Poraďte osvedčený inhalátor pre 3,5-mesačné bábätko

romik39
2. apr 2023

Ahojte odporúčate mi dobrý inhalator ktorý používate pre bábätka a je naozaj účinný . Ďakujem

anavixy
2. apr 2023

Omron C28P (vraj aj najpredavanejsi zo zn. Omron). Sice kompresorovy, ale podla mna tento nie je nejaky velmi hlucny.

danielahamar
2. apr 2023

určite omron

romik39
autor
2. apr 2023

@anavixy áno presne tento som mala vyhliadnuty len trosku som sa zlakla ten výkonnosti ktorá je o polovicu vyššia ako predchádzajúci model čo je samozrejme dobre len neviem či aj pre take malé bábätko ale asi sa tým pádom skráti doba inhalácie . Ja som v tom úplný laik ani neviem koľko sa má vôbec inhalovať musím sa poradiť z dr hlavne má zadnú natchu 🙈 využili ste aj nosnú spŕšku ? Ktorá sa dá dokúpiť osobitne a teda myslim že slúži asi ako preplach keď by som dala obyc NaCl namiesto physiomer alebo ?

romik39
autor
2. apr 2023

@danielahamar ďakujem za odpoved veľmi pekne

anavixy
2. apr 2023

Ak sa bavime o nebulizacnom vykone, to je informacia o tom za aky cas dokaze inhalator “rozbit” inhalovanu latku na aerosol. Cim vyssi je nebulizacny vykon, tym kratsia je inhalacia a hlavne, tym viac moznosti inhalacnych roztokov mate. Napr. Yabro vyzaduje vysoku vykonnost, neda sa inhalovat hocicim. Dalsi dolezity udaj je velkost vdychovanych castic, cim vacsie su, tym menej sa vstrebavaju, resp. vacsie castice su ucinne len na horne dychacie cesty (co pri nadche je ok, ale inhalator kupujeme pre vsetky pripady).
No a co sa tyka inhalacie babatiek, u nich sa nepouziva maska, ale len naustok, ktory sa umiestni co najblizsie k tvari.
Nosnu sprchu nemam, ale myslim si, ze to je dobra vec, ale myslim, ze nie pre malicke deti, babatka.
Inhalovat sa moze aj roztok NaCL alebo Libenar, Vincentka sa vraj odporca pre starsie deti, nazory sa roznia.
Ak mate instagram, pozrite profil pediateronline, tam je inhalacia velmi pekne a podrobne rozobrata vo viacerych prispevkoch, aj komu a kedy su vhodne konkretne roztoky. 🙂

janinah
2. apr 2023

Inhalacie má svoje indikácie.zbytocne ju dávať netreba.zalezi aké sú prejavy choroby a dg.

amelie2017
2. apr 2023

Ja žijem v zahraničí a tak malým bábätkám sa inhalator neodporúča. Maximálne pod lekárskym dohľadom. So synom som si prešla toľkými respiračný mi ochoreniami, ale od lekára sme dostali zelenú na domáce inhalovanie až po roku a pol. 3 a pol mesačnému bábätku treba spraviť nosnú sprchu pomocou fyziologické ho roztoku a striekačky, Max zvýšiť vlhkosť vzduchu- pustiť horúcu sprchu naplno a nech dýcha..poloha na brušku u bábätiek uvoľní sopliky.
Aspoň čo mne vysvetlili- u tak malých bábätiek sa môže natoľko uvoľniť hlien, že upcha respiračné cesty a nebude môcť dýchať.