Pozitívny domáci AG test - ako ďalej?

3. sep 2022

V piatok mala dcera (3 roky) zvysenu teplotu. Dnes, v sobotu, je uz v poriadku. Ja mam od vcera nadchu, dnes rano slabunko zvysena teplota. Robila som si dnes rano doma AG test, vysiel mi pozitivny. Ako postupovat? Na korona gov su neaktualne info z januara a nenasla som postup co robit po domacom teste, obycajnom z lekarne. Moze dcera nastupit v pondelok rano do skolky ak jej uz dnes nic nie je?

larazivago
3. sep 2022

Otestovať aj dcéru, isto bude pozit. Do škôlky rozhodne nedávať, kým neskončí izolácia vám. Vy sa v pondelok nahláste lekárke, ona rozhodne, kedy Vám izolácia skončí. Minimálne 5 dni(ak už nie sú príznaky), do 10 dní všade s respikom. PCR nie je potrebný.

anjelicek26
3. sep 2022

Ako pise kocka vyssie, ostat doma, spravat sa ako pri kazdom normalnom prechladnuti, zavolat obvodnemu (nech vie, ze mas covid a v pripade zhorsenia stavu ti vie vypisat lieky) a ak bude dieta tiez pozitivne tak aj pediatricke dat vediet... inak vobec nic, ostat na PN, dieta do skolky NIE, aj keby ma/nema pozitivny domaci test - ono to moze prijst o par dni, pokial je pozitivny clen domacnosti, s ktorym ma dieta velmi uzky kontakt (teda mama) je riziko nakazy velke... ked tvoj domaci test bude zasa negativny, ste s toho vonku...uz nebudes infekcna pre okolie, ani pre tvoje dieta ani proste pre nikoho (to je 5-9 dni +9/-) a potom mala do skolky... zmeska nastup, ale neber to tragicky, pretoze prve dni tam bude desat deti revat ako tur a tvoja mala sa len zbytocne prida, ked pojde az buduci tyzden, bude to uz take uvolnenejsie...

jazula
3. sep 2022

Podľa aktuálnych oficiálnych pravidiel musíš byt doma v izolácii len ty, zvyšok rodiny môže chodiť do školy/roboty. Ty 5 dni izolácia (resp 24 hodín po odozneni závažných príznakov) a dalších 5 dni mimo dom respirator.
My sme pekne sedeli doma všetci, nech to nesirime ďalej, kým som nemala negatívny test (6ty deň od prvých príznakov) a testovali sme sa priebežne všetci. Priateľ ani dcerka to odo mna nechytili.

jazula
3. sep 2022

Inak a dcerka má antigen negatívny?

simona2001
3. sep 2022

No v tomto by som sa radšej poradila s lekárkou ako postupovať. Pretože dcérka ani nemusí mať pozitivny test ale môže byť prenášačom. Určite odporúčam poradiť sa s lekárkou.

kacena4
3. sep 2022

ahojko my prave sedime doma vsetci s covidom. postup bol taky ze najprv dostala dcera (pondelok) ja ako posledna (piatok), teda priznaky chory sme vsetci kazdeho zvlast som nahlasila po teste dr. vysvetlila mi co robit, 1000 C, 2000 D, zinok (ten mimo C) + my si davame aj imunoglukan a calcium na hrdlo. na teplotu panadol. ked budete bezpriznakovy mozete zavolat dr. aby ukoncila karantenu. nam. napr. kazala volat znova v pondelok ako sa mame. drzim vam palceky

fiafia
3. sep 2022

Tak ja by som určite dieťa do škôlky nedala a ani som nad tým neuvažovala keď som bola pozitívna. Dcéra mala teploty dva dni a ja som bola ko dva týždne no bola somnou doma.

autor
3. sep 2022

Dakujem Vam vsetkym. Dcerke sme dnes urobili tiez test, vysla pozitivna, ale ona uz ani nevie, ze jej vcera nieco bolo a mne je tiez z minuty na minutu lepsie. V pondelok hned rano zavolam pediatricke a mojej doktorke, nech ma teda nasmeruju ako dalej postupovat a dokedy byt doma.

luliu
3. sep 2022

To je úplne jedno, že jej nič nie je, je v karanténe a nesmie ísť do skolky

duratlicka
13. sep 2022

Omikron je nakazlivy od prvých príznakov a dosť dlho aj 7-9 dní. Takže dcérku by som rozhodne do školky ešte nedávala.