Potvrdenie od pediatra

12. jan 2022

Dcéra v decembri prekonala covid. Doma sme mali antigenove testy, vyšla vždy negatívna. Ale v triede bolo veľa pozit. deti. Mala príznaky a tak som ju objednala na pcr test. Avšak termin bol dosť ďaleko a dovtedy dcéra aj vyzdravela a tak sme na test nesli
Teraz som jej dala v lekárni robiť test na protilátky a vyšli jej dosť vysoko, teda kovid mala
Potrebovala by som potvrdenie aby spadala od systému po kovidu. Môže mi niečo take dať pediatrička?
Alebo ako inak riešiť situáciu?
Ďakujem za všetky rady

majamat
12. jan 2022

pravidla sa stale menia. my sme mali kovid v novembri a tam od 15.11: platilo pravidlo, ze chodit sa moze na zalade kovid pasu a to dieta dostane len na zaklade pozitivneho PCR testu. do 15.11 este mohlo byt aj potvrdenie od pediatra na zaklade pozitivneo Ag testu. pozitivne protilatky sa neuznavaju.

simonkazga
12. jan 2022

Potvrdenie sa vydava len na zaklade pozitivneho pcr testu. Teraz uz nijako nevyriesis.

majamat
12. jan 2022

inak moja dcera bola pozit 17.11. a ja som nevedela, ez sa to menilo, elbo som nasla staru info, tak nebola na PCR.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
12. jan 2022

Aj keď vyzdravela PCR test mohol vykázať pozitivitu.
Teraz už nič nevyriešiš, potvrdenie o prekonaní získa len na základe pozitívneho PCR

luccija
12. jan 2022

Nie nedá Ti to na základe protilátok
Na PCR teste by ho mala ešte stále pozitívny neviem prečo ste nešli veď termíny sa dávajú do pár dní.Kedy to bolo presne?veď skús ešte aj tak raz ísť na PCR test

autor
12. jan 2022

@luccija termin sme dostali až po vyše týždni a ešte aj mimo mesto. Bola už v poriadku

patka06
12. jan 2022

Pravdepodobne ste pri objednávaní nezadali príznaky, preto test tak neskoro

autor
12. jan 2022

@patka06 zadali, ale bolo tak veľa ľudí, aspoň tak mi povedali na tel. linke

patka06
12. jan 2022

zaujímavé ... no škoda, že ste nešli.

majamat
12. jan 2022

pozitivita moze pretrvavat aj 3m na PCR. aj nemusi,a le po vyse tyzdni je este sanca, ze by pozitivna bola. mimo mesto je to blbe, ej to na hlavu, aby pozitivny clovek behal akde tade a nie kazdy moze ist autom a zvlast, ak je chory.

womankc
12. jan 2022

Pediater ti môže dať potvrdenie, že prekonala pokiaľ si ho počas ochorenia informovala, teda nahlásila dieťa, ak teda ste aspoň AG test doma robili, ale nebude mať qr kód, pretože do systému sú schopní evidovať len na základe pcr. Mužovi sa stalo, že nešiel na pcr, ale normálne mal nahlásené u lekárky, že je AG pozit. Staral sa o mňa, ja som bola dosť náročné na tom, tak na pcr nešiel. Nasa lekárka mu povedala, že však nemusí na pcr, keď sa hlásil u nej. No a síce potvrdenie od lekárky ma, ale v systéme to nemá, takže smola. Volala som na nczi a tam, že smola, qr kód nemá, ale zatiaľ všade, kde sme šli mu to akceptovali na SR

laska86
13. jan 2022

@simonkazga presne tak..na ten pcr mala ist..teraz si uz nepomoze

jasminkaj
13. jan 2022

Jednoznačne ste mali ísť na PCR aj po týždni, isto by bola stále pozitívna na teste. Švagrinej v nemocnici povedali, že PCR ukáže pozitivitu aj 12 týždňov po prekonaní a AG iba vtedy, ak je vírus v tele "živý". Pediatrička sa drží informácií z NCZI, nepomôže ti.

jakubik
13. jan 2022

Z toho si nic nerob mne syna a aj mna vlastne na pcr objednali az na 15ty den 🤦‍♀️ isla som na sukromny slinny pcr

lea202
13. jan 2022

Myslím, že na základe testu na proti látky ti také potvrdenie veru nevystaví ani pediatrička. Ako nechápem, prečo ste nešli na ten pcr, veď by ste ho mali aj tak zadarmo

tanusa1986
13. jan 2022

Ja som bola pozitívna s dcérou v novembri a nám antigen vyšiel negatívny.Na pcr sme išli až na 10 ty deň od príznakov a tam sme bolí už pozitívny.

jasminkaj
13. jan 2022

@jakubik aj ja som bola s dcérou súkromne na PCR. Dali jej vybrať či chce žuť ten vatový tampónik alebo kloktať. Sestrička mi pred odberom poradila, aby som si zbehla k pediatričke po výmenný lístok, a tak som ušetrila 59 eur 🙏

jakubik
13. jan 2022

@jasminkaj ale to len pre deti plati ten vymenny vsak? Pre dospelych nie

luccija
13. jan 2022

To je jedno, že bola v poriadku aj tak by to PCR test ukázal veď to vyskúšam znova nemáš čo stratiť iba získať zaeviduj ju, že má priznaky

jasminkaj
13. jan 2022

@jakubik aj pre dospelých... všeobecný lekár ti môže dať výmenný ak máš nejaké príznaky 😉 Vtedy mu to poisťovňa preplatí.

jakubik
13. jan 2022

@jasminkaj no akurat som volala pediatricke,lebo dcera je od dnes v karantene a vraj zdarma je len vyterovy pcr,lebo tie slinne sa testuju v sukromnych laboratoriach

jasminkaj
13. jan 2022

@jakubik áno v súkromnom sme boli. Aj tam ti platí výmenný lístok. Takže dr má pravdu v tom, že v klasickej MOM-ke ti urobia iba výterový, ale ty môžeš ísť do súkromného labáku a zoberú ti výmenný lístok aj tak. Bola som s dcérou 8.12.

jasminkaj
13. jan 2022

@jakubik Toto som našla na ich stránke:

Damire Hlohovec (vedľa pľúcnej ambulancie) testuje na COVID-19 AG aj PCR testami.
Na testy si môžete zarezervovať termín cez rezervačný systém bookio.
V prípade odoslania lekárom je PCR test plne hradený zdravotnou poisťovňou.
Certifikáty vydávané aj v anglickom a nemeckom jazyku.
Možnosť PCR testovania zo slín.

jakubik
13. jan 2022

@jasminkaj dakujem skusim do nasej sukromnej zavolat 😙😊