Poraďte niečo účinné na vši

monika1293
21. mar 2022

Ahojte máme už viac jak pol roka problém zo všami od kedy dcéra nastúpila do školy . Prosím poraďte niečo fakt účinné. Už som minula viac jak 150€ na šampóny, spreje a oleje. Potrebujeme fakt niečo účinné proti vsiam a hnidam. Ja som si farbila vlasy viac jak 4 krát. Nechcem nás ostrihať na lisinku 😭😭😭Prosím pomoc...😞😞😥😥😭

trgypadl
21. mar 2022

@monika1293 v prvom rade pracne vycesat, rucne postahovat hnidy z vlasov nad bielou plachtou, plienkou a kazdu jednu prasknut medzi nechtami, pouzivat pripravky a zehlit vlasy, vycesavat minimalne rano a vecer

eeffka
21. mar 2022

@monika1293 nitty gritty hreben, za 3dni je po vsiach aj bez chemie.trapila som sa 3m s 3ma hlavami a nechala som v lekarnach hadam 200e

pinkgirl
21. mar 2022

U nás zabral šampón Paranit z lekárne a najdôležitejšie je ich manuálne odstraňovanie hrebeňom - na dennej báze. Minimálne 7-10dní. Ano je to otravné ale účinné, bez toho sa ich nezbavis ...jedine nožnicami.Hlavu skloň nad vaňu a prameň po prameni od hlavy až ku končekom prečesávaj.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adamadent
22. mar 2022

My sme mazali hlavu kokosový olejom a kvapkali teatree oil. Nechať pôsobiť aj celú noc. Po umytí vlásky pre žehliť. Samozrejme vycesavat vsi vsivakom.

simsalabim
22. mar 2022

Hlavne treba aplikovat priparavky kazdych 7 dni po dobu 4 tyzdne. Zivotny cyklus vsi je totiz 7 dni hnida, 7 nymfa a 7 vos. Pripravky neznicia hnidy, takze sa nicia az po vyliahnuti a idealne pred tym, ako daco nakladu ako dospele. Plus vycesavat....

smajliica
22. mar 2022

Mne pomohlo prezehlit kazdych 7 dni na vyssej teplote po dobu 3-4 tyzdnov.

monika1293
autor
22. mar 2022

@smajliica ja si vlasy zehlim každý deň dokonca si každý druhý mesiac farbym vlasy.

ebaja
22. mar 2022

@monika1293 psí šampón,aj vlasy som mala po ňom parádne🙂

meluzinaaa
28. jún 2022

@ebaja ktorý šampón presne?

ebaja
30. jún 2022

@meluzinaaa My sme mali tento,ale to je jedno ktorý,len aby bol na blchy🙂

meluzinaaa
13. aug 2022

@monika1293 extra silný orešak na suché vlasy, precesat a necháme uschnúť. Alebo solutio kastelany na 2 hodiny zabaliť o týždeň opakovať.aj oresak opakovať.ten vlasom veľmi prospieva. A vyčesať.prezehlit.

derdia
13. aug 2022

@monika1293 ahoj toto poznas? A este vsivacik taky hrebienok. Moja teraz chytila od jedneho dievcatka, ktore chodilo do skoly s ciganmi... Ale zistili sme to hned, mala. Len jednu dospelu vsu. A hnidy, ktore v jej vlaskoch bolo hned vidno, tak som. Ich popucila. Zaklad je aj prevencia. Gumicka. Ale tento hedrin je aj prevencia. Ja jak som jej to nastriekala na hlavu tak ta vsa zrazu zcernela a vystrelila rychlo hore po hlave normalne som. Ju videla a predtym bola. Priesvitna.

meluzinaaa
14. aug 2022

@derdia nám hedrin vôbec nezabral.ani paranit, ocot, alkohol, šampóny. Až orešak objednaný z netu.ale treba opakovať podľa potreby

beronsche
14. aug 2022

@monika1293 a aplikovala si pripravky opakovane, niekolkokrat po cca 5-7dnoch? Lebo vsetky dostupne sampony a sera posobia len na zive, uz vyliahnute vsi, na hnidy nie.. Staci, ze par hnid prehliadnes a je to spat..
Ja si to neviem predstavit, takto dlho sa nemoct zbavit vsi.. To musi byt opakovane zavsivenie..

Nam sa stalo, ze dietko kdesi chytilo vsi, zrejme v skolke. Vlasy dlhe, cesat jedine sama, ani neviem ako a mala toho plnu hlavu.. hnid myslim.. Na striedacku som vlasy umyvala Paranitom a Liquido duo a hnidy pracne vyberala.. Uz po tyzdni som ziadnu zivu vos nenasla..
Inak napr. vsivaky sa mi neosvedcili.. ani Nitty Gritty vsivak. Velmi kvacu vlasy...
drzim palce v tomto neprijemnom boji.

cacka
23. nov 2022

@eeffka to je to iste skoro ako vyšívačiek hrebeň pribaleny ku šampónu a spreju Paranit? Ze

eeffka
23. nov 2022

@cacka nie, tie hrebienky su riedke

eeffka
23. nov 2022

@cacka pozri rozdiel

eeffka
23. nov 2022

Detail, su akoby skrutky, vycese vsetko

cacka
24. nov 2022

@eeffka hne idem objednať
Lebo sa zoskrabeme všetci zachvilu 😱🤪

mia__b
10. dec 2022

Ja poviem za nas,ze sampony nieco splachli,ale bolo to malo a vsi nezabili vobec. Skusala som asi 2. Hreben na vsi-kovovy,ako je vyssie-nula bodov. Dospele vytiahol ale hnidy vôbec. Takze zo zaciatku som dcere 3x denne prehrnala vlasy, posadila som ju pred telku na zem, pustila jej rozpravky,ja som si sadla za nu,dala poriadne silnu celovku+silnu stolnu lampu ku nam na stolik a prameň po prameni som nechtami vyberala z vlasov vsetko. Vsi boli vsetky zive. Davala som ich do misky s vodou. A hnidy tiez,to treba len silno stiahnuť nechtami po vlase,kazdu jednu. Niekto so slabším zrakom nema sancu inak. Toto prvé dni teda 3x denne aspon pol hodinu, plus 1x denne umytie. Asi po 3dnoch uz tam nebolo takmer nic,ale pokracovala som takto cely tyzden a kazdy den som daco nasla. Po tyzdni som nasla este mini pidi vsu,co sa asi zrovna vyliahla,bola celkom priesvitna a malinká...potom som este raz za 2-3dni prezrela vlasy. Celkovo nam to zobralo asi 2tyzdne života. Dodam ze dcera ma dlhe a veelmi huste vlasy. Naozaj jedine co zaberie na 100% je vasa trpezlivosť a zodpovedny pristup. Hladat,hladat hladat... Misku s "nalezmi" som potom vzdy splachla do zachodu (teda len obsah,misku som si nechala;)

ppetinka
3. dec 2023

Ahojte, holky chytili vsi. Umývali sme si už 3x vlasy s Paranitom, 3 dní po sebe nech som presna aj sme vlasy vycesali po umytí.pozerala som im vlasy xy kray,nič nevidím ani vsi ani hnidy, no stane sa,že sa ešte skrabu. Môže byť že majú proste už podráždenú pokožku alebo ak by nemali vsi, prejde úplne svrbenie ?? Som z toho na nervy uz :( vdaka

mia__b
3. dec 2023

@ppetinka mozu sa skriabat,aj u dcery trvalo par dni,kym sa pokozka ukludnila. Ale určite prezerajte vlasy aj nadalej, stačí 1 prehliadnuta hnida a ste naspäť. Pozeram,ze moj prispevok tu bol pred vami dlho posledný a nam sa zrovna teraz opat zopakovali vsi. Tocia sa v skole uz od septembra,vsetci su tam z toho zufali. Aj keď ste si ista, ze tam deti nic nemaju,treba to sledovat este aspon 2tyzdne,lebo mozu si to zas doniest z rovnakého zdroja... Inak,paranit fakt stoji za nič,my sme teraz skusili elimax,ale aj po nom som nachadzala zive vsi,no kamaratka uz viac krat pouzila sampon nyda expres a ze po nom naozaj nasla vsi zabite. Tak snad ten funguje. Drzim palce,chce to trpezlivosť hlavne.

eeffka
3. dec 2023

@mia__b kupte si nitty gritty a s tym ceste. Sampony su vyhodene pwniaze.

laraxy
7. dec 2023

Prosim vas, a periny ste menili hned a ako casto prezliekat?

lulu0123
7. dec 2023

Ak nic nepomaha,tak len vlas po vlase prejst a vsetky hnidy proste vybrat a znicit.Nam zabral hned prostriedok na vsi plus vycesanie prilozenym hrebenom.Pre istotu som este vlasy prezehlila.Ale viac sme uz nic nenasli.

32janka
25. sep 2024

Stará debata ale ...
Ak máte vši tak už roky nekupujem tie predražené a neúčinne šampóny.
Do misky zmiešam obyčajny olej trochu octu.premastim vlasy, dám do igelitu, zabalíme do uteráka a hodinku dve nechám pôsobiť.
Potom zmyjem jarou a nakoniec šampónom a asi o týždeň znovu.
Samozrejme vyčesávať všivákom!
Aj kľudne počas dňa nad vaňou v behu.
Vybavené žiadny problém 😊