Ahojte, ako casto ate pouzivali rekt. rurku? Pripadne kolko Vam babatko nekakalo, ze ste sa rozhodli ju pouzit?
Pripadne su tu mamicky, ktore pouzivali denne ci dokonca niekolkokrat za den?
Dakujem za info. 🙏
@ildiko36 mame UM, ale bojim sa, ze ked uz denne tak robim nieco zle 🙈
Neskusala si zmenit UM?
U nasej malej sme sem tam museli pouzit rurku, ked bola na MM aj UM zaroven. Teraz uz je len na UM a kaka sama pravidelne kazde rano.
@veronikaszabova ake pouzivas?
Neboj sa ked začne normalne papať aj stravu a nebude čisto len na Um ,prestane mat tie problemy.Ja som kvoli tomu zacala kŕmiť maleho uz koncom 3.mes.
Nikdy som nepoužila, mne to prišlo drastické.
Keď som videla, že sa nevie vykakať, pretrela som konečník rybilkou a pocvičila nožičkami
Ak má problémy trvalejšie dopĺňala by som viac tekutín, ak nepomôže zmeniť UM
Mlieko? hipp Bio combiotik 1
Ahoj. Používala som denne 7 mesiacov . Plne dojceny, šialene koliky, zastavené vetry a žiadne hovienko. Bez rúrky sa nevykal. V siedmom mesiaci po rohliku zrazu luxusne hovienko🤪 sám . Chce to čas a netreba sa báť . Nenavykne si.
Ja som pouzivala veelmi dlho, asi aj 8-9 mesiacov, nie denne, pretoze som ju pouzivala len ked dieta realne chcelo kakat, teda tlacilo ale nemohlo sa vykakat, nie ked som si ja zmyslela ze uz by malo kakat. Pokial ma dieta makke brusko, je spokojne (okrem zachvatov koliky), vetry odchadzaju, tak nie je dovod nutit ho kakat, samozrejme cim dlhsie nekaka, tym tvrdsia byva stolica, moje dieta kakalo max na 4. den.
Samozrejme rektalna rurka by mala byt az posledna moznost, dolezite je polohovanie na brusko, masirovanie bruska, cvicit nozickami, pritlacat nohy k brusku a to hlavne ked dieta tlaci- pomoct mu tak vytlacit stolicu, ak je tvrda, niekomu staci len podrazdit-pomasirovat konecnik, niekomu sa lepsie kaka v polohr ako pri bezplienkovej metody. Dalsia vec je dostatok telkutin, vhodne potraviny, slivkova stava, pokial je dieta uz vo vhodnom veku a u nas pomohol hlavne nocnik a s konzistenciou stolice potom vlaknina, no tu sa zrejme bavime o malom babatku. Zmena mlieka je namieste, no z vlastnej skusenosti viem, ze niekedy nepomoze ani to, no stoji za vyskusanie.
@gemmadimare88 my sme toto zazili s druhym dietatom, ciastocne s tretim a stvrte to iste. Ziadne take, ze "zvykne si na rurku, to nedavaj"...no sialene sa pozerat, ako sa trapili. Naucili sa kakat same, ako prisli prikrmy.
Len u nas to bolo prioritne kvoli vetrom, tvrdemu brusku, az take bolesti, ze sa ani prisat nechceli. Cvicenie, masirovanie, rozne polohy, nic nepomahalo...
NIKDY. A to mame 5 deti a boli vselijake stavy.
@nevenka na svadbe mu kamaratka dala prvy lepok, bagetu🥹 najkrajsie rano ma cakalo ❤️ Tuhe hovno 😂Samo od seba. Stastni sme vsetci. Druhy chvalabohu ten problem nemal.
Tiez z nas nic nepomahalo, na cicke bol 26/7🤷♀️ Uz som Pomaly len na vode bola, lebo „mudri“ ludia trvdili,ze to z mlieka… iste. Proste bol tvrdohlavy od narodenia😂 jak jeho matka 😎
@ildiko36 naozaj? to som zvedava co mi na poradni Dr. zahlasi, ze kedy zacat prikrmy 🤣
@veronikaszabova a ako? nezapekalo ho aji raz?
@gemmadimare88 tak ja skoro denne pozuivam tiez, nie vzdy rurku, niekedy tlacim nozky ale prosto sam to neda 😒
@anavixy skusila som a zas nechcem na nom skusat vsetky co su na trhu 😒🙈
@nevenka dobre toto som potrebovala citat, uz som sa citila ako daky idiot, ze to pouzivam 🙈
@nevenka napodobne, aj mastim brusko pupikom a nic... vodu nenavidi ani cajik, len mlieko, to su bitky vzdy ked ideme davat vodu 🫣
@gemmadimare88 veru tazko zistit kazde je ine ale mozno aj z vlociek odvar mozem skusit 🤷♀️
Ked bola na Um a aj na MM zaroven, mala sem tam problem
.
Mlieko sme.jej zarabali do feniklovej vody, to jej pomohlo. Potom uz sme ani eurku nepotrebovali, ked bola vyhradme na UM. Brusko si zvyklo
Pouzivaj probiotíka
@veronikaszabova takze si priklad urobila cajik feniklovy a do toho si zarobila UM? od akeho mesiaca si mu dala takto?
@timea301196 😁 pouzivam od narodenia samozrejme
Mam dceru, nie syna.
Fenikel som prevarila vo vode a do tej vody som jej robila UM. Nie do fenikloveho caju.
Davala som od cca 5 tyzdna, co bola dokrmovana aj UM.
Teraz ma 3m a cca mesiac uz nerobim s feniklovou vodou UM, uz sa jej to vsetko upravilo a je to OK
Moja mala probio za 100€, non stop dojcena, čiže tekutín dosť a aj tak som trubičkovala každý deň. Neviem presne ale cca 6m určite. Bála som sa rovnako, ale nič jej nie je. Tiež som masirovala bruško každý večer 30m, potom cvičila z nohami a ani ten prd z toho nebol. Skrátka, pre niečo to vymysleli. Ak máš malú veľkosť na jej/jeho riťku, nemáš sa prečo báť.
@bororka detto, probiotika 25 Eurove mu Este asi horsie robili. Cista matka, mne tiez probiotika Nerobia dobre🤷♀️ Zapekaju ma. A vyskusala som od najlacnejsich po najdrahsie a nikto Ma nepresvedci, ze to nie je mozne😊Chvalabohu,je to za nami. Pol roka je to hranicne- 6-7 mesiacov a iny maly clovek ❤️
Nam vyslovene chirurg povedal ze mame rurku casto pouzivat pretoze maly ma velku herniu, hrozi operacia a ze nemoze sa trapit a on sa puči vela. Niekedy sa vykaka aj sam aj 4x denne ale niekedy nie a to je trapenie. Herniu to zhorsuje . Vraj on je malinky a na rurku si nezvykne ale pomoze praveze....su dni kedy netreba a su dni ze niekolkokrat.
Ano som pouzivala nielkolko krat za den, som kupovala tie oranzove to sa da vysterilizovať.
Skôr som to použivala keď mal nafuknute bruško, nie preto lebo nemal stolicu..Ked kojis je normane aj 7-8dni ked nekaka.