caute baby, porezala som babatko malicko na prste s kovovym metrom, je zaockovane prvou a druhou davkou, treba to ist pozret doktorovi ci nie, krvacalo asi 3 minuty, vypachla som dojcenskou vodou, dakujem
Stane sa, pochopim ze stresujes, ale racionalne, urcite to nie je to vec k doktorovi.
Navyse ak mas za sebou obe ockovania uz to asi nebude take babatko, ale nejake rocne batoliatko, fakt sa mu nic nestane.
Vyplachla dojcenskou vodou? A co tak vydenzifikovat? 😳
Nic mu nebude neboj
Vydezinfikuj a pusti z hlavy
Tak vydezinfikuj normálne, dojčenská voda nie je dezinfekcia. Nič mu nebude, nestresuj sa
Normálne pod prúd vody a zalepiť, ako aj sebe.
@pqrinaj imunitný systém nemá vyvinutý ešte na všelijaké prečudesné potvory. Nádcha chrípka, ja neviem. Ale bežná ranka aj keď sa zapáliť tak skôr preto že sa hojí odhalená a zapáli sa lokálne len v tom mieste pobolí a zahojí sa. Na to je bábätko určite evolučne vybavené. Ranu zalepiť. Ja keď zalepím zahojí sa bezbolestne keď nie tak to pobolieva a hojí sa dlhšie.
Inak rozdiel medzi ton dojcenskou a normalnou vodou je aky v pripade vonkajsieho pouzitia? Kupes v dojcenskej? Treba dezinfikovat
Vydezinfikovat, zalepit, aby si to necmulalo, ani s otvorenou rankou nic priamo nechytalo. Nedostala sa tam spina.
A kontrolovat, ci sa to hoji a necervenie, nehnisa a nepuchne.
Ak nahodou ano, ist k doktorke.
Ak nie, nic netreba, vyhoji sa to samo.
Dojčenská voda má aký význam? Žasnem, treba dezinfekciu normálne alpu alebo betadine
Netreba sa hned plasit, hej. Nic to nie je, dolezita je dezinfekcia, samozrejme. A hlavne to riesit s kludom a chladnou hlavou. Ak je to prve babatko, tak to chapem. 😉
a čím dezinfikujete reznú ranu?
@pqrinaj Ja by som poriadne vydezinfikovala. Take malicke este nema velmi dobru imunitu tak nech tam nedostane nejaku infekciu. Ale inac nemyslim ze je nutne ist k lekarovi.