Ahojte, syncek uz 2 tyzdne je vihadzany na tvari a predlaktiach ma to ako keby akne napite s vodickou hlavne n rucickach dost na husto ... boli sme aj stim u dr nevedela mi povedat ze co to je, tak ma poslala koznej ani ta mi nepovedala ze to moze byt stepla alebo alergia na potravinu, syncek sa mi este v ten den vihadzal aj na stehna tak som snim isla na pohotovost tak mi povedala dr ze to je alergia na potravinu, tak neviem komu mam verit, svokra mi furt hovori ze to je alergia zo slnka a ja som uz stoho zufala, apsolutne neviem na co moze byt alergicky , zacala som mu davat to co varime , moze byt na bravcove maso alergicky? Papa
Aj jahodu ale stoho sa mi nevihadzal hned tak neviem ,ked som mu pred tym davala krupicu s kravskeho mlieka uz davnejsie tak nemohla ta a
ergia az tolko trvat?
Ťažko povedať. Ak bol na priamom slnku, tak áno, môže mať alergiu zo slnka. Na to však pozor. Také malé detičky by na slnku (a hlavne na takom silnom, ako je teraz) nemali byť vôbec. Chráňte ho.
Jahody sú tiež alergén. Práve som stretla kamošku, ktorá bola celá vysypaná, aj na tvári a krku. Vie, že má alergiu na jahody, ale vraj neodolala a takto to dopadlo.
Na bravčové mäso by alergický byť nemal, ak ste tam nepridali nejaké koreniny.
@kvetinka0099 Dávaš mu bežne kravské mlieko? Aj z toho može byť alergia. Kojila si ho alebo si mu dávala bežné UM? Tiež to može byť zo slnka, ale tak neviem koľko času trávite vonku teraz v týchto horúčavách, neboli ste napr. na kúpalisku? Skús si odsledovať tú stravu, čo si mu dávala predtým a čo si pridala teraz. Musíš pridávať do stravy vždy len jednu novú potravinu, nie zrazu všetko to, čo varíte a jete vy dospelí a potom nevieš načo zareagoval. Bravčové maso to asi nebude, teda aspon som nepočula, žeby niekto bol nanho alergický. Skor tie jahody alebo mlieko.
Praveze som ho natrela ochrannym kremom a na slnku sme snim neni dlho vzdi poobede snim idem ku kamaratke cesta trva 10 min.... 3 krat som ho natrela a ten treti krat na druhy den sa mu spravily na ramene vyrazky potom na brusku a na rukach ,tak neviem ci stoho kremu, avivaz som mu nemenila ale som ho prestala pouzivat racej. A co sa tika stravi, lekarka mi hovorila na pohotovosti ze alergia prebieha stale, moze to byt s nutrilonu 2 co je na dobru noc poznate? Dnes som volala dr ze co sa deje a ako mam postupovat pri a
Alergii ze mu mam robit len take jedla ako ked bol mensi a potom ked bude mat cistu pokosku tak pridavat novi druh potraviny 3 dnovim odctupom.. len som sa zabudla opitat ci mu tu jednu vec mam davat 3 dni?
@kvetinka0099 ahoj, ked chces zistit na aku potravinu je alergia, tak je potrebne davat isty cas to iste, moja dcera ma atopicky ekzem, a 2 tyzdne nam dr. kazala jest len chleba, mrkva, zemiak, kuracie maso, jablko a banan, toto sme jedli fakt tie 2 tyzdne + dala nam tekuty puder s taninom + fenistil kvapky, po 2 tyzdnoch sa pokozka ukludnila a postupne sme zacali zavadzat potraviny tak, ze kazdy druhy den ma cosi nove, napr. ja som zaradovala 2 dni tekvicu, potom 2 dni spenat..... takto asi najskor prides na to, co mohlo vyvolat alergiu, este nam dr. kazala vynechat vsetko, ked su konzervanty (hotove jedla - napr. hame, hipp...... ale aj mliecne/nemliecne kase na dobru noc....), raz som skusila dat mliecnu krupicovu kasu a veru hned sa vyhadzala, tak neviem, ci to su konzervanty alebo bielkovina kravskeho mlieka, co jej vadi.... este to vyskusam, ale zasa az o taky 1-2 tyzdne
@nanka3 ahoj takze dva dni mu budem davat to iste a ked sa nevihadze tsak to stoho nie je,a zase nieco nove dobre som pochopila? A kde sa ti vihadzala mali to mal na rucickach a tak to vipadalo ako akne na husto to mal ,mozno ze je to aj na ten nutrilon na dobru noc ryzovimi vlockami moze to byt stoho? A ak by sa aj vihadzal tak sa mu nic nestane ze? Na pohotovsti ma tak viplasily ze az
@kvetinka0099 hej, dobre si pochopila, stale testovat 2 dni jednu novu potravinu/zeleninu, ked po 2 dnoch bude bez vysypu, tak je to OK.... ono je jedno, ako to vyzera, nasa ma atopicky ekzem, ktory sa vyhadzuje po urcitych potravinach, sama zistujem, ktore to su.... je to dlhy boj, ale co uz... kozna dr. vravela, ze sa daju aj dajake testy z krvi, ale vraj nie vzdy vyjdu na tie potraviny, ktore je dieta skutocne alergicke.... a ako to vyzera teraz? uz sa to zlepsilo? natieras to niecim? mozno by bol fajn sudokrem, nam dala dr. taky krem, co namiesali v lekarni, zlozenie by malo byt - tekuty puder s taninom, vy ste boli aj u koznej, vies na pohotovosti je to dost o nicom, vacsinou nepomozu, ale neboj nemalo by to byt nic vazne, ved ak by bolo, tak by vas nechali v nemocnici....
Vies co davala som mu uj sudokrem aj imazol uz to skoro trvalo 2 tyzdne a ked sme isly na pohotovost tak nam dala elokom krem a infadolan ten elokom krem mu velice pomohol to je na ekzemi a take,, a uz mu to nemam na tierat a uz sa mu to zlepsuje spravily sa mu take chcrasticky , aj nam povedaly ze uz mu to ide exemu, a stej alergie vide? Ked uz ma len take chrasticky mozem stim ist von mislim na slnko tak okolo 4 hod, lebo nam predtym hovorily ze stimi vyrazkami nemozem ist na slnko tak neviem , uz tyzden som len doma a aj mali je stoho nervozni ze je len vnutri.
@kvetinka0099 a nebude to atopicky ekzem? skus pozriet na googli ako to vyzera, ono moze to vyzerat rozne, niekto ma len cervene flaky, ktore su suche, ale mozu to byt aj vyrazky, alebo pluzgieriky naplnete tekutinou.... http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...
Pozerala som a nic som podobne nenasla, akurat rozmislam ci to nemohlo byt aj stoho kremu ochranneho dailongu lebo som mu to natrela a na druhy den sa mu to robilo ja uz neviem uz som stoho na nervy..
@kvetinka0099 jooj, ved toto, clovek ani nevie a dieta nepovie..... moze byt aj z kremu, moja sa dnes tiez vyhadzala a tiez si asi mozem hodit kockou, ze z coho..... zistis, len ked mu to ustupi a este raz by si ho tym kremom natrela...... tak budes mat 100%-nu istotu
@nanka3 no ved toto , a nemoze to mat tvoja so slnka? Vies co ja sa uz bojim mu to aj dat ,lebo to ma
Strasne a nikde som snim nemohla chodit a teraz sa mu blizia prve narodeniny
@kvetinka0099 jaaj, no moja to zo slnka isto nema, neboli sme na slnku a vyhadzana je na chrbte a krku.... normalne neviem, ci ten ekzem, ci len potnicky... no neviem.............
tak veru, to je na nervy, doma sediet, ked je tak pekne....
@nanka3 no aj moj sa dnes rano vihadzal na krku take cervene bodky na husto , isla som snim u dr a nevieme zistit s coho to ma , ze to vipada na alergiu exem to neni, uz neviem na koho sa mam obratit, teraz mu davam take masticky co nemoze byt vystaveny na slnko, alebo avivaz..
@kvetinka0099
Potravinova alergia sa ukyza viac-menej hned. Urcite nie po niekolkych dnoch.
Alergia na slnko existuje, ano. Bol na slknu? Bol natrety kremom? Akym? Je mozne, ze reaguje prave na krem. Alebo novy prasok, avivaz,... Moznosti je velmi vela.
V prvom rade sa treba toho vyhadzania zbavit - to ti poradi lekar. Tipujem na Fenistil 😉
A dalej si to musis odsledovat. Testy na alergiu takym malym detom zvycanje nerobia . Ale nedaj sa u lekara odbit.
Vsetko dobre!