Malinký má túto diagnózu a ja netuším o čo ide, vie mi niekto aspoň približne vysvetliť čo to je? ďakujem.
@saxana123 ja zasnem. To ti iba oznamili diagnozu bez vysvetlenia?
moj blizky pribuzny ma tiez od detstva obojstrannu poruchu sluchu (po nespravnej antibiotickej dlhodobej liecbe, ked bol v nemocnici po operacii pruhu, kde sa pridruzili nejake infekcie), stale sa mu to zhorsovalo , ale v puberte mu to zastavili intenzivnou liecbou infuziami. Ale zije normalnym zivotom, len v usiach ma male strojceky.
@hradnapani no to mi ani neoznamili, toto som si iba prečítala zo správy, iba mi povedali že na ľavé nepočuje a budú mu neskôr robiť ASSR, a že vraj toto vyšetrenie môže aj dokázať že na to uško počuje, a postrašili ma, že niekedy sa to lúbi preniesť aj na počujúce ucho, tak sa teraz bojím. Pravé má na 100% výbavné a ľavé mu opakovane nenamerali tak nás poslali na ORL na Kramáre a tam mu znova skúsili namerať, nepodarilo sa, vyšetrili stredné ucho - to má v poriadku a vraj treba aj toto ASSR (nie som tomu naklonená lebo je to v narkoze čo sa mi vôbec nepáči) ale doktorka tvrdila že to treba, a že to odhalí presnejšie kde je chyba, lebo OAE vyšetrí sluch iba po slimáka a oni potrebujú skutočné sluchové dráhy čo idú mozgu takže tak. No a toto som si prečítala v správe a neviem čo to je. A ďakujem za vysvetlenie
@saxana123 že vraj robia aj novorodencom neubliži to, je to bezpečne dokonca aj pre tehotne ženy. male detičky uspávaju lebo sa nemôžu pohnuť aby nepokazili zábery ale pýtaj sa na to a nedaj sa odpbiť ak sa to takto skoro zistilo možno je šanca ešte na operáciu aby tá strata sluchu nebola veľká🙂
@saxana123 že vraj robia aj novorodencom neubliži to, je to bezpečne dokonca aj pre tehotne ženy. male detičky uspávaju lebo sa nemôžu pohnuť aby nepokazili zábery ale pýtaj sa na to a nedaj sa odbiť ak sa to takto skoro zistilo možno je šanca ešte na operáciu aby tá strata sluchu nebola veľká🙂
@saxana123 doslovny preklad vasej diagnozy je : mozna porucha sluchu vlavo
cize nemate este definitivnu diagnozu
ak sa jedna o mensie dieta /podla toho co pises/ sudim, ze mu nevysiel dobre ten skrinning ..tam niekedy staci naozaj malo..plodova voda, mazivo, pohyb dietatka a vysetrenie sa nepodari
magneticka je v celkovej dlhsej narkoze u takychto malych deti
ASSR ..potrebujes vyblokovat pohyby dietatka, preto narkoza, treba to riadne dovysetrovat..cim skor sa zisti kde je problem, tym lahsie sa to riesi
@saxana123 dobry den. Mame podobnu diagnozu ako vy a poslali nas do kosic na to vysetrenie v narkoze. Rada by som sa vas opytala ako ste dopadli a ze ci uz to mate v poriadku. Dakujem
Dobry den no v poriadku ako v poriadku. Misko ma uz kochlearny implantat lebo sluch je uz v strate okolo stovky obojstranne a s nim napreduje
@saxana123 je to prevodová porucha sluchu, mám to aj ja ale stratila som sluch až v dospelosti takže mám vyvynutu slovnu zásobu . ak je akákolvek strata sluchu už sa to nedá vrátiť späť iba použivanim načuvacieho aparátu. je aj menšia porucha sluchu ktorá sa dá liečiť operativne ak tam nie je silná strata do uha sa dá taký pliešok. pýtaj sa na magneticku rezonanciu to zisti viac lebo me najskôr chybne určili otosclerozu ak by maneticku robili skôr mohla som mať stratu sluchu zastavenu. držkajte sa a nezufaj dá sa stým v pohode žiť dieťa môže aj vysoku školu vyštudovať iba budete častejšie na logopedii ale dieťa môže fungovať aj v normálnych školách.