Potrebujem Covid test k pediatričke?

krsamkova
16. aug 2022

Ahojte, chcem sa opýtať či potrebujem antigenovy test k pediatričke keď k nej s malým bábom potrebujem akútne ísť.

kapanek1
16. aug 2022

@krsamkova zalezi pd doktorky. Ale podla mna nie. My sme boli dnes a niektori ani ruska nemali a to mame doktorku v nemocnici.

janai1
16. aug 2022

@krsamkova prečo sa neopytas pediatričky? Odkiaľ máme vedieť ku akej chceš ísť?

krsamkova
autor
16. aug 2022

@janai1 Dnes som tam bola a ona malého bez testu ani vyšetriť poriadne nechcela ledva sa ho dotkla. Preto sa pýtam, či to je tak u všetkých, pretože som mala za to, že sa všetky opatrenia a usmernenia zrušili. Pozerala na mňa, že ako môžem prísť s chorým dieťaťom a bez testu na covid.

beata_k
16. aug 2022

@krsamkova No mas chore dieta. Nemoze vediet, ci nie je chore kvoli covid. Preto sa najskor telefonuje.

nikka055
16. aug 2022

@krsamkova nasa mala mi horuckovala cely víkend, ked dom volala dr ci mozme prist hned prva otazka bola ci som jej robila antigen 🙈 urob 2r dietatu test, bola som sama doma dalo mi to zabrat pochybujem ze som jej to urobila dobre vysiel negat ...ale dr nas vzala crp nízke ,nakoniec sa jej prerezala posledna stolicka

mikadooo
16. aug 2022

@krsamkova ahoj, Naša pedi berie bez testu, ale my (rodičia) sme očkovaní, neviem, či to súvisí. Treba mať rúška, to áno, ale nevidela som, že by sestrička v čakárni od niekoho pýtala test. Dokonca niektorí tam sedeli bez rúška a nasadili až keď šli dnu.

nevenka
16. aug 2022

@nikka055 ale tak to nemusis hlboko, troska posparat na kraji nosa, mne sa to v pohode podarilo u 19 mesacneho a ked to bol covid, tak hned nabehli 2 jasne ciarky. Ked to covid nebol, mohla som sa sparat aj neviem, kde a ako dlho a test bol negativny. Takze si ho isto spravila dobre...😉

retep00
16. aug 2022

Od nás vždy pýta pri chorobe negatívny test doniesť ukázať. Aby mala istotu že to nie je covid. V prípade ak nám vyšiel pozitívny už nás nevzala len vyšetrila po telefóne. Dnes aj včera som bola u lekára ja a teda rúška povinné, každý mal.

zuzanockamt
16. aug 2022

@krsamkova Nikdy odo mňa pediatrička nič nechcela. Berie už normálne choré deti bez telefonického objednania.
Na konci júna malo moje dieťa zápal priedušiek - kašeľ, horúčky. Normálne sme išli ráno k Dr. Bez testu. Nikto neriešil ani rúška. Všetko závisí od lekára.

nevenka
16. aug 2022

Ja si myslim inak, ze dobre vediet, ci moze dieta mat covid, ci nie, od toho sa potom odvija aj dalsia diagnostika, ci robit CRP, vytery, odbery mocu, atd..., my sme s horuckujucim dietatom ani nesli k nasej doktorke, kasel nemalo, ale covid to teda bol, aj ostatni sme mali covid. Volala som na pohotovost kvoli tomu, ze nesli zrazit vysoke horucky, tak mi odporucili veci, skontrolovali, ci davam dobre davky liekov a ze ked ma covid a nepojde to dole, tak mame prist rovno na prijem. Bolo to cez vikend ale. Nastastie to ustupilo potom.

nikka055
16. aug 2022

@mikadooo my sme ockovani tiez, a rovno mi povedala ,ze to mi je prd platné lebo covid mozme dostat tiez 😆 a chcela test

nikka055
16. aug 2022

@nevenka no neviem, metala sa ako besna ledva sa jej to nosa dotklo ak by som sla dnu prepichnem ju 😃

danyelia
16. aug 2022

Ešte sa to stále neskončilo...celý ten cirkus? 🙄

danielahamar
16. aug 2022

Podľa toho, čo mu je

ibrunova
16. aug 2022

Ak chcete ísť na očné alebo neviem kde, a idete najprv k detskej, tak nie. Ale ak idete s teplotujúcim dieťaťom s boľavým hrdlom, tak je možné, že pýta, aby rovno vedela zhodnotiť, či je to Covid alebo niečo iné.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrejka1974
16. aug 2022

@krsamkova u nás netreba ani k žiadnemu lekárovi u mňa nepýtali

abbey1
16. aug 2022

Vďaka Bohu za našu pediatričku!

abbey1
16. aug 2022

@lubka261 A to sa spoliehaš na výsledok atigenu?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz