Poruchy správania a pozornosti

simonk_a101
20. nov 2012

Chcela by som sa opýtať, či máte skúsenopsti s tým, že vám učiteľka naznačila že máte narušené dieťa- ,, iné ako ostatné". (zaostalé- nie hyperaktívne) Čo s tým?

miskakyska
20. nov 2012

@simonk_a101 nie a ani by som jej to neodporúčala 🙂

nili
20. nov 2012

Ako ze zaostale? Ide o skolkara alebo skolaka?

simonk_a101
autor
20. nov 2012

@nili 4,5 rocny. skolkar. Ze sa nevie sustredit, neodpoveda jej na otazky, bije deti.... a proste stale nieco... vzdy vzdy kazdy den nejaka staznost....

danielik79
20. nov 2012

@simonk_a101 chcela si napísať že je pomalšie než iné deti ....moja rada vypýtaj si posudok od učitelky a dohodni si stretnutie u psychologa ten ti povie čo a jak ...ver tomu aj ja som si s tým prešla a nakoniec mám nadpriemerné dieťa a normálne dokonca patrí k tým lepším žiakom akurát že jemnú motoriku ...tj písanie,kreslenie...nezvláda tak rýchlo ako iné deti.Za psychologické vyšetrenie sa neni čo hambiť pomôžeš tým nielen dieťaťu ale aj sebe .

simonk_a101
autor
20. nov 2012

a s tym urobi psycholog? da nam nejaku spravu? alebo co potom? mozu mojho syna na zaklade spravy vylucit z kolektivu?
@danielik79

bambinkaa
20. nov 2012

@simonk_a101 keby sa nieco take stalo nam, asi by som pouvažovala:
- či sa malý choval niekde tiez podobne
- ci to vidia tak isto aj ine osoby (nielen 1 ucitelka)
- ci aktivita v skolke vyhovuje dietatu (lebo niektore deti chcu viac kreativnych aktivit, viac pohybovych aktivit a ked nemaju tak sa nudia...potom vzniku dane situacie, lebo dieta je podrazdene. Jasne, ze nebude odpovedat na otazky, ked mu ich kladie ucitelka, ktora ho nuti robit nieco, co on nechce, resp. mozno neda jeho osobnosti priestor atd.)
- ci nezmenit skolku
- ci je ta pravda taka, ako to podala ta ucitelka (lebo z pohladu dietata to moze byt uplne inak)

Ja si myslim, ze matka spozna, ak je s dietatom nieco zle - zaostale. Urcite by si to spoznala a nepytala sa na fore. Podla mna to je trocha prehnane...nevie sa sustredit mnoho deti, chalani sa vecne biju...neni to skor buzeracia? Ved ona je ucitelka, je tam na to, aby zvladla tieto situacie nie? Ak je Tvoj syn vodca, tak jednoznacne ho skludni LEN ak si ho ziska. Tymi staznostami je na dost zlej ceste, hlavne ak to dava najavo aj malenu. Ale samozrejme to jej ani nemozes povedat, aby si to maly neodniesol este viac. Asi by som jej kupila cokoladu tej bosorke jednej a dlllllho by som sa s nou porozpravala, nech si maleho oblubi aspon skrz Teba.

danielik79
20. nov 2012

@simonk_a101 4,5ročného NEMôžU integrovať z kolektívu nakolko sa len vytvára povaha dieťaťa MôžU akurát tak poradiť učitelke a aj tebe ako naň čo treba zlepšiť sledovať a pod..

danielik79
20. nov 2012

@bambinkaa tiež súhlasím s tebou

euka210
20. nov 2012

nemozu ho vyhodit zo skolky, posudok od spychologa pomoze, ze aj Ty aj ucitelky vedia "ako" na dieta, ako mu pomoct pri rozvoji jeho zrucnosti.
Nemate nejaku zmenu v rodine? Aj takymto spravanim moze davat nieco (nejaky nedostatatok a pod) najavo a moze to byt praveze mudre dieta. Podla toho, ako sa javi Teba a aj ako sa sorava inde. Ci stale rovnako,alebo rozne.

nili
21. nov 2012

@simonk_a101 Baby ti tu poradili dobre, navstivte detskeho psychologa. Ako sa sprava doma? Co ho najviac bavi, s cim sa vie zahrat, da sa s nim komunikovat primerane k jeho veku? Nemoze ziarlit na surodenca, na teba? Stazuje sa na nieco?

simonk_a101
autor
21. nov 2012

@bambinkaa nie je to len od jednej ucitelky... vravela mi to aj druha.. aj upratovacka ked ju stretneme - ,,joj ten sibal maly".... Ja neviem... asi naozaj pouvazujem nad zmenou skolky... Mam uz pocit, ze na nom sedi cela skolka. Urcite navstivim psychologa len kvoli sebe, aby som mala kludnu dusu. A co ak je trochu iny? Kazdy je nejaky. Niekto je nadpriemerne inteligentny. Keby vsetky deti vedeli v 4 rokoch citat a pisat a pocuvali by na prve slovo asi by vela ludi prislo o pracu 😒 ... moj drobec musi byt takly, aby to nemali take jednoduche 😝 .
@nili Nie doma je vsetko po starom. Oni sa na nho stazuju skoro od prveho dna. Ja by som sa chcela ist pozriet do triedy aspon doobedu. Doma nie je taky ako ho opisuju, ale je pravda ze nenavstevujeme taky velky kolektiv. Mozno sa naozaj nevie zmestit do koze. Ona ho ani neopisovala ako hyperaktivneho- doslova som porozumela tak, ze mi hovori ze je to hlupak.- nechape, nevnima, .... Opisala ho ako autistu... ma svoj svet v ktorom zije. Strasne ma vylakala. Keby to bolo mozne, nevsimla by si to detska lekarka, ktora ho od perinky pozna??? Je zvlastny, to vieme aj doma.... ale vzdy sme si mysleli ze ma taku povahu. Rozprava- hoc trochu oneskorene... Ja som fakt bezradna. Mozno aj preto sa bojim ist k psychologicke. Obcas, ked mu nieco vysvetlujem, co nesmie robit, nesmie sa bit, a on sa ma opyta ci vonku prsi. Alebo prideme z vonku- prsi, skladame daznik, jemu davam dole prsiplast a on sa ma opyta ci vonku prsi. Ale napriklad v niektorych situaciach ma sokuje aky je bystry... Minule s muzom skladali 500 puzzle... a nechapala som ako mu to ide. MManzel vravel, ze vacsiu cast poskladal on. Dokazal pri tom sediet aj hodinu... a v skolke mi povedia ze neobsedi. Tak uz fakt neviem.

nili
21. nov 2012

@simonk_a101 Rozhodne si vybav detskeho psychologa. Ved o tom napr. nikto nemusi vediet a je to pre jeho dobro. Tam sa nic extra nedeje, bude sa rozpravat s tebou, zahra sa s dietatom a vie ta usmernit, dat nejaky papier do skolky ak treba. Ale ak mas moznost a si si ista, ze synovi by to prospelo, zmen skolku.