Nemate prosim skusenost - 3,5 rocny cerstvo skolkar uz vyse tyzdna potahuje nosom (akoby vtahoval sopel) ale pritom sopel nema? Ani nic neodsajem. Nos suchy. Schvalne som ho pozorovala ale sopel sa mu nerozbehol. Kasle teraz za vikend len v noci a chvilku, no dunivo plechovo…tak uvazujem, ci by sa takto nemohla prejavovat alergia? Na ekzemy netrpel, len jednorazovo ako babo, zmenila som prasok a bolo po probleme. Tak neviem ci nemoze mat akoby zvacsenu mandlu, stale si utiera nos ale sopel nikde. Zeby si ho utieral, lebo mu tam nieco vadi ma zdurene? (Nepovie mi..). K lekarke pojdeme tento tyzden ale skusenost/rada potesi…napadli mi alergia na roztoce a pod..cez den zivy ulietany, vysmiaty bez kasla. Teplota ziadna..
@basulaak Moze mat v nose bakteriu. U mojho to nikdy nevyvola teplotu ani stratu energie, ale len take mensie, no neustupujuce priznaky - potahovanie, oddrhanie, niekedy sopel zatekajuci len vzadu, pripadne ten nocny kasel.
No podľa toho, čo popisuješ, si myslím, že má zadnú nádchu ... z nosa nejde nič, no hlieny zatekajú, kašle v noci, suchý kašeľ.
@marianarem uhhhm. Moze byt. Nas mal davno este na zaciatku leta zisteneho uz xty krat vrateneho hemofyla, kt. mu ale tou dobou nesposoboval problemy. Vyter by bol na mieste. Dakujem za komentar.
Môj mal toto iste a v nose zlaty stafylokok, čiže baktéria v nose
@basulaak nasad mu sinupret (to vám podľa mňa odporúča aj lekár, je to volnopredajne)
Zriedi mu to hlieny a začnú ísť aj von.
Tiež by mohlo pomôcť inhalovanie, saunovanie...
A keď mu striekneš do nosa sprej na odpchatie nosa, tak sa mu neulaví? Môže to byť aj alergia aj baktéria. Mali by mu v prvom rade zobrať výter. Keď bude negat, tak ORL vie pozrieť, či má sliznice ako alergik.
@anketkarka moc sa mu neulavi. Robili sme tak cely tyzden a stale to pretrvava. Vyzera to na toho bacila v nose. Bude objednany na vyter
Cisto zo zvedavosti otazka. 😅 to aj s vami robia u lekarky taky krik ked chcete dieta objednat na vyter?
@basulaak Ja som bola vcera s malou na OrL lebo cele leto hmkala-odkasliavala , chorobou to preslo a teraz nos taha.
Vsetko tip top ziadne hlieny,zapal nic.hrdlo ,usi,nos je ok.
Zlozvyk. Snad to prejde inak smer logoped.
Takze aj u vas to moze byt zlozvyk.moja bude mat 6r
@basulaak nemoze ho svrbiet nos?