Ahojte maminky, chcela by som sa poradit ohladom poskodenych netikov u babatka. Nas maly sa narodil s vyraztickami po celom tele, neviem ci z toho mal poskodenych aj par nechtikov alebo to bolo z niecoho ineho, ale boli take zryhovatele oddelovali sa podkladu a aj lozko bolo cervene akoby zapalene. Natierali sme mu to mastickou a nechtiky postupne vyrastli, no teraz sa mu tie poskodene opat zacali akoby odelovat a osupala sa mu kozicka spod nechtika az do pol prstika, nemate s tym niektora skusenosti?
na kozne sa da ist bez listka. My teraz chodime do Bojnic arabovi - je siroko daleko najlepsi odbornik. Ak by si to nemala daleko, tak ti ho urcite odporucam.
@lenka_l môjmu sa to urobilo na jednom prste keď mal 5 mesiacov, presne ako popisuješ, na kožné sme odniesli opílovaný nechtík (dali nám taký malý sáčok na to), na výsledky sme čakali 4 týždne z Blavy ale nič nezistili. Kožný nám dal krém Batrafen, mastila som mu asi mesiac, nechtík ako odrastal tak sa zahojil. Odvtedy sa to nezopakovalo.
Ahojte , moj ma tiez take nechtiky na nozkach na velkom palci , akoby ich mal zhrubnute trochu a sama ryha vodorovna , dr. mu to pozerala a vraj to nevypada na plesen ale ze ma nedostatok vitaminov , kazala nam kupit cebion a to aspon na dva mesiace , ma to od 7 mesiacov , zatial este uzivame , som zvedava ci to bude pretrvavat ked nechtik bude vyrastat , moc sa mi to ale lepsie nezda ...tie masticky vam predpisala detska alebo kozna ? dakujem
@evca35
@lenka_l
@evca35 Ahoj 🙂 nenatierali sme, nakoniec mu to vyrastlo a zatial sa nezopakovalo (klop klop)... uz sme aj zabudli, ze nieco take bolo 😉
@mima1311 masticku nam predpisala detske lekarka, myslim ze je to lokalna antibioticka mast, ale natierali sme mu ich len ked bol male babatko... potom mu vyrastli a po poar mesiacoch sa mu to zopakovalo, na tych istych nechtikoch... uz sme druhy krat nenatierali, vyrastlo a odvtedy ich ma zatial v poriadku... nas to mal na rucickach, na prsteniku a tusim na palci, ale dodnes neviem z coho to mohlo byt... drzim palce aby ste sa toho zbavili aj vy ;)
ahoj dcerka sa tiez narodila s deformovanymi nechtikmi na jednej nohe. je ani poriadne nerastu. ked mala rok, boli sme u koznej, tak ta sa len cudovala ze to este nevidela 😠
teraz sme nasli ineho kozneho, vraj to ma nejaky druh plesne, tak jej dal na to vodicku a masticku, a tak uvidime, ci to zaberie.
skoc na kozne, uvidis, co ti povedia.