Ahojte vie mi niekto poradiť. Náš maličký ma o týždeň 4 mesiace a ja mam pocit, že veľmi nam nereaguje na zvuky. Skríning mu vyšiel negatívny. Aj vydáva rôzne zvuky ako keby sa s nami rozprával. Len keď sa prihovárame mu z diaľky tak sa neotoči za zvukom. Ani za hrklakou keď mu hrkam blízko uška. Mám strach z toho. Mal niekto takú už skúsenosť.
Ked mu namerali uska dobre, tak poruchu sluchu nema. Podla mna chces od 4 mesacneho dietata "vela" co sa tyka reakcii... tie neurologicke prepojenia v mozgu sa este len tvoria a aj to, aka je ocakavana reakcia na zvuky... nie je to, ze sa okamzite otoci (spomalena reakcia je v tomto veku bezna), alebo ho to proste nezaujima a neotoci sa kvoli tomu, proste salamista... moj syn poruchu sluchu mal velmi dlho, po silnom zapale usi mu zrastol sluchovod a druhy mal silny opuch viacero rokov sa tym trapil...viem, ake je to mat take dieta. Neinterpretuj do toho privela, ked mate vyslekdy dobre, lekar vie, co robi.
@anjelicek26 dcére aj namerali na ľavom ušku dobré výsledky po narodení a má stredne ťažkú poruchu sluchu...
@deti95060810 ono tych moznosti, preco to tak je bude viac. Vravim u nas to vzniklo po zapale usi ked nemal ani rok... ma po muzovi zuzene sluchovody a do toho zapal a bum jeden sluchovod zarastol a druhy tak zapadnuty, ze pocul 40%... napriek tomu su u tak maleho dietata tie spomalene ci ingorantske reakcie na zvuky v drvivej vacsine pripadov proste normalna vyvojova etapa... a 4 mesacne dieta by som po xy vysetreniach netahala, hlavne nie davala do narkozy kvoli tomu (bez toho proste vysledku su len orientacne a nie presne)... ked sa jej to nebude zdat aj o rok-dva, pediatricka to bude riesit.
Veď keď mu merali emisie v usku mal by byť ok. Na foniatrii ste neboli?