Porucha sluchu

mirkaleskova
6. okt 2022

Ahojte vie mi niekto poradiť. Náš maličký ma o týždeň 4 mesiace a ja mam pocit, že veľmi nam nereaguje na zvuky. Skríning mu vyšiel negatívny. Aj vydáva rôzne zvuky ako keby sa s nami rozprával. Len keď sa prihovárame mu z diaľky tak sa neotoči za zvukom. Ani za hrklakou keď mu hrkam blízko uška. Mám strach z toho. Mal niekto takú už skúsenosť.

andreagartnerova
6. okt 2022

Veď keď mu merali emisie v usku mal by byť ok. Na foniatrii ste neboli?

anjelicek26
6. okt 2022

Ked mu namerali uska dobre, tak poruchu sluchu nema. Podla mna chces od 4 mesacneho dietata "vela" co sa tyka reakcii... tie neurologicke prepojenia v mozgu sa este len tvoria a aj to, aka je ocakavana reakcia na zvuky... nie je to, ze sa okamzite otoci (spomalena reakcia je v tomto veku bezna), alebo ho to proste nezaujima a neotoci sa kvoli tomu, proste salamista... moj syn poruchu sluchu mal velmi dlho, po silnom zapale usi mu zrastol sluchovod a druhy mal silny opuch viacero rokov sa tym trapil...viem, ake je to mat take dieta. Neinterpretuj do toho privela, ked mate vyslekdy dobre, lekar vie, co robi.

deti95060810
6. okt 2022

@anjelicek26 dcére aj namerali na ľavom ušku dobré výsledky po narodení a má stredne ťažkú poruchu sluchu...

anjelicek26
6. okt 2022

@deti95060810 ono tych moznosti, preco to tak je bude viac. Vravim u nas to vzniklo po zapale usi ked nemal ani rok... ma po muzovi zuzene sluchovody a do toho zapal a bum jeden sluchovod zarastol a druhy tak zapadnuty, ze pocul 40%... napriek tomu su u tak maleho dietata tie spomalene ci ingorantske reakcie na zvuky v drvivej vacsine pripadov proste normalna vyvojova etapa... a 4 mesacne dieta by som po xy vysetreniach netahala, hlavne nie davala do narkozy kvoli tomu (bez toho proste vysledku su len orientacne a nie presne)... ked sa jej to nebude zdat aj o rok-dva, pediatricka to bude riesit.