Pozitívny antigentest čo dostali deti v škole zadarmo
Myslíte že ukazuje dobre ?hneď vyšlo pozitiv
A doktor povedal že až pcr plati
V škole prišli na to, že sa detiska dohodli a nahlasovali pozitivitu aj keď testy boli negatívne. Takto boli stále v karanténe, bo vždy iný ziak. Tak prišlo nariadenie urvz, že musí byť pozit originál test. Pokiaľ sa nepotvrdí,nikto zo spolužiakov nejde do karantény.
@hipuska u nas ide trieda do karanteny uz po pozitivnom domacom teste.
Čerstvý prípad. Domáci AG pozitív, test Ag v MOM negativ a PCR pozitív.
Ja osobne poznám len prípady, že ak AG bol pozitivny bol pozitivny aj PCR a niekoľko prípadov, keď AG negativny a PCR pozitív ale väčšinou je to zhodné.
A áno niektorých napadlo, že nahlásia pozitív samotest a trošku sa ulejú zo školy či práce. Tak preto sa požaduje kontrolný test.
V utorok syn prišiel zo školy že sa necíti dobre, doma test jeho, môj pozitív . V stredu jeho pcr pozitív, ja včera pcr výsledok čakám .Mladší syn včera domáci pozitív.Hneď vutorok som volala triednej od stredy sú trieda v karanténe.Aj my doma samozrejme
@hipuska tiež ma toto napadlo totiž tie väčšie deti v puberte už môžu byt vychcane natoľko že nahlásia pozitivitu. Ale kľudne taká cigánska mamička môže nahlásiť tiež keď nechce dieťa dať do skoly takze ani rodičom sa nedá verit
Bohužiaľ u nás sú učiteľky s kovidom doma a trieda funguje ..okrem syna,ten je doma . Vedia o tom
@katulienkax
@maris5 jednalo sa o staršie deti na strednej škole. A deti to dokážu v pohode...
@veronikaszabova to je teda na rozhodnutí riaditeľa. Určite nie na základe odporúčania ruvz. Dokonca, ak ti vyjde doma pozitív, necháš dieta doma a kým čakáš na termín pcr...už ani nemusí ísť celá trieda, bo nebude splnená podmienka 2ch dní. U nás vyslovene nakazali robiť testy v pondelok ráno. Pretože, ak urobíš v nedeľu, splnas tie 2 dni, ak v pondelok, trieda je z toho vonku
Domaci test je informatívny treba ísť na pcr ten je presnejší akurát riesime to ;)