Ahojte, potrebujem poradiť od skúsenejších, ja ako mama prvého dieťaťa neviem ako túto situáciu zvládnuť.
Mám malú 20 mesačnú dcéru, pred tromi dňami bolo všetko v poriadku, dávam ju cikať do nočníka vždy po zobudili ráno, poobede aj pred večerným spánkom vždy bez problému. Kaká už asi pol rok iba do nočníka resp. záchoda, pekne sa vždy vypytala. A idem k problému. Pred tromi dňami nechcela na nočník, nenútila som ju už mala pár krát takéto dní a vždy prešli. No len v ten deň sa nevedela vykakať, prvý krát ju zapieklo, strašne plakala, ja som nevedela čo robiť, volala som na pohotovosť a potom sme jej pomohli dostať to von. V ten deň sa večer s trochou namietania okúpala ( ak sa stalo ze nechcela ísť do vani vždy zabrali nejaké hračky). Včera nočník nechcela ani vidieť, na otázku či ide cikať rázne nie až do plaču jej išlo, pri prebaľovani plač, pri prezliekanie plač, a večer keď sa mala ísť kúpať záchvat plaču po celý čas čo som ju rýchlo okupala, keď som ju vybrala z vani plač razom prestal. Neviem ako s touto situáciou pracovať. Za každú radu ďakujem.
@eja4111 Ďakujem, veľmi pekne za povzbudenie. Dúfam že to čoskoro prejde.Viem že ju to muselo veľmi bolieť takto ešte nikdy neplakala. Dúfam že to spolu nejak zvládneme. Aj vám pekný večer
@lienka0700 určite mala nepríjemný zážitok, takže to bude mať chvíľu na pamäti, ale nebojte ono to prejde a mala zabudne a pojde sama na nočník, chce to čas. Určite to zvládnete, viem ze to prežívate snou ja som taka istá 🙂
@lienka0700 Dobrý večer, malinka sa bojí ci prezliecť, či vymeniť plienku ,ci sa vycikat do nocnika ,určite ju to bolelo aj keď ste jej pomohli takže ma teraz pred všetkým strach a plače .Nám toto robil malý keď sme mu mali dat cipku ,tak strašne plakal , potom sa nechcel už ani prezliecť ani ľahnúť ,ani zadocek natriet nic lebo sa bal ze mu ju pôjdeme dat znovu a plakal stále. Stále sme ho upokojovali a ukazovali ze v ruke nič nemáme, potom to po čase prešlo. Takže nebojte ono to prejde len ju upokojujte ze sa ide iba prezliecť alebo kupat ,hlavne ju nenútte na nočník, nechajte jej ho položený niekde kde ho bude vidieť a pojde sama ,naň .Príde čas keď zase bude chodiť bez problémov 🙂 držím palčeky nech to čím skôr prejde pekný večer