Poškodenie menisku 1. stupňa

3. apr 2024

Ahojte,máme s dcérkou problém.V decembri nám zistili poškodenie menisku I.stupňa.Boli sme odoslané na rehabilitácie,ktoré sme dokončili,bohužiaľ s ešte väčšími bolesťami. Boli sme u ortopéda,ktorý nás skontroloval,nasadil paralen a kontrolu dal o 2týždne.Jeho reakcia bola,že bez úrazu sa mu to na zhoršenie poškodenia menisku nezdá.Potrebujeme teda poradiť.Ako máme ďalej postupovať? Dcérka má neustále bolesti,koleno mierne opuchnuté a hybnosťou sťaženú.Čo by ste odporúčili? Operovať? Doktor tvrdil,že deti s týmto problémom operovať nechcú preto Vás prosim o Váš názor.Vopred krásne ďakujem za odpoveď 🙂

aliaray1
3. apr 2024

Ahoj, mala som 13r ked ma riesili nemocnicni lekari ale kvoli chrbtici: neurolog, sportovy lekar, ortoped - detski. A na posilnenie vaziv jej nic nedali? Ja by som sla k inym lekarom a rediagnostikovat.
Ja som brala na kolena a klby od 13r Gelatine (zelatina), ale hravala som aktivne volejbal...znicene kolena a chrbtica. Kolena su ok, chrbtica dozivotne. Rehabky som mala velmi pomale a jemne a plavanie.

autor
3. apr 2024

@aliaray1 Nič nám nedali len paralen :( ortopéd povedal že bez ďalšieho úrazu sa jej meniskus viacej poškodiť nemohol a bolo vyriešené..

aliaray1
4. apr 2024

Toto znie zvlastne aj mne. Akoze...paralen nechapem ako zdovodnil...ved ten primarne meniskus nelieci. Pocuj, ak mas moznost, fakt sa objednajte k inym lekarom. Ja by som to takto riesila.

stanka562
4. apr 2024

Určite by som zašla k inému ortopédovi, ja som mala v 14 úraz a operáciu kolena ( poškodenie menisku a chrupavky) najskôr som dostala injekcie do kolena, k tomu kolagén a ortézu aby bolo odľahčené a keď sa to nezlepšilo cca za trištvrte roka ( MR kolena) tak potom operácia a rehabilitácie ☺️