ahojte, nam ho dr. predpisala, lebo mu chrci v nose, no sopliky nemame. dost aj sucho kasle a vnoci sa mu tazko spava, chrci:( fenistil ma ale na takyto stav zarazil, navyse po precitani vedl. ucinkov, aj ked viem, ze kazde liecivo ma nejake- predsa len, nebolo by podlaa vas vhodnejsie predpisat nieco ine ako anithistaminikum na takyto stav?nechcem to potlacit, ale liecit. maly ma 9 mesiacov...sdakujem za nazory a rady!
nas maly mal laryngitidu ako cca 7-8mesacny a odvtedy pri kazdom naznaku chrcania, sucheho kasla, zleho dychania davam fenistil
Nám ho tiež včera dr.predpísala 🙂 oči som otvárala pri čítaní letáku..na zmiernenie alergickych reakcií atď atď..môj maly má suchý kašeľ a veľkú nádchu..zatiaľ som mu to ešte nepodala☹ ..ale tak oni vedia, alebo by aspoň mali vedieť, v akej súvislosti tú ktorú účinnú látku predpisujú🙂
my sme mali upchaty nostek ,ale sopliky nam nesli dr.nam tiez predpisala fenistil a pomohlo nam to
aj nam ho doktorka predpisala a pouzivali sme ho pri suchom kasli..davala som len polovicnu davku cize nejakych 5-8 kv.+ Tusin(tiez len polovicnu davku)..syna potom v noci nedrhlo a vyspal sa lepsie..fenistil som davala len nejake 3 dni a ked kasel ustupil,tak som ho prestala davat...pri laryngitide je super.. 😵 😵 ...kazdy liek ma vedlajsie ucinky,ale ak s nim neprehanas a davas len to co mas..neublizis nikomu. 😉
Ani nám nepomáhal fenistil ☹ potom som davala dithiaden - predpisala na deckarka, a na kasel je fakt dobry tusin - na suchy a drazdivy, tiez sme v noci nespali ani cez den, hned ako si lahol ho zacalo dusit ☹ nakoniec sme brali antbiotika lebo pri vytere z hrdla na vysiel kasel ☹ inak su aj ine antihistanimika co mozu male deti - my sme mali v sirupe ale nazov uz neviem - dala nam deckarka na predpis
@bubla30 ahoj, na suchý dráždivý kašel sú fenistil kvapky asi najvhodnejšie... sú to síce antihistaminiká (t.j. najčastejšie sa predpisujú pri alergickej "reakcii" - či už vo forme nádchy, kašla, alebo svrbenia...) ...ale majú utlmujúci účinok, t.j. predchádzajú "dusivému" dýchaniu a hlavne záchvatovitému kašľu ... malé dieťa by takýto kašeľ (neproduktívny - bez hlienov) veľmi vyčerpával, takže aspoň takto sa zmierňuje... ešte lepšie by bolo podávanie spolu s antitusikom (napr. stoptusin - nie je na báze kodeínu, takže my používame najčastejšie tieto kvapky) ... taký suchý kašeľ by mal trvať max 5 dní, potom by sa mal postupne upraviť na "vykašliavací" ... ale ... najlepšie by bolo, opýtať sa na toto pediatričky... predsa len, tvoje dieťatko má 9 mesiacov...
PS:... ja našu neustále "otravujem", ak mám nejakú pochybnosť, či je to vhodné pre naše deti a ona mi to pekne vysvetlí😉
ano pouzivali sme aj fenistil pri suchom a drazdivoam kasli, a aj nam najviac pomahal, hoci pri inom raze na Dr. predpisala aj Aerius, ten robil dcerke dost problem.Nakoniec jej ho vysadila a napisala ja do zdrav. zaznamu, ze jej ho uz v buducnosti nema davat. Tak sme sa vratili s fenistilu. Ale nakoniec nam z toho drazdiveho kasla, co sa opakoval a opakoval, bola na alergologii aj zistena alergia. Takze teraz uz davame Zodak sirup a nie fenistil.
fenistil uvolnuje zdurenu sliznicu a tym napomaha k lepsiemu dychaniu, uvolnuje tym dychacie cesty. preto vam ho predpisala. doktorka vie, co robi. ale ja mam pocit, ze v poslednej dobe pre niektore mamy je kazda doktorka debil, alebo co. A naco citate vedlajsie ucinky? kazdy liek ma vedlajsie ucinky a ked by ste to nemali kvoli nim brat, tab by ludia nebrali lieky ziadne.
my sme ho malemu raz davali, neviem ci pomohlo to alebo to preslo samo, tiez pri podobnom stave. stanisslavao, prepac, ale to co uz je za pristup, ze necitat vedlajsie ucinky? teba nezaujima, co svojmu dietatu davas? jasne, ze kazde liecivo ma vedlajsie ucinky, ale niekedy naozaj treba zvazit, ci si to stav vyzaduje a ak by niektore z tych ucinkov malo, tak to ani nezistis?nechapem...slepa viera v lieky a lekarov tiez nie je spravny pristup-podla mna.
Mamicky maly ma tiez taky suchsi kasel aaa mozem s nim davat aj sirup na kasel???kedy sa ukazu prve ucinky???
fenistil je dobra vec on taketo alergicke a ine stavy potlaci. potom uz je na tebe posilnit dietatku imunitu a ak ma predispoziciu na alergiu tak sa postarat aby ju nedostal, stravou a imunitou, viem co hovorim, mi sme fenistil brali v kuse pol roka