Porucha pozornosti spojená s hyperaktivitou u trojročných

mrepanova
5. feb 2014

Mate niekto skusenosti s ADHD u detí kolo 3rokov? Ako ste na to prisli, ako prebehla diagnostika? Za kazdu radu a skusenost budem rada

reny2010
5. feb 2014

Ahoj.mam syna,ma 3a pol roka,je z dvojiciek,a diagnostikovali mu adhd pred pol rokom. Od malicka maval stavy,ktorym som nerozumela,z nicoho nic zacal plakat,nedal sa nijak ukludnit,zle reagoval na ine deti,okrem braceka,toho znasal,ine deti bil,kusal,takze ziadne ihriska,centra pre deti...bolo toho strasne vela. Slabo rozprava,okrem mna a braceka mu nik nerozumie. Ukludnila ho pri zachvatoch zlosti/ktore trvali cca 40min/ iba tecuca voda v umyvadle,zatvoril sa v kupelni,a pustal ju tam,kym neprestal zachvat.obvodna dr.bola uzasna,poslala nas na cppp,odtial na psycholog.amb.,potom neurologiu.... strasny kolotoc. Ale uzasne je,ze som pochopila ako so syncekom jednat,je bez liekov,robi uzasne pokroky. Je velmi mudry,v 3rokoch vie citat vsetky pismena a cisla,pozna vsetky auta podla znakov.

meg9
5. feb 2014

@reny2010 Uvidíš zachvilku ti v CPPPaP diagnostikuju nadpriemerný intelekt, ak bude mať dostatok vhodných podnetov a bude verbálne zdatnejší prestanu aj zachvaty

reny2010
5. feb 2014

@meg9 ahoj. Verim ze to bude este lepsie,nam sa nastastie dari,pochopila som,ze je zurivy preto ze mu nik nerozumie,tak tlmocim,autumaticky opakujem po nom ostatnym,co vravi. S kusanim prestava,ale vsetko treba vysvetlovat donekonecna... na zvyseny hlas reaguje strasnym placom. Ale fungujem podla tychto pravidiel,a dari sa.uvidime,ako bude skolka,skola,atd.

monikafilip
6. feb 2014

Už u tak malého dieťaťa dali túto diagnózu?
Ja mám 4 ročného syna, tieź sme s ním prešli tortúrou neurológ, logopéd, psychológovia - viacerí, má problémy s rečou aj pozornosťou, ale vśade mi povedali, že je ešte príliš malý, aby sa dala stanoviť diagnóza ADHD. Má v papieroch napísané podozrenie na ADHD, ale skôr sa to bude dať upresniť, až keď pôjde do školy.
Vysvetlili mi to tak, že v tomto veku dozrieva centrálna nervová sústava, že uňho dozrieva pomalšie, ako je bežné, preto je taký "hyperaktívny", ale že sa to ešte môže zlepšiť - hlavne teda s ohľadom na vek keď pôjde do školy...
Inak je tiež veľmi bystrý, pozná vśetky značky aút, čísla, väčšinu písmen - presne ako Tvoj malý - @reny2010

reny2010
6. feb 2014

@monikafilip presne ako pises. Najprv mu tiez pisali podozrenie na adhd,v kazdych papieroch od lekara bola tato ,,diagnoza,, ale po tretom vysetreni u neurologa to zmenili na potvrdene adhd. Ale moj nazor je,ze aj ked je to niekedy fakt tazke,to pochopi naozaj len ten,kto ma taketo dieta doma,tak stoji za to sa snazit to dieta pochopit.

reny2010
6. feb 2014

Monikafilip-ak sa smiem opytat,prosim ta,ako tvoj maly spolupracuje s logopedom? Lebo unas je to tak,ze sa sustredi len tak 10-15minut,a to uz je max.,potom ho uz lekarka nezaujme,ani keby sa pretrhla. Pritom doma sa mi celkom dariho zaujat,aj ked nie nadlho,ale v ambulancii je to zufale. Ma dyslaliu,tak to s logopedkou to riesime tak,ze mi ukaze,ako s nim mam cvicit,a doma to potom skusam ja. Fakt mamobavy zo skolky,teraz vmarci podam ziadost pre oboch,a ak ich prijmu,budem so strachom sediet pri mobile,kedy mi zavolaju,abysom si ho dosla vyzdvihnut. Len dufam,ze sa nevratia zachvaty,lebo toto obdobie bolo ozaj zufale.

monikafilip
6. feb 2014

@reny2010
Ahoj, no malý celkom spolupracuje, na logopédiu chodíme 2x mesačne, pol hodinu, potom mi povie logopédka, čo preberali a doma to trénujeme.
Niekedy má horší deň a viac sa hrajú, ale poväčšine celkom dobre spolupracuje. Ale ono je to celé hlavne o tom, že musíš s tým dieťaťom pracovať hlavne doma - ale to predsa vieš.

Inak, nechcem Ťa strašiť so škôlkou, ale Filip nastúpil v septembri do štátnej škôlky, učiteľky sme upozornili, doniesli papiere od psychologičky, ako naňho ísť a aj tak to bola čistá katastrofa... Každý deň strašne plakal, nechcel tam ísť, každý deň sa mi naňho učiteľky sťažovali, od stresu tam 2x po sebe ochorel - hnačky, bolesti brucha (žiadne soplíky alebo pod), ale vyslovene stresy.
Tak sme ho po 2 týždňoch odtiaľ zobrali, a dali sme ho do súkromnej škôlky, je tam 8 detí, perfektná p.učiteľka, ktorú Filip zbožňuje, žiaden plač ani protesty, papá tam aj spinká, všetko v pohode. 😉
Snáď to u Vás bude lepšie, možno tým že tam budú obaja bratia, bude to lepšie. Držím Vám palce...

reny2010
6. feb 2014

@monikafilip vies,nad sukromnou skolkou wme uvazovali aj my,vzhladom na christianka,ale nijako mi to nevychadza financne. A tak len dufam,ze tak ako doma,tak aj v skolke mi ho bude tahat spravnym smerom druhy,inak tiez filipko-to je maly general,no chris ho zboznuje,a vo vsetkom napodobnuje. Zatial som na predlzenej rodicovskej,do decembra 2014. Preto ten zapis do skolky od sept.,a ak to nevyjde,fakt neviem,co budem robit.papa

reny2010
6. feb 2014

@monikafilip a este,nasa logopedicka pracuje tak,ze musim byt pritomna aj ja,aby som videla,ako na to. Tiez 2x mes.,teraz som ju poprosila,ci by sme to neskusili tak,ze budem v cakarni,lebo ked ho to uz nebavi,ide automaticky za mnou,maminka podme domov. Tak uvidime,ako to dopadne. Drzte sa,nech sa vam s Filipkom dari.

monikafilip
7. feb 2014

@reny2010
Tak to je jasné, súkromná škôlka, to sú pálky a mať tam dve deti, dvojnásobok... V tej našej chodia jedny dvojičky dievćatká, ale len 3x do týzdňa, viac to tiež rodićia nevedia zaplatiť...
A na predĺženej rodičovskej si kvôli Christiankovej diagnóze?
Inak, u nás práveže logopédka hneď mňa poslala von, źe vyskúšame, či to Filip vydrží bez maminky a vydržal... 🙂 tiež si myslím, źe keby som bola vnútri, moc nebude spolupracovať.
To dieťa inak v íma autority, ked tam ten rodič nie je. Tak snáď Vám vyjde to, že nebudeš vnútri a Chris bude lepšie pracovať, držte sa. Pa

reny2010
7. feb 2014

@monikafilip Na predlzenej rod.dov.som kvoli obom,nie kvoli adhd. Skoro narodeni,velmi casto chory,filipko ma brutalny atopicky ekzem,po celom tele,a christianko zas stale kasle,cely rok-chronicky,alergie ,atd. Neboj,nenudime sa,hihi... A verim ze ani vy doma. Takze pekny dnik,zas niekedy papa

lucka0122
13. okt 2014

@monikafilip aj my sme mali podozrenie v skolke a je teraz prvak a potvrdili nam to a bereme lieky

monikafilip
14. okt 2014

@lucka0122
Ahoj, a aké lieky beriete? A ako sa to u Tvojho malého prejavuje, má problémy udržať pozornosť v škole?
U môjho to stále nie je potvrdené, zase pôjdeme na vyšetrenie k psychologičke vo februári budúci rok. Občas sa mi zdá, že je to lepšie, je úplne v pohode a občas si s ním neviem rady...

lucka0122
14. okt 2014

@monikafilip berie stratera tabletky..ma poruchy pozornosti v skole je prvacik vyrusuje ,atd...

pucca144
4. nov 2014

Ahoj, môjmu Miškovi bol prvý krát zistené na 6 mesiacov,to potvrdia na neurológii.Ale k podstate otázky zo škôlkou- s papiermi mi potvrdí asi väčšina ťažko prímané deti,nakoľko s tým súvisí viac pozornosti,tu treba fakt zisťovať recenzie maminiek k prístupu k takému dieťaťu,nakoľko ťažko komunikuje s cudzími ľuďmi a uzatvára s a do seba.Menili sme škôlku aj našťastie len raz a oplatilo sa,ale dalo to zabrať kým som prišla na to kde je problém, Aj druhá školka bola štátna takže som musela byť v kontakte s učiteľkami a začali sme len doobeda,nakoľko si na nové veci pomalšie zvyká,i keď to nedáva hneď najavo.
A čo by som ešte dodala,učí sa všetko pekelne rýchlo oproti iným deťom až dvojnásobne,takže ho treba stále zamestnať a to využila aj zlatá učiteľka a davala mu úlohy navyše a keď už videla že v ňom čertíci šijú dala mu stále maľovať obrázky(rád kreslí) alebo skladať stavebnicu.A ešte netreba fyzicky trestať a kričať to ma naučila jedna zlatá mamka Danka,zaberá ak ho za všetko chválim a odmeňujem tak že mu akože pripínam medailu,ale čo sa týka povinností stale potrebuje pripomínať a keď mu niečo kážem musím byť pri ňom a vidieť že ma vníma,lebo inak je v inom svete,tak snáď to pomôže,mne to tak funguje a dalo to zabrať,teraz má 6 chodí do prvej triedy štátnej školy nakoľko je prispôsobivý i keď pod dohľadom neurologičky a cppp,kde nás zapísali pred nastupom do školy,a teda má papier,domacky povedané že je hravý a neposedný ale nerobí to naschvál,takže nenosí zbytočne poznámky,no a výsledky má pravdaže perfektné nakoľko už preberané veci vie 🙂 tak dúfam že postačujúca odpoveď,keby ešte niečo kľudne napíš 🙂
🙂

mikibe
8. nov 2014

začnite užívať broskynový a bude po diagnóze
http://www.zdravie-aloe.sk/napoje-zdravia/

nikawero12
8. nov 2014

@mikibe no to isto... 😀

samema
8. nov 2014

Odporúčam prečítať si knihu od Johna Virapena, Nežiadúci účinok:Smrť

nikawero12
8. nov 2014

@samema čo ti j...e?...ženy tu diskutujú o ADHD svojich detí a ty tu spomínaš smrť ? Si nechutná !!!

samema
8. nov 2014

Ja odporúčam prečítať si knihu...tak keď nevieš o čom tá kniha je láskavo ma nenazývaj j...ou.To že je v názve knihy smrť,neznamená že ja ju tu spomínam!

madafi
8. nov 2014

@nikawero12

samena ti chce iba povedať že všetko so všetkým súvisí, treba viac googliť nie iba spoliehať sa na lekárov

luccija
8. nov 2014

@samema
Je to dobra kniha, ak si necitala naco to komentujes?

blue99
8. nov 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

ja svojim trom dávam stále aloe a chválabohu žiadna diagnóza, pochopila som podstatu

samema
8. nov 2014

Ja som ju čítala,preto ju asi odporúčam.

luccija
8. nov 2014

@samema
Prepac to nepatrilo tebe, ale nikawero12

opica89
8. nov 2014

No pridam sa do vasej debaty. Podla toho co som citala pozerala videa a trochu sa zaujimal o tuto ,,diagnozu,, tak je to umyselna somarina,ktora vobec neexistuje. Nie kazde dieta je rovnake jedno je kludne a jedno zive. Neviem co ocakavame od nasich deti? Maju sediet na zadku? Prehovorit len led sa im dovoli? Ssu to deti prspana su hrave ,su zive,maju svoje fantazie,predstavy,hry. .. to ze im doktorka stanovy nejaku psychicku diagnozu je podla mna totalna hlupost! Podla coho to lekarka zistila ze je dieta hyperaktivne???ako to moze dokazat?s tym ze nestoji na mieste 5minut??, ake testy to mozu dokazat?ziadne -lebo do mysle cloveka sa nijako nedostanu. Vase deti nie su hyperaktivne su to proste deti!!! A v ziadnom pripade nedovolte aby ich dopovali nejakymi farmaceutickymi srackami,lebo to nebudu deti ale zombi telo bez ducha. Tieto lieky sposobuju vela neziaducich ucinkou ako depresie dokonca samovrazebne sklony v niektorych pripadoch az smrt. Detom netreba psychoterapeutov, lieky ale rodicovsku Lasku a cas pre ne

opica89
8. nov 2014
https://www.youtube.com/watch?v=H6aS-KlgwV0

Prosim najdite si cas a pozrite si toto video. jedna sa o nase deti

samema
8. nov 2014

@luccija Veď ma to aj napadlo potom,ale po tej kritike čo som dostala,som už zapochybovala 🙂

samema
8. nov 2014

@opica89 presne toto som chcela povedať tým,keď som tu odporúčala prečítať tú knihu,voľakedy povedali,že je dieťa živé,neposedné..teraz tomu stanovia diagnózu a nadopujú dieťa liekmi-chemikáliami,biznis farmaceut.spoločností