Ahojte,
ma tu niekto z vas skusenosti s post covidom u deti? Syncek 2r. je po celom tele vysipany, na dlaniach mu vysli cervene flaky ktore ho vecer a v noci svrbia. Sme v kontakte s pediatrickou,videla aj fotky. Bude to zrejme post covid :(
Zaujimali by ma vase skusenosti ako dlho to u vasich deti trvalo (najme tie dlane) a co vam najviac pomohlo?
Dakujem 🍀
@diablica697 🤦🤦🤦 jasne vsetko co sa vyskytne po prekonani kovidu je dosledok kovidu🤦🤦🤦🤦dcera ma 16m a mali sme kovid a cuduj sa svete nema "post covid"..vlastne viac papa...aha tak aj my mame post covid! Netreba vsetko zvalovat na kovid, zvlast u deti
U nás, pri 6 ročnom, začal vysyp na chrbte, postupne prešiel na všetky končatiny.Dostali sme fenistil a premastovatovali sme eucerinom. Po 2 - 3 dňoch to začalo miznut a za cca 7-8 dní to bolo úplne preč. Tiež to bolo po pozitívnom pcr teste, bez akýchkoľvek iných príznakov.
@jvasenka predstav si že postcovid sa našťastie netýka všetkých detí čo.ho prekonali.. netreba všetko zvaľovať na kovid s tým suhlasim, ALE zase sa netreba tváriť že problémy po kovide neexistuju.. a áno zvlášť u detí sú problémy práve.po kovide.. sú v kontakte s pediatrom tak doktor asi vie lepšie zhodnotiť o čo ide..
moja dcera mala od narodenia pupaky, ktore boli okolo cervene, raz bola vysypana cela, inokedy par. o mala par mesiacov. neskor po 2r mavala rozne vysypy, svrbive. a teda vtedy sme este o covide ani nechyrovali.
deti mavaju casto kozne problemy a teda aj dospely. su vekove skupiny, kde sa to vyskytuje castejsie. prakticky taky vysyp moze byt pri kazdj infekcii, no dr. radi neico skatulkuju. pri infekciach organizmus funguje inak, je pretazeny a moze byt citlivejsi a preto sa mozu objavovat aj vyssypy. nemusi to byt priznak ochorenia, skor dosledok pretazenia organizmu chorobou, pripadne to oze at aj suvis s nedostatkom enjakeho vitaminu - napr, d, ci B, mozno aj ine.
@jvasenka samozrejme, ze vsetko nemusi byt z covidu, ale post covid syndrom moze byt dost zavazny, tak treba brat aj toto do uvahy a deti si sledovat
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/577988-n...
@miette suhlasim. Ten vysyp treba pozorne sledovat.
@jana_eyre_2 presne tak. Dakujem
Kľudne to môže byt ruky nohy ústa. Syn to mal. Svrbeli ho dlane a mal to aj na nohách. Priebeh mal taky ze mu zišla cela koza a aj nechty.... Sleduj a uvidis. Deti po chytajú kadečo. Nemusí to byt covid.
@anickaaa6aaa nie su to ruky, nohy, usta. Riesili sme aj tuto moznost s pediatrickou. Ono to vyzera uplne inak.
@jaga18 dakujem za pomoc 🙂
Po akom case od prekonania sa to objavilo?
@ikonica tazko to odhadnut.my s manzelom sme prekonali covid v novembry, nejake priznaky mali aj deti, ale nevieme ci to prekonali vtedy s nami. Teraz je svokra v nemocnici s tazkym priebehom, tak ktovie.
Hlavne aby sme boli zdravi a toto blbe obdobie preslo v poriadku.
@diablica697 ja mam uz 2 tyzdne okrem ineho bolest pluc a manzel cudnu pachut v ustach.
@diablica697 no od novembra ste sa mohli už nakaziť opakovane, takže aj u vás to môže byť nanovo Covid, hlavne ak ste boli v kontakte so svokrou......
@diablica697 postcovid sa vyskytuje tak u dospelych ako aj u deti. Kto sa s tym nestretol neuveri. Na facebooku je viac skupin, je tam long covid aj covid cesko slovensko, tam vam lepsie poradia aj vas pochopia.
@iveta7677 dakujem vam. ♥️
@diablica697 a vy ste neboli teraz na PCR?je veľká pravdepodobnosť, že ste sa nakazili od svokry boli ste spolu?ja poznám veľa ľudí, ktorí ochoreli 2x aj počas tých 3 m akože imunity
@luccija ano, prihlasila som nas na pcr testy, dostali sme termin az na utorok, ale rada by som co najviac pomohla syncekovi. Preto vznikol ten post. Chcela som len vediet skusenosti. O blbe reci z niektorych postov naozaj nestojim. Mame dost problemov, dakujem
@diablica697 tak vieš aj sami lekari tapu my sme boli chorí pred Vianocami neliečim sa na nič a po Covide po mesiaci mi začalo zvláštne busiť srdce bola som u kardiológa sono srdca, holter povedal, že má veľa nových pacientov, ktorým niečo je zápal srdcového svalu a pod... po Covide nehovoriac o iných problémoch pľúca, ladviny...uvidíš čo navrhne pediatricka ja som videla covidove prsty na nohách u detí po chorobe.Drzte sa.Zial veľmi veľa ľuďom Covid niečo poškodí a bude treba veľa fyzioterapeutov len u nás sa spraví záznam, že si prekonala a koniec nikto nikoho nepošle na pľúcne, imunulogiu je to časovaná bomba.Bratovi v zahraničí spravili celkové vysetrenie po chorobe po 3 m
Otazka trochu od veci: ti, co ste prekonali covid, nemate odvtedy problem so zrakom?
@majamat to neviem presne, ale napriklad kamaratkin maly mal az par tyzdnov po covide (ktory on mal bez priznakov) najprv bolest brucha, zvracanie, velka apatia, tak ze ho radsej hospitalizovali, za dva dni bol uplne ok, ale potom zase prisla nadcha a kasel, ktoreho sa dlhsie zbavovali (do skolky nechodil) a asi az dva mesiace od covidu sa mu vysypali dlane a chodidla
@diewcatqoo nie
@silviaeli aby sme si to ujasnili..nic nezosmiesnujem iba konstatujem ze nie hned za vsetko moze kovid...mnoho takychto veci sa dialo aj pred, by ma zaujimalo co bolo pricinou ked teraz za vsetko moze len kovid ziadna ina dg neexistuje..to uz mi pride scestne...ak by boli vylucene ine dg alebo priciny ok ale ze hned to je kovid? Nato ze zo zaciatku postihoval iba pluca a prejavoval sa problemami s dychanim sa krasne vyvinul do nieco co uz postihuje komplet vsetko - minule sused vravi ze mal kovid a boli ho laket tak to ma asi post covid no som len cucala 🤷🤦
@diewcatqoo mama mojej kolegyne má problém s očami. Mala celkom dobrý priebeh, ale zhoršil sa jej zrak.
Ahoj si si istá ,že to je post Covid?moja dcérka v 2r cca tiež,mala vysypanej ruky,veľmi ju to svrbelo...nakoniec sme s tým boli na kožnom lebo detská dr nevedela čo to môže byť,keďže mala iba ruky takto obsypané a kožná potvrdila Ruky-nohy-usta i keď vravím,vysyp bol iba na rukách a možno jedna dve bodky na chodidlách