Potravinové alergie a tábory, školy v prírode

sojorez
18. aug 2022

Kocky, ktore mate deti s potravinovymi alergiami - ako riesite dlhodobejsi pobyt dietata mimo domu (tabor, lyziarsky, skola v prirode)? Nas ma cerstvo diagnostikovane alergie, tak doteraz som prisposobovala stravu doma, predstavu skolskych obedov som uz ozelela, ale netusim ako riesit tie horeuvedene situacie.

kacena4
18. aug 2022

nahlasis alergie a v jedalni sa postaraju, moje deti maju viacere potravinove a bezproblemov sne aj toto leto fungovali, do skoly nosi obedar a tam je

ivana11155
18. aug 2022

@sojorez na lyžiarsky som do papierov napisala že potrebuje bezlepkovú stravu a vybavili. Co sa týka táborov niekde problém nebol, niekde ju nezobrali, že nevedia zabezpečiť bezl.stravu. A dovolenky sú pre nás tiež ťažšie, tam si chcem od varenia oddýchnuť, tak hľadáme také kde nám vyjdu v ústrety.

ms_green
18. aug 2022

Ako píšu nado mnou. Napísalo sa do papierov, prípadne ak sa šlo do tábora, zvykla som volať do agentúry, ktorá tábor zabezpečovala. Buď zabezpečili alebo povedali, že bohužiaľ dieťa nezoberú, lebo nevedia zabezpečiť stravu. Ale to sa mne osobne stalo raz. Záleží aj od toho aké alergie majú deti.

sojorez
autor
18. aug 2022

@ms_green Syn to ma pestre, abkm, psenica, raz, soja, vajce, kakao, orechy, niektore druhy zeleniny 🤦🏼

louise
18. aug 2022

Keď vypisujem prihlášky do táborov, vždy je tam kolónka na alergie všeobecne a potravinové alergie. V dvoch táboroch toto leto sa nás každého prvý deň pri príchode ešte raz pýtali na potravinové alergie detí. To isté v škole prírode, stačilo nahlásiť. V škôlke kamoška nosila synovi celiatikovi jedlo, v škole viem, že sa dá vybrať jedlo aj pre alergika, ale keďže som to nemusela riešiť, tak viac som sa nezaujímala.

stormie
18. aug 2022

@sojorez vidim ze to mate rovnako pestre ako aj my 🙈 ja mam sice este par rokov cas ale tiez ma to napadlo, my sa ani do restauracie nemoze ist najest a jedalen v skolke/skole by musela varit uplne inak a zvlast .. tabor a svp budem riesit asi tak ze si zavolam dopredu a prekonzultujem jedalny listok, pripadne nabalim nejake potraviny (chlieb, veganske maslo/syr, par balikov cestovin) 🤷‍♀️ Nic ine ma nenapada ako to vyriesit