druhý deň dobre, no test je stále pozitív. Už nevládze ležať a byť doma zavretá. Nemôžeme ísť samé niekam von? Mimo ľudí samozrejme. Nech sa trosku prevetra? Ja som očkovaná a negatívna bez príznakov. Ona pozitívna, ale tiež bez príznakov. Už je to na nevydrzanie. Vonku je pekne, nečudujem sa, že je doma zlá.
Kolky den od pozitivneho testu mate?
na vlastný dvor áno,akonáhle by ste mali ísť vo výťahu či cez panelákovú chodbu a stretnete ľudí,alebo kýchne covid na spoločné klučky,tak je to nezodpovedné....
Choďte vonku mimo ľudí. Ak pôjdete cez verejné priestory ( chodba, vytah,...), dajte si respirator, rukavice. Skoré uzdravenie!
@ankare respirátor pochopím, ale načo rukavice???
😁😁ako nepreháňajte ľudia, veď píše že pár dní bola teplota a už nemá príznaky... Ok, pochopím respirator keď ide teda cez verejné priestory ale teda zase rukavice hádam mať nemusí 😁 normálne choďte na vzduch určite to viac prospeje ako sedieť doma zavretý.
@beata_k prosím si vysvetliť, v com rukavice pomôžu zabrániť prenosu. Nie je v tom za mak logiky.
@beata_k píše že už je bez príznakov.. prešlo niekoľko dní, píšem aby išla na verejné miesta??? Nie, píšem aby išla niekde do prírody mimo ľudí a keď teda ide verejnými priestormi tak teda respirator ok....čo viac ma spraviť? Akože sedieť doma určite pre ňu není lepšie, nemá príznaky kľudne môže vyjsť z domu
Záleží ako dlho nemá príznaky a ako je dlho od prvého pozitívneho testu. Ak je v karanténe nesmie ísť mimo dom, na dvor jasne že hej, ak bývate v byte, tak až po skončení karantény mimo byt
@beata_k lebo nemáš argument.
@beata_k ďalšia samozvana epidemiologička😃
@larazivago rukavice je strasny hnus 😭
@katulienkax rukavice na verejnosti nosia ti, co za dva roky nepochopili túto pandemiu. Napríklad @beata_k
@larazivago načo tak útočis? Ona má svoj názor, povedala si ho, ty máš svoj, tak to respektuj a nestrapnuj sa zbytočnými utokmi
Ak je ešte v karanténe, ktorá trvá 5 dní od nasledujúceho dňa po teste, nemala by ísť von. Potom s respirátorom. Tak hovorí vyhláška. My sme mali covid na začiatku leta keď bolo vonku 35 stupňov a vydržali sme to doma. Ja by som nešla aj preto, že ešte môže byť nedoliečená a príznaky sa môžu vrátiť.
Jasné že môžete ísť von niekde mimo ľudí