Ahojte chcem sa spytat je tu nejaká mamička ktorej dieta ma poruchu správania a hyperaktivitu? Môj syn chodí do skolky a učiteľky si s nim nevedia rady. Nechce ich rešpektovať, počúvať, nezapája sa do žiadnych činnosti, proste chodí tam velmi rad, ma rad deti ale robi iba to co chce on a ked mu to nedovolia alebo niečo od neho vyžadujú je zle. Chytí svoj amok jeduje sa, ľahne si na zem a už s nim nepohnu. Začali sme chodiť k psychologicke ale mali sme este len dve sedenia takze este sa mi riadne nevyjadrila. Dnes mi učiteľka v škôlke povedala ze urcite bude mat nejakú poruchu správania a ze by to potrebovala potvrdiť a aby sme jej doniesli potom nejaké pokyny ako s nim maju v škôlke pracovať. A hneď mi aj nadrazila ze nemá šancu buduci rok zvládať predškolskú triedu, ze lepšie by bola špeciálna škôlka. Preto prosím máte niekto skúsenosti s takýmito deťmi nech sa viem aj ja pohnúť správnym smerom a urobit vsetko preto aby sa z môjho syna stal dobrý človek? Inak je velmi citlivý a šikovný - vtedy ked on chce🙁 Dakujem
(nakoľko tu mam veľa známych neriešte prosím nick,tento mam iba pre anonymitu)
@pribinak ano na jednej strane sa aj ja hnevam ze hneď proste porucha a zbohom, no na druhej strane chápem aj učiteľku ze mu nemôžu individuálne stále venovať svoj čas a on to potrebuje. Lebo aj doma je taky. Ked sa mu venujem je vsetko Ok ked nie behom 10min je dom hore nohami a on zlý ako čert. Bol zo skolky aj vylúčený na dva mesiace ale nic sa nezmenilo. Preto viem ze oni by sa ho radsej zbavili ako nám pomohli to je najjednoduchšie. Samozrejme ze budem bojovať aby zostal v normálnej škôlke no zase nie na úkor syna ak by mu mala špeciálna nejako pomôct. Sama neviem co robiť. Dakujem za podporu
Ahoj...chodim so synom do skolky...ma 5 rokov,takze asi taka trieda ako tvoj...vidim tam rozne spravanie deti,niektore su ozaj tazke oriesky,ale inak v pohode...ucitelka ma pravo ta poslat na nejake vysetrenia,ked si nevie rady...malo rodicov vsak chape,ze je to pre dobro dietata...mozno ozaj potrebuje iny pristup...a mozno nie,a ty budes kludnejsie spat..vlastna skusenost🙂
Nemyslím si, že malý má hyper aktivitu, pravdepodobne ho skôr nezaujali činnosti ktoré v škôlke robia. Mám 10 ročného syna, do škôlky chodil do súkromnej, tam akceptovali že sa zapája len občas a nikdy nie do aktivít ktoré sú statické - kreslenie a podobne. Psychológ ma upozornil že môže mať v škole problémy nakoľko nevydrží obsediet, čo je jeden z príznakov hyperaktivity. Aj tak bolo. Učiteľka v prvej triede mu chcela dať riaditelske pokarhanie na štvrtok lebo ju nevnímal a stále sa vrtel. V druhom ročníku dostal druhú učiteľku, ktorá ho brala ako bol a nebol problém. Kvôli sikane som ho na začiatku roka prekladala na inú školu, vzhľadom k talentu na jazyk som ho dala na súkromnú školu, dá sa povedať že takmer bilingválnu. Tam má viac učenia a škola mi príde náročnejšia a prestali viac menej problémy s nepozornosťou, okrem slovenčiny kde má stále problémy s písaním. Psychológ mi povedal že to nie je hyperaktivita ale určitá forma nudy, nakoľko dieťa daný predmet nezaujal. Takže je otázka čo je vlastne tvojmu synovi. Na to si ale budeš musieť chvíľu počkať, možno je to práve tým že program v danej škôlke nie je pre neho dosť atraktívny a tak si hľadá vlastný.
@denisenko ano učiteľka sa snaží, sama mi povedala ze ona len potrebuje vediet o ňom viac aby vedela ako s nim ma pracovať. Takze urcite sa budem snažiť aj ja jej v tom pomôct.
@bubonic ano urcite aj toto môže byt ze sa tam jednoducho nudí. Dosť často im chodia hrávať divadlo a už vtedy mi vie povedať nedávaj ma tam lebo budem musieť sedkat a nesmiem sa hrať.
@gupka27 v tom veku bol moj syn podobny,nechcel sediet 30 min. s detmi a citat rozpravku. Prelozila som ho do skolky so zameranim na telocvik, kreslisli, pisali trocha, a vacisnou sa hrali vo velkej telocvicni spievali, smykali sa boli v pohybe tam to bolo bez problemov rad tam chodil pol dna . a nakoniec vyplynulo na ZS ze je velmi mudry cital sam knihy viacvetove uz pred pripravnym rocnikom, v triede teraz ma narocnejsie ucivo ako ostatne deti. So spravanim nema ziadny problem a sa zda ze az prilis pocuva monzo ma este blok z tej skolky co isli po nom ze ma sediet a nehybat sa.
@gupka27 Pekný večer, môj syn ako malý mal už problém kvôli tomu že má vyvinuti disfazia. Nievedel porozprávať, nie poznal veti. Skvolka začal chodiť na čase. Tiež nie videl sedit medzi deťmi a robiť rôzne aktivity pretože nie rozumel. Velmy vďační som pre pani učiteľky že visvetlili pre deti jeho stav, pretože spitali prečo pani učiteľka on nie musí prísť do kruhu. Ale zač na zač podarilo jeho spájať. Deti veľmy malý rád. A teraz je oviac lepšie. Trepezlive rodič + trepezlive učiteľka = spolupráce má dobré výsledok. Dvolozite že ty dôverujes tvoju dieťa. Deti nie sú zlé len nezbedný 😉. Oni všetko citiju, všetko. Tvoj strach, tvoja radosť, tvoja smútok, tvoja hnev, tvoja únavu všetko. Oni naša zrkadlo, len oni tieto pocíti nie vyslovujú, ale reagujú. Každý reakcia ma svoju dôvod. Druhý vec každý dieťa má právo na odklad, znamená že sú detí kto potrebujú viac čas, nato nič nie je zlé. A tak môže lepšit, prečo ma chodiť inde má 4,5 rok. Vždy je cesta. On sa skúša tebe, aký je Tvoja limit. Deti sú ako malý pes. Malý pes skúša čo môže a čo nie, hľadá svoju priestor, učí sa, snaží poznať svet. Kedy tvoj syn nap. má hnev že nie zostal zmrzlinu a začne plakať čo budeš robiť, ako prestupujes? Musíš nechať ukľudniť aj kedy ste na ulica a čakať kedy už môžeš mu vysvetliť prečo nie. Máme nájsť cestu ako môžeme porozprávať, vysvetliť aby naša dieťa cítila naša lásku. Pretože láska nie je len slovo. Prepáč nieviem tak krásny gramatické písať ako ostatný mamičky ale všetko slovo príde od môjho ❤. Kedy večer idete spať porozpravate 20min aký mali ste dní. Čo páčilo, čo bolo najlepšie alebo čo niepacili. Ale nie len syn ale aj Ty ako mamina. Pomôže Tebe trošku poznať jeho svet. Začiatok tak zvláštny ale deň na deň dáva krásny pocit a navzájom budete vedieť lepsie rozumieť. Profesionálne poradenstvo tiež je dobrý vec. Dvolozite vyhodiť cez oblok Tvoj strach a uvoľnít Tvoju myslenku. Negatívne veci prináša negativitu. Vermi že som zažil to. Prajem krásny večer, dobrú noc a sladké sny všetky maminky aj oteckovia 🌠🌛
Kludne mi napiste.presne toto som presne!riesila v septembri
Ja mám so synom tiež raketo problemi,len u nad je to opačne.v škôlke v pohode a doma jako keby odtrhnuty z reťaze.neposedy 5minút.ruky nohy mu stále idú.nepozorný nevie sa sústrediť na jednu vec 3minuty.a ktomu kričí po mne kope ma,stipe ma. A keď mu poviem že dosť už stačí tak o to viacc to robí.neviem mu nič zakazat nanho proste nič neplatí.keď poviem nie tak o to viac to robi.neviem si s nim rady.poviem DR at mi da papier na neurologiu či je s ním všetko v poriadku.Čo by ste mi vedeli navrhnúť?alebo najprv zájsť k psychologovi?
@gupka27 dobry den prajem nam sa to stalo uz menime 3 skolku chodime tiez ku psychologicke. Tohto skolskeho roku sme zacali navstevovat novu skolku a po mesiaci nam ho vylucili .... chceli aby sme zasli za psychologom. Boli sme na prvom sedeni kde nas psychologicka poprosila aby ucitelky napisali denny harmonogram dietata ... skolka samozrejme uz nechcela spolupracovat a vylucili nam ho zo skolky posledne dva tyzdne chodil so strachom a placom do skolky
pani ucitelka nech si necha svoje uvahy, dieta vysetri psycholog, pripadne pedopsychiater a potom sa uvidi. pockaj aj ty, aj moj syn bol veeelmi zive dieta, ale nie je hyperaktivny, bol to s nim niekedy boj namotivovat ho robit nieco co ho nezaujimalo, v predskolackej triede dozrel, ukludnil sa a teraz v skole nema ziadny problem.
4,5 rocne dieta je v tomto veku v prudkom vyvoji, aj co sa emocii tyka, pockaj co povie psychologicka a rovno povedz ucitelke, ze nech ho nenalepkuje
niekedy ked je dieta narocnejsie je pre ucitelov a casto aj pre rodicov velmi jednoduche mu dat nalepku hyperaktivne s poruchou spravania a hura mame dalsie dieta mimo normu