Potrebujeme výmenný lístok ku kožnej?

michaelove22
26. mar 2022

Ahojte, prosim Vas treba ku koznej lekarke vymenny listok? Potrebujem ist s malinkym 2,5 m chlapcekom lebo ma zapaleny nechtik na nozicke, natierame framykoinom ale zhorsilo sa to :( dakujem

pribinak
26. mar 2022
katie253
26. mar 2022

@michaelove22 nepotrebujete

060106
26. mar 2022

Deticky do 3 rokov beru u koznej skvor tak by ste nemali ani dlho cakat

simsalabim
26. mar 2022

@michaelove22 so zarastajucim nechtom treba skor na chirurgiu ist.

michaelove22
autor
26. mar 2022

@simsalabim aj tam sa chystam veru..na koznu mam aj otazocku ohladne suchej koze

krtko1313
26. mar 2022

Treba kúpiť ichtiolovú masť, dobre zakrémikovať celý necht.obaliť v papierovej vreckovke a obväzom prichytiť. Dávať to na noc. Po niekoľkých dňoch sa začne zbierať hnis pri nechte, keď dieťa zaspí poriadne vytlačiť a vydezinfikovať. Možno sa vyhnete chirurgií.

loginexistuje
26. mar 2022

Och chudatko uz davno bolo treba navstivit chirurgiu

loginexistuje
26. mar 2022

Zatial vymocit vo vode s betadine ichtamol mast aby to vytiahlo hnis

michaelove22
autor
26. mar 2022

@krtko1313 dakujem za radu...riesim to aj s obvodnou a ta tvrdi ze to mam len nechat vyrast..ale treba to riesit

michaelove22
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tamka82
26. mar 2022

@michaelove22 Višňak masť na to treba ,ale určite aj na chirurgiu .

mec321
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoja1234
27. mar 2022

@michaelove22 môj mal presne toto isté, boli sme s tým na chirurgii na kramaroch, kde mi povedali robiť s tým toto: usulat malinkatu guličku z odlicovacieho tampónu (strafik), namočiť ju poriadne vo framykoine a sparatkom tu natlačiť do medzery medzi nechet a tu kožu, preto aby sa to oddelili a koža aby sa odvetravala a hojila. Túto guličku som mu tam nechávala celý deň, po kúpaní večer dostal novú. Celé táto to zalepiť sterilnym gazovym štvorcov na ktorom je vytlačena gafrova masť, a zalepiť (obandazovat) prstek. Toto tak 2x denne meniť. Toto celé niekoľko dní, zápal odišiel, žiaden hnis, žiadne rezanie ani strhavanie nechta. A po kúpaní ešte som to jemne močila vatovou tyčinkou namočenou do extra rozriedeneho hypermanganu, je to mega silné takže treba rozriedit vo vode tak že voda bude priesvitná a len velmi jemnucko ružová. To je celé. Na kožnom nás strašili že nechet treba strhut atď.. hovadiny, skús takto, nám to takto pomohlo a mal to úplne rovnaké ☺️

ibrunova
27. mar 2022

Na suchú kožu teraz kašli, rieš necht.

michaelove22
autor
27. mar 2022

@zoja1234 toto je super navod, ideme na to 👏👏👏🤗