Dobrý deň,
chcel by som sa vás spýtať, či máte nejajú skúsenosť s následujúcim problémom.
Naše dieťa (1r. aj 3/4) nikdy nemalo problem so zrakom, do rúk chytá všetko na prvý šup ako napr zrnko ryže a podobne.
Avšak asi 3-4 dni sme si všimli, že veľmi silno žmurká pri pozeraní TV a občas si začne aj šúchať očká. Cca už po 1-2min pozerania sa toto žmurkanie a šúchanie objaví. Niekedy sa to deje aj pri jazde autom. Inak cez deň keď sa hrá, papá, blázni sa to vôbec nerobi.
Viete mi prosím poradiť, poprípade povedať nejakú vašu skúsenosť?
ps. TV sme samozrejme odstavili a navštívili očné.
Ďakujem
@777andy77 môže byť aj vývojom dieťaťa, je staršie a tv začína viac vnímať ako keď bolo menšie. Pre dieťa je to veľa vzruchov a podnetov. Nedokáže ich pochopiť. Nemá vyzretu neurl.sustavu. Ja by som na čas tv úplne vypustila. Aby to nepreslo do nejakého tiku. (Ak teda očná vylúčila všetko iné)
@777andy77 jasne, ved to nemusí vôbec tak byt, ja som len posunula info co som nedávno dostala. Ale môže to byť proste len nejaký taky,, zlozvyk,, pri pozeraní TV napr. Ja si pamätám ze môj prostredný syn keď mal cca 2roky začal pri zaspavani tak divne dýchať, akoby sa zhlboka vždy nadychol prestal dýchať chvíľu a vydýchol. Úplne ma to vydesilo. Urobil to aj druhý deň a robil to veľa krát za sebou, ja už panika. Tak som s nim ležala celý čas co spal a robil len v určitej fáze zaspavania som zistila, akoby sa tým uspaval ci co, bolo to pre mňa ale desivé. Ani neviem koľko to trvalo, našťastie ho to prešlo. A najmenší teraz zasa prišiel na čaro zápchavania uši 😄proste fakt to nemusí byť nič, deti takto na niečo prídu a skúšajú a desia nás rodičov 😉🤣
ved toto. Ale snad to nebude nic 🙂 a kazdopadne dakujem za reakciu
Pokiaľ je vylúčený očný nález a potreba okuliarov.tak potrebuje neurológ.vys...nie som laik
@matusacka prestal to časom robiť, cca 2 týždne to robil. Vtedy ked to robil, mali sme ťažšie obdobie s partnerkou. Prestali hadky, o par dni prestalo aj žmurkanie.
Samozrejme TV sme nepustili vobec snad mesiac. Teraz pri TV je minimum casu max 15 min za den aj to len kazdy 3. deň.
Ďalšia vec co sme si vsimli je to, že žmurknutie pride, ked sa napr. zlakne resp. niekto zvysi hlas a nečaká to. (napr na psika).
Kolko ma vasa dcera a kedy to zacala robit pri akych aktivitách
@777andy77 ja som kratkozraka a mne hovorila lekárka že u detí sa to prejavuje, také prvé príznaky práve pri pozeraní telky. Ale môže to byť len únavou napríklad, pri telke sa najlepšie zaspáva 😄