Potravinová intolerancia u ročného dieťaťa

bubla30
16. okt 2013

ahojte maminy, poradte prosim.nas maly-stale casto kojeny-ma uz asi dva mesiace drobné krupicoidné drsné vyrážtičky na lícach. Snažila som sa odsledovať, od čoho-eliminovala som viacero potravin aj sebe, aj malemu-ale nic sa nezmenilo. Nasa dr.tvrdí, že ak by to bola alegia alebo intolerancia na nejaku potraviny, mal by aj ine prejavy-resp. aj vyrazky by mal aj na iných častiach tela- Je to skutočne tak?Ak mala vaše dieťatko intoleranciu na nejaku potravinu,malo aj ine problemy?dakujem za každý názor...

saska.t
16. okt 2013

@bubla30 tiez si nemyslim,zeby to bol alergia, alergia sa väcsinou vyskytne na hrudi, okolo krku su to male vyrazky cervene,proste zhluk s cervenymi flakmi,takze by som sa neobavala a duplom nie,ak su to krupicky bez svrbenia inych priznakov... dalsie priznaky alergie moze byt aj velke mnozstva stolice... Krupicky na licach maju obcas aj moje deti,tak by som si nerobila starosti 😉

salome123
16. okt 2013

nam sa praveze alergia prejavila zacervenanin a takou suchou kozou na tvari, ale ako bonus sme mali mierne svrbenie na rukach a hlave. ale my sme na to prisli, mame alergiu na vajecny bielok... skus si testnut aj to. a skus si pozriet aj zlozenie caju ktore pijete.

bubla30
autor
16. okt 2013

@saska.t dakujem, alergia asi nie, mas pravdu,ale intolerancia je svina-ta sa prejavuje s oneskorenim,tak sa clovek nevie vysomarit-trapi ma to preto, lebo hoci ho to nesvrbi ani nic,ale ma toho dost na lickach a evidentne mu nieco skodi...rada by som zistila co:/

bubla30
autor
16. okt 2013

@salome123 caj nepije,len vodu a mliecko. bielok mu este nedavam,ani nic nove som v tom case nezacala,co by nejedol aj pred tym,preto som z toho taky somar:/on nema nikde inde na tele nic,len tie licka

salome123
16. okt 2013

@bubla30 neboj urcite na to prides. ja som uplne nahodou zistila, ze mala je alergicka aj na citrusy... a to tak, ze som si dala radler grepovy. doslo mi to vsak az po druhej plechovke o niekolko dni neskor.

bubla30
autor
16. okt 2013

@salome123 a to z takeho mini mnozstva cez tvoje mliecko?to fakt?

janickacrazy
18. okt 2013

@bubla30 moj syn je alergický na kravské mlieko....prvý prejav boli vyrážky na líčkach....nesvrbeli, neškrábal si to....nikde inde na tele nemal nič.....piješ kravské mlieko? skús ho vylúčiť a uvidíš čo bude

bubla30
autor
18. okt 2013

@janickacrazy praveze nepijem,len rastlinne,nejem nejako ani jogurty-mlieko mi tiez napadlo ako prve,ale cezo mna sa k nemu nejako nedostava...uz som rozmyslala aj nad inymi alergenmi,orechy,arasidy-nejem uz dlhsie a nic sa nezmenilo:(

janickacrazy
18. okt 2013

@bubla30 Može to byť hocičo, aj soja alebo rajčiny alebo tie citrusy, skús to postupne nejako odpozorovať, alebo mu daj spraviť nejaké odbery alebo testy na potravinové alergie, viem, že sa dajú dokonca kúpiť aj na doma cez net, ale nemám to vyskúšané.