Dobry vecer,
mam v podstate dve otazky. Vcera synovi (8r) vysiel jeden AG pozitivny, nasledne dva dalsie negativne. Vcera absolvoval hned aj pcr test. Na vysledok cakame. A tu su moje otazky:
1. ak by bol pcr negativny (cize AG bol chybny), musi dokoncit karantenu a my s nim? Ja som ocko, manzel nie a 19m syncek tiez nie. A je potrebne,aby sme sa v pripde jeho negativneho testu otestovali pcr testami aj my?
2. ak by bol pozitivny aj na PCR teste, nas samozrejme objednan tiez ako kontakt. Nam sa karantena bude ratat opatovne od nasho testu?cize dalsich 10 dni? A synovi sa to zasa pretiahne o dalsich nasich 10 dni?
Som uz z toho jelen.
Priznaky nemame nikto ziadne. V sobotu bol syn aj ja AG negativ. Ja aj muz sme boli vcera AG negativ a ja aj dnes rano 🤷♀️
Za kazdu odpoved dakujem
@21anjelik19 som rada, ze nie som sama. Lebo nikde som sa nedocitala ze co. Lebo logicky mi vychadza, ze ak je pcr negativ a on nema ziadne priznaky, moze fungovat normalne. Ale niekde zasa pisu, ze karantenu musi dokoncit, co mi pride nelogicke 🙄
No ved uvidime co sa dozvieme 😂
Ak pcr bude negatívny, konci sa karanténa, ak bude pozit a vy pôjdete na test a budú pozitívne, ráta sa Vám karanténa od vášho pozit pcr testu
@luci310 dakujem. Aj synovi dalsich 10 dni? Cize jemu by karantena koncila v pripade pozitivity 17.12. Povedzme, ze my by sme na testy isli vymyslim si 15.12.a vysli by sme pozitvni, tak aj syn by mal zas karantenu do 26.12.?
A co v pripade, ze on bude pozit a my vyjdeme na nasich testoch negativni. Aj tak budeme mat karantenu? Ci karantena tym padom konci pre vsetkych synovou karantenou? 🤦♀️🙉
Boze to je normalna kombinatorika 😂😂😂😂
Na antigen kašli riad sa pcr-kom 😀
Ano niekto mi povie tak ..druhý inak...docitam sa nieco iné ...a už fakt neviem ....
My momentalne cakame na vysledok pcr mojej mamy s ktorou zijeme ....naše antigeny su negativne mamin bol pozit.. my sme sa na pcr zatial neobjednali kedze sme negat a nic nam nie je ..... ale radsej dodrzujeme karantenu a stránime sa ľudí nevychadzame von aj ked sme negatm ale ked si predstavum ze budem napr pozit za 3 dni tak mi je az zle z toho kolko dni budem zavrerá
synovi bude bezat karantena 10 dni od jeho pozitivneho pcr testu. Vy mate ist na pcr az desiaty den po jeho pcr teste, lebo s nim byvate v jednej domacnosti a on moze byt tak dlho nakazlivy. Nasledne v pripade vasho pozitivneho pcr testu bezi karantena 10 dni, ale uz len vam dvom, nie synovi, ten uz bude prekonany a 180 dni ma od testovania pokoj.
@21anjelik19 my sme na tom rovnako 🤷♀️ Nikomu nic nie je. Syna som testovala tak ako kazdy pondelok a stvrtok. V sobotu sme isli nasim na navstevu, tak som nas tiez testovala a boli sme nevativni. A v pondelok bum. Dve ciarky 🤷♀️ Tak som robila este dva dalsie a tie mu vysli negativne. Tak som zvedava na vysledok pcr. Vcera o 18:45 bol na odbere a este stale nic 🙄
Tiez cakame na vysledok a podla toho sa zariadime. Nastastie mame zahradu
zase ak vyjde len jeden z vas rodicov pozitivny, tak zase na desiaty den od jeho pozitivneho testu ide ten druhy este na dalsi pcr test. Takto sa moze v 3-clennej rodine karantena tahat aj 30 dni.
Syn ma svoju karantenu od prvého testu, to bol ten ag pozitív a vy budete mat svoje 10 dňové karantény od svojho pozitívneho testu, každý ma svoju 10 dňovú karantenu a potom mu skončí, mám akurát ten istý prípad, alebo podobný… ak vy ostatní budete mat negatívny výsledok a syn bude mat pozitívny pcr test, konci všetkým karanténa keď skončí aj synovi, ale rieš to až potom keď budete vedieť výsledky, hneď pozitivnym volajú a všetci ta poinformuju o čom budeš chcieť, už dávno sa o mna toľko ľudí nezaujímalo:D ale nie 🙂
@uhnakova dakujem. Cize ak vyjdeme na pcr pozit, sme doma dalsich 10 dni 😂 cize my dostaneme termin najskor 16.12.a v pripade pozitivity do 26.12.sme doma 😂😂😂😂🙏🙏🙏🙏🙏 bozinku, my sa tu pozabijame 😂😂😂😂😂😂😂
@luci310 😂👍
no, je to otras, viem o tom svoje. Uz mam n-ty krat doma deti v karantene, mam toho plne zuby a este sa aj neda dozit vysledku pcr testu.
@uhnakova sme v 4clenna. Syn 8 a malinky 19 mesiacov. Cize paradicka. Inac ja som ocko, cize teoreticky ak by som vysla negativna som za vodou. Ale samozrejme to tak u nas nebude. Ocko neocko, nejako to ustojime 😂
Vo februari sme to schytali vsetci naraz. Deti testovane neboli. Muz 6.2.pozitivny AG test v MOM ja 8.2.pozitvna pcr, ale to uz som schytala 14 dnovu karantenu a deti ju ukoncili so mnou. Ale este skoro mesiac sme sa snazili obmedzit kontakty na minimalne minimum
tak ako ockovana mas vynimku z karanteny, nemusis ist vobec na pcr testy.
a drzim palce, je mozne, ze druhy raz to uz nechytite ani muz ani ty.
@uhnakova ale pojdem. Aj ked nemam priznaky. Mne to problem nerobi 🙂
Istota je gulomet ako hovoria stari Gumkaci 😂
Karantena je 10 dní od pozitívneho PCR testu. (Od odberu).
Ak ste v spoločnej domácnosti, karantena vám končí posledným desiatym dňom posledného člena.
@ckatka cize vsetkym? Tak teraz neviem. Syn teda ak by bol prvy pozitivny, tak moze mat karantenu teda az 40 dni? Ak by sme za predpokladu vychadzali pozitvni postupne?
No nie na 10 deň ale vy mate byť v karanténe 15 dní lebo ak žijete v domácnosti s pozitívnym tak sa vám ráta ako kvazy posledný deň kontaktu 5 deň a od toho ďalších 10 dni je to aj na stránke
@uhnakova no nieje to úplne pravda lebo niekedy dá hygiena usmernenie aby išli na testy aj očkovaný
Ahoj, viem, že PCR v prípade synovho pozit. PCR odporúčajú na 10ty deň, ale normálne vám dajú termín už 5-6 deň.. Aj my sme to absolvovali minulý týždeň 😉
Syn ak vyjde pozitívny má karantenu 10 dní, vy sa nahlasite na pcr test,to vás objednajú na 5-6 den,ak vyjdetete pozitívny karanténna sa ráta od vášho PCR testu robeného,synovi skončí po 10 dňoch,ak vyjde negatívny konci vám karanténna
@ninka123 ano to je jasne. Ja dodrziavam karantenu so synom a ked bude pozitivny na testy samozrejme pojdem. Aj teraz sa testujem domacimi ked sa mi nieco nezda. Syn je testovany kazdy pondelok a stvrtok. Takze ja s testovanim vobec problem nemam ani ako ocko 😉
Muz si uz robi srandu, ze si mozme doma otvorit MOMku 😂
Dakujem vsetkym dievcata. Tak uz len pevne verit, ze ten AG bol chybny 😏
A ak nie, tak dufat v lahky priebeh u deciek 😌
Môže byť kľudne negatívny pcr. Moje dievčatá mali ráno antigen v momke pozitívny. Večer si dcéra robila ten školský test a bol negatívny. Nakoniec pcr mali obidve negatívne.
Ahojte. Aj ja by som sa rada opytala. Minuly tyzden v pondelok 29.11. mi vysiel pozit AG test. Objednala som seba aj 2 deti na PCR. Ja a mladsia dcera sme pozitivne, starsia dcera je negativna (boli sme 1.12.). Mam dat starsiu dceru este raz otestovat? Nema ziadne príznaky. Alebo moze ist po 15 dnoch do skolky?
@martina8888 na pcr bola negatívna?
@tinak25 ano negativna. Boli sme 1.12.
Neodpoviem ale pripnem sa ti tu lebo momentalne tiež riešim a už som z toho jeleň tiež ... 🙄🙄