Posudok na poruchu učenia

7. nov 2023

Idem na VS a som zaradena na studenta so specifickymi potrebami. Mam posudok na poruchu ucenia ale podla pani na studijnom nesmie byt stary nez 3 mesiace. Posledny mam zo strednej. Cez znamu som bola na vysetreni s tym, ze mi ma zavolat aby som si sla pre posudok. Bola som tam minuli rok v lete a doteraz sa mi neozvala. Kedze nie som zblizka neda sa mi tam stale chodit. Kontakt som stratila, neviem uz ako sa ta pani vola a kamoska na nu cialo uz tiez nema. Problem je aj v tom, ze posudok mi robila psyxhologicka ktora robi posudky pre deti. Co mam robit? Skusala som sa aj inde objednat ale vsade robia posudky iba pre deti.

mimikas
7. nov 2023

Otvorim google najdem organizaciu lde som bola, meno osoby, zavolaˇ taˇ ma recepciu a oni la posunu dalej. Ved to nie ke ziadna veda

autor
7. nov 2023

@mimikas len u nas su strasne dlhe cakacie doby

autor
7. nov 2023

A na nete je lwn pre deti

kacena4
7. nov 2023

ak mas posudok (co je vlastne správa z psychologickeho a specialnopedagogickeho vysetrenia) mas tam cpp ktore ta vysetrilo a kto dole su mena, su tam aj kontakty... obrat sa na nich. spadas k nim dokedy studujes, t.j. aj na VS. ak je správa stara, zavilaj a popros len o dodatok kde napisu zavery z tych správ s novym datumom. je to otázka par hodin, dni. keby daco napis ip poradim blizsie postup

autor
7. nov 2023

@kacena4 v tom case cpp este neexistovalo. Posudok mi robila psychologicka v dd. A ta je uz na dochodku

kacena4
7. nov 2023

poruchy učenia diagnostikuje CPP (predtym bolo CPPaP) psychologicka nediagnostikuje poruchy ucenia ale intelekt

autor
7. nov 2023

@kacena4 no neviem ja mam posudok od nej a ten sa preskladal na strednej kde mi upravili studium. Lenze cpp ma nevezme. Nie som dieta uz som sa pytala a nikde inde tieto posudky nerobia pre doapelyxh. Iba pre deti

kacena4
7. nov 2023

ak chces posli m do ip tvoj posudok pozriem na neho a poradim takto sa tazko radi ked neviem co mas

kacena4
7. nov 2023

inak toto plati od 1.9.2023 a myslim ze aj predtym to normalne platilo
Podporu poradní môže dostávať dieťa/žiak do skončenia prípravy na povolanie (u študentov vysokých škôl je to až do veku 25 rokov) a jeho rodina.

autor
7. nov 2023

@kacena4 no lenze ja mam 37

kacena4
7. nov 2023

tak to je ine... pochopila so ze si par rokov po strednej. potom nechapem ake ulavy chces na zaklade poruchy ucenia. dospelaci maju vytvorene kompenzacne mechanizmi. predpokladam ze sa chces vzdelavat sama, ides do toho z vlastneho rozhodnutia. prace bude robit v pc kde to bude mozne upravovat/korigovat a ak mas dyslexiu a problem s citanim daju sa texty pocuvat. co ocakavas od VŠ? ake ulavy?

autor
7. nov 2023

@kacena4 aby mi dali moznost individualneho planu. Uz jednu vysku mam

mariet24
7. nov 2023

To som ešte nepočula že na základe porúch učenia môžeš dostať individuálny plán... Osobne si myslím že to ani nie je možné.... Bavíme sa o dennom VS štúdiu?

autor
7. nov 2023

@mariet24 denne kombinovane

vladi4444
7. nov 2023

Ahoj, ja som špeciálny pedagóg čo pracuje v CPP a takýto posudok som už robila, aj dospelým na VŠ.
Odporúčam kontaktovať poradenské zariadenia (možno aj súkromné, ale počítaj a tým, že si zaplatíš full sumu za spravu), povedať co potrebuješ, doniesť im starú správu. (Mozno ti budu robiť aj opakované vyšetrenie na VPU, my sme mali metodiku pre dospelých).

autor
7. nov 2023

@vladi4444 tam som im uz hovorila a odmietli ma

vladi4444
7. nov 2023

Skus iné centra, je ich určite,viac, aj mimo tvojho bydliska 🙂

mariet24
7. nov 2023

V tomto prípade by som si hlavne overila či dostanete to čo očakávate keď dolozite správu (či sa vám to oplatí vybavovať). Vy očakávate individuálny plán ale ako študent s poruchami učenia máte nárok skôr na individuálny prístup... Veľmi odlišné veci...