Ahojte,poprosim tipy na potraviny/varene jedla,ktore zmakcuju stolicu dietata - od 6m vyssie (kludne tipy pre roznu detsku vekovu kategoriu,no najlepsie aj pre babatka do 1 roku).Dcerka bohuzial nemohla byt kojena a stale ma problemy s bruskom - tvrdu stolicu a pod. Najlepsie zabera varena cuketa,ale potrebujem viac napadov.Dakujem 🙂
A dostatok tekutin
@sense ahoj,dakuhem pekne,no to vsetko sme uz skusali - ovsene vlocky nas ku podivu zapekaju (vraj maju obojstranne ucinky - ako na koho),ostatne je fajn,no potrebujem skor tipy na obed
@karolinka1991 skusala si vyvat z nich? Ono pri nich treba vela pit lebo vstrebavaju vela vody.... este mozeobilninove kase robit k tomu zeleninu kusok maska al ryby podla veku a mas aj jedla
ja nie som mamou,ale co ma napada,teraz je sparglova sezona,ona je taka vlaknita,skus ju povarit a rozmixuj ju spolu s uvarenym cicerom-je to vyzivova bomba a cloveka dobre precisti.moznopomoze aj babätku.
skus varit psseno,pohanku.
ale nie v mlieku,mlieko si sprav rastlinne je to lahke.
a zaludok sa ti podakuje,aj za babatko.
vyluc mucne veci-a ano,aj tie vlocky mozu robit zlo,a skus sa drzat bezlepkovo.
mozno dieta je nan citlive...
@sense ano,do vyvaru som zvykla zarabat aj umele mliecko,tak mi bolo poradene,ale mame smolu,lebo akurat nas to zapekalo :(
Kase vseho druhu nam tiez robi sarapatu....no a prave maso plus zeleninu ci zemiak robim stale.,preto som chcela obmenu
@osky vdaka,poskusam 🙂
A nemoze mat problem s lepkom? Skus nejaku dobu robit bezlepkovo
Z kravského mlieka zapeká...ak dávaš kravské mlieko, radšej ho vymeň za kvalitné umelé, napr. Hipp - to mám odskúšané 🙂
Biely jogurt a do toho pomel lanove semiacka, ale kup napr tami zivy jogurt, nekupuj ine ako biele a smotanove, pretoze tie su najkvalitnejsie
dobra je aj karfiol a brokolica s vajickom a zemiakom, ale s karfiolu a brokolice daj varit len ruzicky, nie hlubiky a stonky, tie mozu male dieta nafukovat
@andrea2011 praveze este sme na umelom (dcerka ma 10m)...i ked viaceri hovoria,ze kravske je menej problemove ako umele,no tiez som cutala,ze kravske zapeka...a Hipp davas ktore?
@pribinak Kupujem len Biely Zvolensky no od starych rodicov vecne dostaneme Pribinaciky,Lipanky a pod.
A skusim tu kombinaciu - brokolicu mi moc nechcela,ale karfiol celkom hej...a moze cele vajicka v pohode?Lebo vsade citam,ze skor len zltka....
@karolinka1991 Moje deti majú 6 a 4 roky, ani jedno som nekojila. Syn do 5-tich rokov fičal na Hipp bio combiotic - klasické, nie HA. Dcéra ho ešte stále pije - cca 500 ml denne - väčšinou ráno a večer. Nikdy nemali problém so stolicou, zato všetky deti z nášho okolia, ktoré pili kravské, zapekalo.. :(
pribinaciky, lipanky a tak su pre deti od roka a vyssie, obsahuju privela bielkovin a cukru, to jej urcite nepomoze. maju zaruku mesiac ci kolko, tak ziadna ziva kultura uz nie je
pozri zivy jogurt od tami, biely, pomel lanove semiacky a skusaj par dni a uvidis, ze tie creva sa pohnu
@karolinka1991 bielko je pomerne silny alergen, ja na odporucanie nasej pediatricky som davala az od roka, zltko od 6 mes.
okrem stravy ma napadá ešte doplniť probiotiká.
@pribinak dakujem za odporucanie...ved ja sa od zaciatku na tie pribinaciky aapod. hnevam,lebo som bola stastna,ze malej chuti klasicky biely,len vies ako je to so starymi rodicmi niekedy 😠
@karolinka1991 aj nasi priniesli, podakovala som sa a zjedla som to potom ja 😉
@pribinak haha,aj ja to tak niekedy robim 😅
@karolinka1991 a neberie vitamin D? Vigantol sa to vola?
lanove semiacka je dobre namocit cele do vody a po chvily sa na nich vytvori taky nie moc lakavy slyz, ale to je vraj dobre na travenie...akurat pre dospelych, musela by so trosku popatrat ci aj pre take male dieta to je vhodne...inak ja jedavam v musli pomlete, ale s nimy to tiez vraj netreba prehanat, jest niekolko tyzdnov a potom pauzu...ale jest narazovo je asi fajn.
Az po dlhsom case kamaratke v lekarni povedali
pockaj ked bude velka noc a mala dostane od starkych plno sladkosti...budes jej musiet pomahat aj s nimi...tak ako to robim ja 😀
ze umele mlieko ma dostatok vitaminov,ze s Decka jej dieta zapeka a ked vysadila vitamin bolo a je vsetko ok
mozno aj treba skusit ine znacky mlieka, ked tak si od nejakej kamosky "pozicat" len na par davok a otestovat na malej ci sa nieco zmeni...
🙂 presne to ma napadlo-pribinacky a ine pojedz ty a muz.
deti na to ani neucte...
zlate ste, dievcata, dakujem pekne 🙂
Rano skuste pravidelne papat pohankovu,spaldovu alebo ovsenu kasu a pridat na dosladenie slivkovy lekvar a pit vela vodicky,na obed su idealne polievky,zeleninkova kludne nastruhaj na hrubom struhadle mrkvu,petrzlen,pridaj por,dochut bylinkami,dohusti vlockami,potom polievky ako brokolicova,spenatova,kelova,kapustna ,polievky zo strukovin tiez vela pomozu. V lekarni dostat sirup Fructolax,skus si vygooglit zlozenie,malo by pomoct zmakcit stolicu
Inak este ma napadol fenikel, ale nie caj ale plody ... ci uz na pare, alebo surovy ako salat, alebo odstavit z jablkom ci hruskou,
@sense dakujem krasne 🙂
Vyvar z ovsenych vlociek,tekvica, hruska ,slivky, dobre su aj marhule, pseno...obmedzit banany,mrkvu a ryzu